Článek
Postup
01.
Většinu mouky dejte do hlubší velké mísy a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vejce, přilijte lžíci až dvě vody a kapku oleje a promíchejte. Přidejte mouku a zadělejte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte v chladu 2 hodiny odpočinout.
02.
Na náplň v pánvi na troše másla orestujte polovinu pokrájených hub, okořeňte je pepřem, kmínem a utřeným česnekem, osolte a po vychladnutí nahrubo rozmixujte.
03.
Následuje příprava omáčky. V pánvi na zbylém másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte plátky dalších hub, zarestujte a podlijte bílým vínem. Jakmile se víno odpaří, přidejte protlak a nasekaný rozmarýn, osolte, opepřete a chvíli povařte.
04.
Mezitím těsto rozválejte na dva stejné a stejně silné pláty, pruhy těsta. Na jeden díl těsta umístěte lžící hromádky houbové náplně ve stejných rozestupech. Okraje těsta okolo náplně potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a těsto okolo hromádky zmáčkněte, aby se těsto spojilo.
05.
Formičkou vykrajujte ravioli, které vkládejte do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli promíchejte s rajčatovou omáčkou a rovnou servírujte.