Článek
Postup
01.
Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a stroužky česneku na plátky. Kližku očistěte, zbavte blanek a nakrájejte na kostky.
02.
V hrnci rozehřejte trochu oleje. Opečte na něm cibuli a po chvíli přidejte hovězí maso. Opečte ho tak, aby se zatáhlo. Pak přidejte mletou papriku a česnek, promíchejte a nechte rozvonět.
DALŠÍ VYNIKAJÍCÍ RECEPTY Z HOVĚZÍ KLIŽKY
03.
K základu přidejte rajčata a rozmarýn, pak vše osolte a opepřete. Přilijte tolik vody, aby bylo maso ponořené.
04.
Pod pokličkou na mírném ohni duste asi dvě hodinky. Podle potřeby přilévejte vodu, aby bylo maso stále ponořené.
ROZMARÝN I ČESNEK JDOU K HOVĚZÍMU DOKONALE
05.
Když je maso měkké, vyjměte rozmarýn a podle chuti dosolte. Podávejte s kuskusem nebo bramborovou kaší.
Víte, že kližka nepatří jen do guláše? Vynikající je i pečená kližka na česneku a na kmíně. Dáváte přece jen přednost omáčce? Pak se mrkněte na 50 receptů na nejlepší české omáčky.