Článek
Postup
01.
Máslo rozpusťte v pánvi a lehce na něm zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte provensálské bylinky, strouhanku a krátce orestujte. Tenké plátky zadního hovězího (nejlepší je nechat si je nakrájet hned u řezníka) z obou stran naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete. Rozložte je vedle sebe, kdo chce, může je potřít dijonskou hořčicí. Plátky pak po celé ploše posypte ochucenou strouhankou, doprostřed dejte celé uvařené vejce a zarolujte. Zpevněte provázkem nebo kuchyňskými jehlami.
PŘI PLNĚNÍ MASOVÝCH ZÁVITKŮ ZAPOJTE FANTAZII
02.
Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a rolky na něm ze všech stran opečte dohněda. Vyjměte je a odložte stranou. Ve výpeku zpěňte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte utřený česnek a nechte rozvonět. Pak vlijte krájená rajčata a vývar a promíchejte. Do omáčky vložte zpět rolky, omáčkou je přelijte a duste asi 80 minut doměkka. Podávejte s brambory.
Čím plníte rolky nejraději vy? Už jste vyzkoušeli houby nebo hrášek?