Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Sbíhají se vám sliny už jen při představě domácích raviol? Podle našeho receptu je hravě zvládnete a užijete si je v luxusní podobě.

1 hod.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 300 g čerstvých hub
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 plátky másla
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 300 g rajčatové passaty
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Většinu mouky dejte do hlubší velké mísy a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vejce, přilijte lžíci až dvě vody a kapku oleje a promíchejte. Přidejte mouku a zadělejte těsto, které zabalte do potravinové fólie a nechte v chladu 2 hodiny odpočinout.

02.

Na náplň v pánvi na troše másla orestujte polovinu pokrájených hub, okořeňte je pepřem, kmínem a utřeným česnekem, osolte a po vychladnutí nahrubo rozmixujte. 

03.

Následuje příprava omáčky. V pánvi na zbylém másle zpěňte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte plátky dalších hub, zarestujte a podlijte bílým vínem. Jakmile se víno odpaří, přidejte protlak a nasekaný rozmarýn, osolte, opepřete a chvíli povařte.

04.

Mezitím těsto rozválejte na dva stejné a stejně silné pláty, pruhy těsta. Na jeden díl těsta umístěte lžící hromádky houbové náplně  ve stejných rozestupech. Okraje těsta okolo náplně potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a těsto okolo hromádky zmáčkněte, aby se těsto spojilo.

05.

Formičkou vykrajujte ravioli, které vkládejte do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli promíchejte s rajčatovou omáčkou a rovnou servírujte.

Načítám