Hlavní obsah
3,4
(16)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Podlehli jste kouzlu španělských ptáčků? Pak doporučujeme vyzkoušet i další recepty na hovězí rolky. Jsou jednoduché, rychlé na dobu strávenou přípravou a přitom tak efektní! Tentokrát jsme připravili závitky plněné celým vejcem a místo klasické hnědé omáčky jsme zvolili jemnou rajskou.

20 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Rolky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička provensálského koření
  • 2 hrsti strouhanky
  • 4 ks vejce
  • 4 plátky hovězí kýty
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Omáčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 400 g sterilovaných rajčat
  • 200 ml hovězího vývaru
Článek

Postup

01.

Máslo rozpusťte v pánvi a lehce na něm zpěňte nakrájenou cibuli. Přidejte provensálské bylinky, strouhanku a krátce orestujte. Tenké plátky zadního hovězího (nejlepší je nechat si je nakrájet hned u řezníka) z obou stran naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete. Rozložte je vedle sebe, kdo chce, může je potřít dijonskou hořčicí. Plátky pak po celé ploše posypte ochucenou strouhankou, doprostřed dejte celé uvařené vejce a zarolujte. Zpevněte provázkem nebo kuchyňskými jehlami.

02.

Ve velkém hrnci rozehřejte trochu oleje a rolky na něm ze všech stran opečte dohněda. Vyjměte je a odložte stranou. Ve výpeku zpěňte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte utřený česnek a nechte rozvonět. Pak vlijte krájená rajčata a vývar a promíchejte. Do omáčky vložte zpět rolky, omáčkou je přelijte a duste asi 80 minut doměkka. Podávejte s brambory.

Čím plníte rolky nejraději vy? Už jste vyzkoušeli houby nebo hrášek?

Načítám