Článek
Chcete hraběnčiny řezy povýšit rovnou na královské? Potřete první vrstvu těsta ještě marmeládou a teprve na ni rozprostřete jablka. Ty pak zakápněte kapkou citronu, aby neztratila barvu. Ořechy do náplně opražte na suché pánvi, díky tomu budou mít intenzivnější chuť.
Postup
01.
Žloutky utřete s moučkovým cukrem, přidejte mouku, prášek do pečiva, změklé máslo a vypracujte tužší těsto.
02.
Polovinu těsta oddělte a dejte na 15 minut do mrazáku. A zatím z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
03.
Druhou polovinu těsta vyválejte do tvaru plechu a položte ji na pečicí papír. Na rozválené těsto rozprostřete směs, kterou vytvoříte z nahrubo nastrouhaných jablek, ořechů, rozinek a skořicového cukru. Potřete vyšlehaným sněhem z bílků.
04.
Teď přichází na řadu druhá polovina těsta z mrazáku. Nastrouhejte ji nahrubo přímo na sněhovou čepici a koláč pečte 30 minut v troubě při 180 °C.