Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Lámete si hlavu s tím, co připravit na piknik? Nemusíte! Zkuste hovězí roládu pečenou v paprikách.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g zadního hovězího
  • 5 plátků šunky
  • 5 plátků uzeného sýra
  • 3 ks kyselých okurek
  • 2 ks špekáčků
  • 5 ks paprik
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Pláty masa rozklepejte na tenko, ale neproděravte je příliš paličkou! Naklaďte je s mírným přesahem přes sebe, aby tvořily jeden velký plát. Ten mírně osolte, opepřete a poklaďte plátky šunky – hlavně přes ‚švy‘ masa. Na šunku dejte po celé ploše plátky sýra.

02.

Na kraj podélně položte rozkrojené okurky a podélné čtvrtky špekáčku. A teď začíná čarování s nití. Vaším úkolem je to celé s pomocí nitě srolovat, aby to co nejlépe drželo pohromadě a vypadalo jako roláda!

03.

Nakonec rozkrojte podélně papriky, zbavte je jadřinců, roládu jimi ‚obložte‘ a ještě jednou obmotejte nití. Papriky totiž roládě dodají šťavnatost, a hlavně úžasnou vůni!

04.

Hotovou roládu přesuňte na alobal, zaviňte ji do něj, vložte do pekáče a podlijte vodou tak, aby sahala tak 2 centimetry vysoko. Pečte na 180 stupňů zhruba hodinu. Nezapomeňte ji pravidelně podlévat!

05.

Nakonec roládu vymotejte ze všech nití i paprik, měla by bez problémů držet pohromadě. Papriky zabalte s sebou a podávejte spolu s nakrájenými plátky.

Že se vám pod slovem roláda vybaví spoustu čokolády, šlehačky a ovoce? Nevadí, zkuste tyto tři sladké rolády.

Související témata:

Načítám