Článek
Postup
01.
Pláty masa rozklepejte na tenko, ale neproděravte je příliš paličkou! Naklaďte je s mírným přesahem přes sebe, aby tvořily jeden velký plát. Ten mírně osolte, opepřete a poklaďte plátky šunky – hlavně přes ‚švy‘ masa. Na šunku dejte po celé ploše plátky sýra.
02.
Na kraj podélně položte rozkrojené okurky a podélné čtvrtky špekáčku. A teď začíná čarování s nití. Vaším úkolem je to celé s pomocí nitě srolovat, aby to co nejlépe drželo pohromadě a vypadalo jako roláda!
03.
Nakonec rozkrojte podélně papriky, zbavte je jadřinců, roládu jimi ‚obložte‘ a ještě jednou obmotejte nití. Papriky totiž roládě dodají šťavnatost, a hlavně úžasnou vůni!
04.
Hotovou roládu přesuňte na alobal, zaviňte ji do něj, vložte do pekáče a podlijte vodou tak, aby sahala tak 2 centimetry vysoko. Pečte na 180 stupňů zhruba hodinu. Nezapomeňte ji pravidelně podlévat!
05.
Nakonec roládu vymotejte ze všech nití i paprik, měla by bez problémů držet pohromadě. Papriky zabalte s sebou a podávejte spolu s nakrájenými plátky.
Že se vám pod slovem roláda vybaví spoustu čokolády, šlehačky a ovoce? Nevadí, zkuste tyto tři sladké rolády.