Článek
01.
Pancettu nakrájejte na proužky a dejte zamrazit – bude se vám s ní pak lépe špikovat. Maso zbavte blan, očistěte a nakrájejte na velké kostky. Každou prošpikujte klínkem česneku a proužkem pancetty.
02.
Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a v jedné vrstvě na něm postupně ze všech stran opečte maso – dostane pěknou barvu, zatáhne se a na konci zůstane měkké a šťavnaté.
03.
Opečené kousky odkládejte stranou a na oleji a výpeku nyní orestujte najemno nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidejte i plátky zbylého česneku.
04.
Krátce společně opečte, do hrnce vraťte maso, zalijte bílým vínem a vmíchejte protlak a vyždímané houby (vodu z nich ale nevylévejte). Lehce opepřete a osolte, přidejte větvičku rozmarýnu, bobkové listy a skořici.
05.
Duste na mírném ohni 30 minut, poté dolijte vodu těsně nad maso (zde použijte i vodu z namáčení hub) a na opravdu mírném plamenu nechte táhnout 2,5 až 3 hodiny do změknutí masa.
06.
Pokud by se vám zdála omáčka příliš řídká, maso vyndejte a nepřikrytou ji nechte ještě trochu zredukovat. Odstraňte bobkové listy a rozmarýn a podávejte s čerstvě uvařenými těstovinami.