Článek
Postup
01.
V hlubším pekáčku na plotně rozehřejte sádlo a opečte na něm kostičky slaniny a najemno nakrájenou cibuli. Doplňte pepř a nové koření, vložte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo.
02.
Pekáč dejte do trouby rozehřáté na 200 stupňů Celsia a asi po 20 minutách stáhněte teplotu na 150 stupňů a maso přiklopte. Dopékejte ještě asi hodinu a nezapomeňte pečeni průběžně podlévat vývarem nebo vodou.
03.
Když se budete blížit do finále pečení masa, přichystejte omáčku. Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibulku, zaprašte ji moukou, nechte ji ztmavnout a jíšku zalijte vývarem nebo vodou. Omáčku asi 20 minut vařte, dochuťte muškátovým oříškem, solí a mletým pepřem, propasírujte přes sítko anebo rozmixujte ponorným mixérem a podávejte s masem a kynutými houskovými knedlíky.
Máte rádi cibuli? Dejte si poctivou českou krémovou cibulačku se smetanou anebo úžasnou černou cibulačku s černým pivem.