Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostky a cibuli nasekejte nadrobno. V hrnci rozpusťte sádlo, opečte na něm cibuli, pak přidejte maso a rychle osmažte. Přisypejte papriku, vmíchejte protlak a prolisovaný stroužek česneku, vše promíchejte a nechte rozvonět.
DALŠÍ SKVĚLÉ RECEPTY NA PIVNÍ GULÁŠE
02.
Maso poté podlijte pivem, osolte, opepřete a duste pod pokličkou, podle potřeby dolévejte vývar či vodu. Asi po hodině a půl do guláše nadrobte chlebovou střídku, která ho zahustí. Duste dál, až je maso zcela měkké.
03.
Hotové porce ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte s domácím bramborovým knedlíkem, skvělým houskovým knedlíkem nebo máslovými bramborovými noky. A výtečný je guláš i s čerstvým chlebem.
Pivo nemusíte používat jen k přípravě slaných jídel. Vyzkoušejte recept na jablka s pivním karamelem, kakaový koláč s černým pivem anebo čokoládovou pivní bábovku. A protože se blíží Vánoce, je načase upéct pracny s černým pivem.