Článek
Postup
01.
Hovězí maso dejte do papiňáku, zalijte vodou, osolte a vařte ho asi 30 minut doměkka, mimo papiňák to bude trvat něco přes hodinu, záleží na typu masa, které máte – z mladého býka je to přece jen něco jiného než ze staré krávy.
02.
Mrkev očistěte tak, jak je popsáno v receptu na karbanátky, a nakrájejte na nudličky.
03.
Na pánvi rozpusťte máslo a mrkev na něm opékejte asi 5 minut, pak ji zasypte třtinovým cukrem, který nechte zkaramelizovat, a opékejte ji ještě asi 5 minut, dokud není skoro měkká, ale stále křupavá – prostě na skus. Pak mrkev zakápněte citronovou šťávou, dochuťte čerstvě mletým pepřem, případně i špetkou soli, a je hotovo.
04.
Podávejte s pečenými nebo vařenými novými bramborami a na plátky nakrájeným vařeným hovězím masem.
Jako další recept, ovšem tentokrát spíš k snídani, svačině nebo k lehké večeři, zkuste pomazánku z pečené mrkve.