Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek na plátky. Papriky zbavte stopek a semínek a pokrájejte je na proužky.
02.
V hrnci rozpusťte sádlo a krátce na něm orestujte cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Když se zatáhne, poprašte ho paprikou, promíchejte a nechte ji provonět. Vmíchejte protlak, orestujte a nakonec vše zaprašte trochou hladké mouky. Maso poté zalijte vodou tak, aby bylo ponořené. Vše osolte a opepřete. Na velmi mírném ohni, tak aby jen lehce probublávalo, duste maso asi hodinku.
LAHODNÁ KOUZLA S HOVĚZÍM
03.
Po hodince vložte papriky a plátky česneku a vše duste další hodinku. Podle potřeby můžete podlít ještě trochou vody. Krátce před dohotovením vmíchejte nasekanou petrželku. Podávejte nejlépe s bramborovým knedlíkem. Výtečné jsou i kynuté houskové knedlíky anebo zkuste efektní karlovarské knedlíky.
Máte rádi hovězí guláš? Zkuste jiný poctivý guláš s paprikami anebo pravý hospodský guláš. Oblíbený je i nejlepší guláš na světě a poctivý staročeský guláš podle M. D. Rettigové.