Hlavní obsah
2,5
(22)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Kolik rodin, tolik osvědčených receptů na guláš, a každý je výborný. Guláš patří určitě mezi nejoblíbenější pokrmy. Zkuste i variaci na pivě!

15 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g hovězího masa
  • 200 g slaniny
  • 3 ks cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 60 g hladké mouky
  • 120 g rajčatového protlaku
  • 500 ml piva
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 špetka majoránky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky soli
  • 1 dl oleje
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostky, slaninu na kostičky a cibuli nasekejte najemno. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej, vložte slaninu, cibuli a vše osmahněte mírně dohněda.

02.

Poté přidejte maso a opečte ho po všech stranách, osolte, opepřete, zasypte paprikou, promíchejte a zaprašte moukou. Vše ještě jednou důkladně promíchejte, zapražte, dejte do hrnce protlak a zalejte pivem i vývarem. Guláš přiveďte k varu, a pak vařte pod poklicí na mírném ohni, dokud maso není zcela měkké. Nakonec guláš dochuťte prolisovaným stroužkem česneku, majoránkou a osolte.

Tip: Guláš můžete před dohotovením ochutit ještě lžičkou třtinového cukru.

Z piva můžete připravit i dokonalý koláč.

Související témata:

Načítám