Článek
Postup
01.
Maso (kromě zadního můžete použít i kližku) a batáty nakrájejte na kostky. Cibuli na klínky a stroužky česneku na plátky.
02.
Na oleji opečte cibuli. Po chvíli přidejte maso, promíchejte a nechte ho zatáhnout a pak vmíchejte papriku, kmín a plátky česneku.
03.
Vše promíchejte, aby se koření a česnek rozvoněly. Poté přilejte tolik vody, aby bylo maso ponořené. Přidejte sůl, pepř, rozmarýn a maso duste pod pokličkou asi hodinku a půl.
04.
Podle potřeby občas dolejte trochu vody. Maso by se mělo dusit, ne vařit. Po hodince a půl přidejte najemno nakrájené chilli papričky a batáty. Přilejte opět trochu vody, aby bylo vše ponořené, a duste dál doměkka.
05.
Když je maso zcela měkké, stáhněte z ohně. Podle chuti ještě nakonec pokrm osolte. Podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší.
Jestli neradi špiníte nádobí, z jednoho hrnce zkuste také voňavé kuře s červernou čočkou nebo dušené kedlubny s pórkem a bramborami jako přílohu k masu i samostatně.