Článek
Postup
01.
Hovězí maso nakrájejte na stejně velké kostky, osolte a opepřete. Na pánvi rozpalte olej, kostky na něm ze všech stran zprudka opečte a dejte je stranou do hrnce nebo pekáče s víkem.
02.
Do stejné pánve přilejte trochu oleje a opékejte šalotky nakrájené na čtvrtky. Když zesklovatí, zasypte je cukrem a promíchejte, aby byly všechny trochu obalené, a přidejte je k masu. Pak maso zalejte vínem a horkým vývarem, přidejte ¾ ostružin a džem.
03.
Celý pekáč dejte do trouby pečte asi 2 hodiny na 170 °C. Když máte dopečeno, přisypte zbylé ostružiny, podle chuti přidejte sůl, pepř nebo víno a pečte ještě půl hodiny. Podávejte s bramborovou kaší nebo pečivem.
A jak připravit tu nejlepší bramborovou kaši, kterou jste kdy jedli?