Článek
Postup
01.
Jako u každého guláše, polovina úspěchu spočívá v trpělivosti s opékáním dostatečného množství cibule. Tu pokrájejte nadrobno a pomalu, spolu s nasekanou chilli papričkou, dozlatova opečte na sádle nebo oleji.
02.
Přidejte na kostky pokrájené maso a zprudka za stálého míchání opečte, aby se zatáhlo.
03.
Vmíchejte papriku, kmín a rajčatový protlak, nechte chvilku rozvonět, a zalijte vínem. Přidejte tolik vody, aby bylo maso ponořené, osolte a povařte něco přes hodinu doměkka.
04.
Přidejte scezené kysané zelí a vařte dalších 10 minut. Na závěr dochuťte prolisovaným česnekem a majoránkou, pokud ji máte rádi. Pak ještě chvilku prohřejte, podle chuti opepřete a můžete podávat.
Ke guláši se hodí čerstvý kváskový chléb, kynuté knedlíky i široké nudle. A jestli večer nikoho nečekáte, přidejte i nasekanou cibulku.