Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
V misce promíchejte sýr Philadelphia, mascarpone, parmazán a sůl. Nakrájejte žampiony na plátky a zprudka je orestujte na másle. Osolte a houby uchovejte teplé.
03.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste hromádky sýrové směsi o velikosti necelé polévkové lžíce a ve stejných rozestupech, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky náplně zmáčkněte
04.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli a dejte je vařit do osolené vroucí vody. Jakmile ravioli vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s plátky opečených hub, rukolou a s červeným pepřem.