Hlavní obsah
3,3
(39)
Foto: Lenka Philippová

Foto: Lenka Philippová

Lehký a křehký koláč z jablek a ořechů nadchne každého!

1 hod.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 100 g cukru moučka
  • 250 g másla
  • 5 ks vejce
  • 500 g jablek
  • 2 lžíce mléka
Článek

Postup

01.

Oddělíme bílky a žloutky. Kromě jablek, vaječných bílků a moučkového cukru všechny přísady smícháme a vypracujeme z nich těsto. 1/4 oddělíme a dáme do lednice ztuhnout. Ze zbytku vyválíme placku cca 5 mm silnou a dáme na plech, nebo pokud je větší, tak rovnoměrně rozprostřeme na plechu. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dáme je na těsto.

02.

Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme moučkový cukr a šleháme, dokud sníh není pevný, tak 5 minut na nejvyšší otáčky. Sníh dáme na jablka a nahoru nastrouháme zbylou 1/4 těsta a posypeme mandlemi nebo ořechy. Pečeme v předehřáté troubě při 170 ˚C cca 30 - 40 minut dozlatova. Množství je na menší plech.

Energetická hodnota celkem - 8 porcí
Energie19 583,7 kJ
Bílkoviny80,5 g
Tuky235,22 g
Sacharidy549,51 g
Sůl0,92 g
SAFA111,33 g
Vláknina23,5 g
Cukry257,7 g
Související témata:

Načítám