Článek
Postup
01.
Houby dejte do misky a zalejte vroucí vodou. Roštěnky jemně naklepejte, osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte najemno.
02.
Vhluboké pánvi opečte najemno nakrájenou cibuli a přidejte maso. Opečte z obou stran. Pak poprašte moukou, ještě krátce opečte a přidejte vývar. Vmíchejte tymián, slité houby a prolisovaný stroužek česneku.
03.
Pánev přiklopte a maso duste na mírném ohni asi půl hodinky. Mezitím připravte knedlík.
04.
Do mísy nasypte mouku a smíchejte s práškem do pečiva a lžičkou soli. Přidejte na kousíčky nakrájené rohlíky, vejce a vlažné mléko. Důkladně propracujte a těsto nechte chvilku odpočinout.
05.
Poté vytvarujte knedlík a vařte ho 15 až 20 minut ve vroucí vodě. Hotové maso s omáčkou podávejte s nakrájeným knedlíkem.
Chodíte rádi na houby a jste si jisti, že všechy bezpečně poznáte? Mrkněte pro jistotu na článek Jedlé a jedovaté houby: Pozor, tyto páry se často zaměňují! A znáte nejlepší houbové recepty? Na těchto 5 jídlech Češi ujíždějí!