Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Lukáš Biba

Foto: Lukáš Biba

Jídlo jako z luxusní restaurace? Šéfkuchařka restaurace Le Patio Sofia Smith nám prozradila recept na své úžasné kořeněné hovězí na indonéský způsob. Pustíte se do něj?

15 min.
Příprava
5 hod., 15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Hovězí
  • 2 kg hovězího masa
  • 700 ml kokosového mléka
  • 1 l vody
  • 1 špetka skořice
  • 3 stébla citronové trávy
  • 1 trochu soli
Kořeněná pasta
  • 200 g šalotky
  • 40 g česneku
  • 3 stonky citronové trávy
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 15 g galangalu
  • 3 ks chilli papričky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička čerstvého koriandru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky fenyklu
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1 lžička krevetové pasty
  • 1 lžička tamarindového koncentrátu
  • 50 ml oleje
  • 2 lžičky hnědého cukru
  • 1 lžička soli
Příloha
  • 600 g kari rýže
Článek

Postup

01.

Všechny přísady na kořeněnou pastu smíchejte v misce, a pokud je třeba, přidejte trochu vody.

02.

Kusy hovězího vložte celé do pekáčku. Maso potřete kořeněnou pastou, přidejte kokosové mléko a vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přidejte celou skořici a stébla citronové trávy. Pekáček přikryjte a pečte pomalu při 150 stupních Celsia, dokud maso není měkké a dokud nepojalo většinu tekutiny.

03.

Kontrolujte každou hodinu, jestli není potřeba maso ještě podlít. Potrvá to zhruba 2 až 5 hodin v závislosti na kvalitě hovězího masa. Hotovou pečeni vyjměte z trouby, případně dosolte. Podávejte s kari rýží.

Jak na výběr hovězího masa si přečtěte v našem dalším článku.

Související témata:

Načítám