Článek
Postup
01.
Do misky dejte tři lžíce oleje, skořici, lžíci najemno nastrouhaného zázvoru a sůl. Vše důkladně promíchejte a nechte stranou.
02.
Maso opláchněte a důkladně osušte. Pak ho na oleji opečte ze všech stran. Opečené maso potřete zázvorovou směsí a přendejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, lžíci rajského protlaku a podlijte trochou vývaru. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
03.
Hotovou pečínku vyndejte z trouby a nechte chvíli stát, než ji nakrájíte na tenké plátky. V opačném případě by z masa zbytečně vytekla cenná šťáva. Kořenovou zeleninu spolu s výpekem rozmixujte, podle potřeby nařeďte vývarem a osolte. Podávejte s masem a bramborovou kaší. Plátky masa můžete také přidat k zeleninovému salátu nebo podávat s různými dipy (zkuste třeba banánový) a čerstvým pečivem.
Máte raději vepřovou? Zkuste recept na vepřovou pečínku v pepřové krustě anebo recept na vepřovou pečeni na cibuli a česneku.