Hlavní obsah
2,8
(26)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Chlebíčky pro fajnšmekry? Podávejte na nich tatarák s křepelčím vajíčkem. Máme pro vás úžasný recept!

20 min.
Příprava
2 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kusů
  • 200 g hovězí svíčkové
  • 1/2 ks cibule
  • 2 ks kyselých okurek
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého kmínu
  • 1/2 lžičky chilli omáčky
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
K dokončení
  • 10 ks křepelčích vajec
  • 20 ks kaparů
Článek

Postup

01.

Maso naškrábejte nebo rozmixujte a smíchejte s najemno nasekanou cibulkou a okurkami. Osolte, opepřete a podle chuti přidejte prolisovaný česnek, sladkou papriku, kmín, kapku chilli omáčky či kečup a hořčici.

02.

Křepelčí vajíčka 90 sekund povařte, vychladlé oloupejte a podávejte k tataráku jako alternativu syrového žloutku – u těchto chlebíčků sice nehrozí, že budou nejdřív několik hodin v teple okorávat, než si je dá poslední hladovec, ale jistota je jistota. Chlebíčky ještě dozdobte kaparou nebo plátkem okurky, a je to.

Věděli jste, že tatarák můžete připravit i z lilku?

Související témata:

Načítám