Hlavní obsah
3,1
(439)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Pokud také máte v lese občas problémy s hamižností, a tím pádem pak dva dny neděláte nic jiného, než že čistíte houby a snažíte se pokrmy z nich vnutit okolí, máme pro vás další nápad, jak je zužitkovat. Připravte bramboráky s houbami.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g čerstvých hub
  • 400 g brambor
  • 2 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 5 stroužků česneku
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 kousek sádla
Článek

Postup

01.

Někdo dává do bramboráků houby syrové, pro lepší stravitelnost je vhodné je předem upravit: pokrájejte je na malé kousky a asi 10 minut restujte na troše sádla či másla, než se odpaří voda. Během restování osolte a poté nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

02.

Brambory nastrouhejte najemno, v cedníku z nich vymačkejte přebytečnou šťávu, přidejte vychladlé houby, vejce, prolisovaný česnek, špetku kmínu, malou lžičku soli, čerstvě mletý pepř, majoránku (sušené lžíci, čerstvé klidně hrst), mouku a umíchejte těsto.

03.

Ve velké pánvi rozehřejte pořádnou vrstvu sádla či oleje a pozvolna na ní smažte menší placičky. Na papírové utěrce z nich nechte odsát přebytečný tuk a podávejte jen tak nebo třeba s kysaným zelím. Z uvedeného množství se bohatě najedí dvě osoby.

Už máte nasušeno i zamrazeno a pořád vám nějaké houby zbývají? Naložte je na 3 způsoby nebo zkuste skvělou houbovou paštiku!

Načítám