Článek
Postup
01.
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte houby, cibuli a kmín, osolte, opepřete, osmahněte a podlijte bílým vínem a krátce poduste.
02.
Mezitím si v hrnci na polévku připravte světlou jíšku. Na másle nechte za stálého míchání zpěnit hladkou mouku, odstavte z plotny, zalijte cca 1 a 1/2 l studené vody a dobře prošlehejte. Směs hub s vínem přidejte k jíšce a patnáct minut povařte. Mezitím si uvařte libovolné těstoviny na skus a dejte je stranou.
03.
Pak do polévky přidejte nastrouhanou mrkev a vařte dalších pět minut a ke konci zašlehejte vejce. Polévku stáhněte z ohně, zjemněte smetanou a promíchejte s těstovinami. Polévku podávejte posypanou nasekanou petrželkou.
Jak děláte houbovou polévku vy?