Článek
Postup:
01.
Nalejte olej do kastrolu, vložte tam maso a přidejte všechny suroviny: BBQ omáčku, jablečný ocet, vývar, hnědý cukr, hořčici, worcester, kajenský pepř, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, tymián a trochu soli.
02.
Kastrol zakryjte poklicí nebo alobalem a duste asi 4 hodiny v troubě cca při 140°C. Maso musí být velmi měkké.
03.
Hotové maso vyndejte z hrnce na prkénko, roztrhejte vidličkou a následně promíchejte s výpekem.
04.
Zeleninu na zelný salát očistěte, nakrájejte na jemné nudličky a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Dochuťte dle libosti medem, solí a pepřem.
05.
Všechny suroviny na těsto smíchejte dohromady a vymíchejte v hladkou hmotu. Těsto pak dej kynout asi 40-60 minut,nebo podle potřeby.
06.
Do pekáče nalijte trochu olivového oleje a vykynuté těsto do něj rozprostřete, posypte hrubou solí, bylinami a pečte při 180°C 10-20 minut podle výšky těsta dozlatova.
07.
Na upečený chléb navrstvěte zelný salát, hovězí Pull s výpekem a malý salátek z křupavých zelených listů. Dobrou chuť!
Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31.8.-1.9. v pražském Trojském zámku. Další super recepty, které můžete nejen ochutnat na festivalu, ale také si je doma připravit, najdete zde.