Článek
Postup
01.
Fleky uvařte podle návodu na obalu doměkka. Sceďte je a promíchejte s olejem, aby se neslepily.
02.
Zelí nakrájejte na čtverečky a na dvě minuty vložte do vroucí vody, poté sceďte.
03.
Troubu zapněte na 200 °C.
04.
V hluboké pánvi na oleji osmahněte jemně nakrájenou cibuli, potom vložte na kousky nakrájené houby, sůl, pepř a kmín a duste zhruba 10 minut doměkka.
05.
Houbovou směs smíchejte se zelím a fleky a přendejte do vymazaného pekáčku.
06.
Vejce prošlehejte s mlékem – vše jimi zalijte a asi 25 minut zapečte dozlatova.
A jak zapékáte houby vy? Anebo dáváte přednost spíše klasickým šunkoflekům? Zkuste také luxusní zapečené těstoviny.