Článek
Postup
01.
Maso opečte vcelku z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Klidně na to použijte hrnec, ve kterém pak budete vše péct, tedy nějaký bez plastových součástí.
02.
Mezitím oloupejte cibuli, mrkev, brambory a česnek a vše pokrájejte na menší kusy. Opečené maso vyndejte, z obou stran ho dobře osolte, opepřete a na dno hrnce dejte připravenou zeleninu.
Co dalšího připravit z mrkve?
03.
Zeleninu také osolte, opepřete a smíchejte s tymiánem. Navrch dejte maso, zalijte vývarem, přiklopte poklicí a pečte asi 3 – 3,5 hodiny při 200 °C, doměkka.
04.
Hotovou pečeni vyndejte, část šťávy slijte a zbylou rozšťouchejte spolu se zeleninou na husté pyré. Servírujte spolu s vidličkami natrhaným masem a odloženou šťávou.
Jestli milujete pomalu dušená masa, mám pro vás hned dva další recepty – jelení bourguignon a voňavé hovězí po korsicku, je to lahoda!