Článek
Postup
01.
Špek nakrájejte na kostičky a nechte ve velkém hrnci pomalu vyškvařit. Mezitím si pokrájejte cibuli na jemno a maso na kostky (např. kýtu, ale hodí se i šťavnatý krk).
02.
Kostičky špeku vyndejte děrovanou lžící stranou (neujídejte!) a v tuku nechte zesklovatět cibuli. Přidejte maso a za stálého míchání ho zprudka ze všech stran opečte.
03.
Vmíchejte nasekaný česnek, malou plechovku protlaku a papriku a nechte pár vteřin rozvonět. Zalijte bílým či červeným vínem, nechte ho odpařit a přidejte tymián nebo rozmarýn a kmín. Osolte a zalijte vodou tak, aby bylo vše ponořené. Duste asi hodinu pod pokličkou.
04.
Poté přidejte pokrájené lesní houby, v případě potřeby znovu podlijte, a doduste doměkka. Tohle jídlo výborně uvaříte i z hub mrazených.
05.
Spoustu další inspirace na zpracování hub najdete v našich ověřených houbových receptech!