Článek
Postup
01.
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte a zpěňte na rozpuštěném másle. Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno pokrájený česnek a po chvíli také houby. Pár kousků hub můžete vyjmout a nechat na ozdobu.
02.
Směs osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a otrhané lístky tymiánu (asi dvě snítky ponechte na ozdobu). Houby nechte změknout a pustit šťávu. Poté je zalijte vývarem a asi 20 minut na mírném plameni povařte.
SYTÉ HOUBOVÉ POLÉVKY VNESOU VŮNI LESA AŽ DOMŮ
03.
Polévku rozmixujte, podle potřeby dochuťte a nakonec zjemněte smetanou. Ještě chvilku provařte a poté odstavte z plamene.
04.
Hotový krém rozdělte do hlubokých misek, ozdobte houbami a čerstvým tymiánem. Poctivou chuť houbové polévky si nejlépe vychutnáte s kouskem čerstvého chleba.
Zkoušíte rádi nové houbové recepty, nebo nedáte dopustit na pravou českou kulajdu?