Článek
Postup
01.
Mrkve (použili jsme mix fialové, žluté a klasické) oloupejte nebo pořádně odrhněte, podélně rozkrojte a na pekáčku pokapejte olejem, posypejte solí, čerstvě mletým pepřem a sekaným rozmarýnem. Pečte při 200 °C asi 20 minut, v polovině otočte. Z pečené mrkve je i skvělá pomazánka, tak jí klidně udělejte rovnou víc.
JAK PŘIPRAVIT HOVĚZÍ LÍČKA?
02.
Mezitím přiveďte k varu osolené mléko s rozmačkaným česnekem a bobkovým listem. Vmíchejte polentu a za občasného míchání pět minut povařte. Vyndejte bobkový list a vmíchejte máslo se strouhaným sýrem (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia, pecorino).
03.
Tentokrát jsme polentu s mrkví podávali s hotovými sous-vide líčky, která stačí jen krátce ohřát. Ale uvařit si je můžete samozřejmě i doma. Dáte si líčka na paprice nebo ragú z hovězích líček?
Když kukuřičnou kaši necháte zatuhnout, je skvělá i jako nakrájená a opečená polenta s cibulkou a výborná je i polenta jako krutony do salátu.