Hlavní obsah
4,3
(8)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Vyzkoušejte hovězí po korsicku, co voní po skořici a rozmarýnu!

40 min.
Příprava
3 hod., 10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 100 g pancetty
  • 1 kg zadního hovězího
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst hřibů
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 200 ml bílého vína
  • 2 ks cibule
  • 1 palice česneku
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžíce mořské soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

01.

Pancettu nakrájejte na proužky a dejte zamrazit – bude se vám s ní pak lépe špikovat. Maso zbavte blan, očistěte a nakrájejte na velké kostky. Každou prošpikujte klínkem česneku a proužkem pancetty.

02.

Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a v jedné vrstvě na něm postupně ze všech stran opečte maso – dostane pěknou barvu, zatáhne se a na konci zůstane měkké a šťavnaté.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

03.

Opečené kousky odkládejte stranou a na oleji a výpeku nyní orestujte najemno nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidejte i plátky zbylého česneku.

04.

Krátce společně opečte, do hrnce vraťte maso, zalijte bílým vínem a vmíchejte protlak a vyždímané houby (vodu z nich ale nevylévejte). Lehce opepřete a osolte, přidejte větvičku rozmarýnu, bobkové listy a skořici.

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

05.

Duste na mírném ohni 30 minut, poté dolijte vodu těsně nad maso (zde použijte i vodu z namáčení hub) a na opravdu mírném plamenu nechte táhnout 2,5 až 3 hodiny do změknutí masa.

06.

Pokud by se vám zdála omáčka příliš řídká, maso vyndejte a nepřikrytou ji nechte ještě trochu zredukovat. Odstraňte bobkové listy a rozmarýn a podávejte s čerstvě uvařenými těstovinami.

Související témata:

Načítám