Hlavní obsah
3,1
(89)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Hrnec plný šťavnatého masa se zeleninou, vůně divokého koření, tymiánu a rozmarýnu, to je ideální zimní pokrm. Černé pivo dodá receptu ten správný říz.

15 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 800 g hovězího krku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 200 ml tmavého piva
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 2 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky jalovce
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 2 špetky pepře
  • 1 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Ve velkém hrnci na sádle orestujte nasekanou cibuli společně s na kostičky nakrájenou větší mrkví a petrželí. 

02.

Když začne cibule a zelenina lehce zlátnout, dejte restovat na kostičky nakrájené hovězí maso, které osolte a opepřete. Přidejte celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření, jalovec a snítky tymiánu a rozmarýnu.

03.

Když se maso restování tzv. zatáhne, přilijte do hrnce černé pivo a hovězí vývar. Nechte asi pět minut klokotem vařit nezakryté. Pak zmírněte oheň, přiklopte poklicí a vše duste do změknutí (můžete ušetřit čas použitím tlakového hrnce). 

04.

Hotové jídlo nijak nezahušťujeme. Maso se zeleninou a výbornou šťávou podávejte například se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou.

Foto: Svatava Vašková

Šťavnaté kousky masa a voňavá zelenina vám dodají na podzim síluFoto: Svatava Vašková

Načítám