Hlavní obsah
3,3
(59)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Dopřejte si poctivé a vyvážené zimní jídlo bez lepku: šťavnatá hovězí či vepřová líčka, krémovou polentu se sýrem a barevnou pečenou mrkev. S malým zašvindlováním u masa máte navíc uvařeno do půl hodiny!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Polenta
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 list bobkového listu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku polenty
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst parmazánu
Pečená mrkev
  • 6 ks mrkve
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli a pepře
Maso
  • 1 balení Hovězích nebo Vepřových líček sous-vide Krahulík
Článek

Postup

01.

Mrkve (použili jsme mix fialové, žluté a klasické) oloupejte nebo pořádně odrhněte, podélně rozkrojte a na pekáčku pokapejte olejem, posypejte solí, čerstvě mletým pepřem a sekaným rozmarýnem. Pečte při 200 °C asi 20 minut, v polovině otočte. Z pečené mrkve je i skvělá pomazánka, tak jí klidně udělejte rovnou víc.

02.

Mezitím přiveďte k varu osolené mléko s rozmačkaným česnekem a bobkovým listem. Vmíchejte polentu a za občasného míchání pět minut povařte. Vyndejte bobkový list a vmíchejte máslo se strouhaným sýrem (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia, pecorino).

03.

Tentokrát jsme polentu s mrkví podávali s hotovými sous-vide líčky, která stačí jen krátce ohřát. Ale uvařit si je můžete samozřejmě i doma. Dáte si líčka na paprice nebo ragú z hovězích líček?

Foto: Jakub Jurdič

Ani v zimě se nemusíte vzdávat zeleniny! A šťavnatá líčka, co se přímo rozpadají, ji spolu s krémovou sýrovou polentou báječně doplníFoto: Jakub Jurdič

Když kukuřičnou kaši necháte zatuhnout, je skvělá i jako nakrájená a opečená polenta s cibulkou a výborná je i polenta jako krutony do salátu

Načítám