Hlavní obsah
3,2
(35)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Měkké maso, křupavá paprika a cibule a to vše dochucené asijskými omáčkami – to vše najdete v dnešním receptu na tenhle skvělý stir–fry. To v překladu znamená míchej a smaž a nic víc opravdu není potřeba. Jakmile máte vše nakrájeno, je hotovo za pár minut.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Stir-fry
  • 1 plátek hovězí roštěné
  • 1 ks zelené papriky
  • 1 ks jarní cibulky
  • 1/2 ks cibule
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce arašídového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Omáčka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vína
  • 1 lžíce sezamového oleje
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si vše potřebné připravíte – pak už se pracuje rychle a žádný mezičas na krájení nebude. Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Papriku očistěte a nakrájejte na tenké proužky. Na kroužky nakrájejte i jarní cibulku. Normální cibuli nakrájejte na jemné měsíčky. Zázvor a česnek nastrouhejte. Maso zlehka osolte, opepřete a promíchejte se lžicí škrobu. Všechny ingredience na omáčku smíchejte dohromady.

02.

Ve wok pánvi rozehřejte trochu arašídového oleje a maso zprudka osmahněte. Pak je z pánve vyndejte a odložte bokem. Do pánve dejte papriku a cibuli a asi minutu míchejte a smažte. Pak přidejte zázvor a česnek a nechte rozvonět. Vraťte maso zpět do pánve, promíchejte, přilejte omáčku a asi 2 minuty za častého míchání smažte, aby se omáčka trochu zahustila. Podávejte s rýží.

Zkusíte tenhle voňavý jednoduchý recept také?

Načítám