Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. V hrnci rozehřejte trochu oleje.
02.
Přidejte cibuli a krátce ji opečte. Přihoďte maso a opečte ho tak, aby se zatáhlo.
03.
Pak vmíchejte česnek, mletou sladkou i uzenou papriku a kmín. Promíchejte a nechte koření rozvonět. Do základu vmíchejte protlak, přidejte loupaná rajčata a 150 ml vody.
04.
Poté přidejte bylinky, lžičku soli, trochu pepře a pod pokličkou duste na mírném ohni 100 až 120 minut. V průběhu dušení občas promíchejte a přilejte podle potřeby ještě vodu.
05.
Když je maso zcela měkké, stáhněte omáčku z ohně, podle chuti ji ještě osolte. Těstoviny uvařte podle návodu.
06.
Hotovou omáčku podávejte s těstovinami.
Parádní rajskou omáčku uvaříte s přehledem i z obyčejného protlaku. Zde je návod na výbornou rajskou omáčku z protlaku krok za krokem. Vyzkoušet můžete i pečené krůtí kuličky v rychlé rajské omáčce nebo zdravou rajskou bez masa s cizrnovými kuličkami.