Článek
Postup
01.
Ve velkém hrnci na sádle orestujte nasekanou cibuli společně s na kostičky nakrájenou větší mrkví a petrželí.
02.
Když začne cibule a zelenina lehce zlátnout, dejte restovat na kostičky nakrájené hovězí maso, které osolte a opepřete. Přidejte celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, jalovec a snítky tymiánu a rozmarýnu.
MASA NA PIVĚ ČI VÍNĚ, PO KTERÝCH SE JEN ZAPRÁŠÍ:
03.
Když se maso restování tzv. zatáhne, přilijte do hrnce černé pivo a hovězí vývar. Nechte asi pět minut klokotem vařit nezakryté. Pak zmírněte oheň, přiklopte poklicí a vše duste do změknutí (můžete ušetřit čas použitím tlakového hrnce).
04.
Hotové jídlo nijak nezahušťujeme. Maso se zeleninou a výbornou šťávou podávejte například se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou.
A jak na česnekové šťouchané brambory nebo šťouchané brambory se zelím?