Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Houbovou náplň do raviol opečte na pancette a nakonec zjemněte mascarpone. Je krásně krémová a kombinace je to opravdu delikátní.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje
Náplň
  • 80 g pancetty
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 250 g čerstvých hub
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka kmínu
  • 1 lžíce mascarpone
K podávání
  • 4 plátky másla
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 1 hrst petrželky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet. 

02.

Pancettu nakrájejte na kostičky a nasucho orestujte v pánvi. Jakmile pustí tuk, přidejte lžičku oleje, nadrobno nakrájenou cibulku a pokrájené houby, osolte, opepřete, okmínujte a poduste doměkka. Směs nechte vychladnout a promíchejte s mascarpone. 

03.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste po lžíci houbovou směs ve stejných rozestupech, těsto okolo potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje kolem každého kousku náplně zmáčkněte. Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli.

04.

Ravioli dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Podávejte je ihned přelité rozpuštěným máslem, posypané nasekanou petrželkou, kolečky jarní cibulky a čerstvě mletým pepřem. Pokud vám zbyla houbová náplň, přidejte ji také.

Načítám