Hlavní obsah

Ženy podle znamení: V čem jste výjimečná a nepřekonatelná? Nejhezčí jsou Býci a nejchytřejší Blíženci…

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Foto: ORION PRODUCTION, Shutterstock.com

Kdo je podle hvězd nejkrásnější, kdo nejchytřejší a kdo nejpracovitější? Tradiční astrologie zná odpověď. Podle ní jsou nejhezčí ženy narozené ve znamení Býka a Vah, nejchytřejší Vodnářky a Blíženkyně a nejpilnější jsou dámy v Beranu, Kozorohu a Panně. Jaké nejlepší vlastnosti mají další znamení?

Článek

Nejkrásnější, nejchytřejší, nejpracovitější, nejvášnivější, nejzodpovědnější… Astrologie zcela spravedlivě každý sluneční archetyp – tedy znamení zvěrokruhu – obdařila jak skvělými, tak i horšími vlastnostmi. Každé znamení je v něčem nejlepší a v něčem to oproti druhým prohrává na celé čáře. Jak jste na tom?

Ženy Beran jsou nejaktivnější

Máte obrovskou vnitřní potřebu se v životě prosadit a cestu vpřed si prorážíte akcí. Nestačí vám o věcech jen mluvit, musíte konat. Obvykle se nemůžete dočkat, aby se už události a záležitosti daly do pohybu a vy jste mohly začít. Rychle do toho a půl je hotovo – to je vaše životní heslo. Jste sice možná dost „hrr“, ale energii a schopnost věci realizovat vám ostatní mohou jen závidět. Vašemu tempu stačí málokdo, možná jen ženy narozené ve Štíru nebo ve znamení Blíženců (ale ty často víc mluví, než konají).

Ženy Býk jsou nejkrásnější

Ústředním bodem vašeho snažení je jistota. Obvykle se vyhýbáte každému pevnému svazku, dokud bezpečně nevíte, zda vám určitý člověk, situace nebo vztah mohou být užitečné. Nikdy nic nepodnikáte, dokud si nejste jisté, že je to „to pravé ořechové“. Přišly jste na tento svět s velkým smyslem pro věrnost, obětavost a starostlivost. Druhým nabízíte od dobrého jídla a útulného domova celou škálu dalších rozkoší včetně dokonalé vášně fyzické lásky. Na svá bedra umíte bez mrknutí oka převzít starosti a problémy snad celého světa. Zlí jazykové sice tvrdí, že jste na peníze (což je částečně pravda), ale vy je chcete ne kvůli nim samotným, ale abyste se mohly těšit z věcí, které si za ně můžete koupit.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Ženy narozené ve znamení Býka považuje astrologie obecně za nejkrásnějšíFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Ženy Blíženci jsou nejvšestrannější

Prahnete po informacích a vědění. Máte obrovskou schopnost se učit. Vzdělání je pro vás důležité snad už od okamžiku, kdy jste se narodily. Jste skvělé žákyně, studentky i učitelky. Díky své vynalézavosti a představivosti si dokážete učivo nejen rychle osvojit, ale přicházet i s nečekanými možnostmi řešení i těch nejzapeklitějších úkolů a situací. Jen zřídka ztrácíte přehled o tom, co se okolo vás děje, o čem se mluví nebo jaké jsou nejnovější společenské trendy. Jste zvědavé a neustále hledáte osobní duševní jistotu v zážitcích všeho druhu. Rády cestujete a také rády měníte prostředí i své okolí.

Ženy Rak jsou nejmateřštější

V životě hledáte stabilitu, ale na rozdíl od žen narozených ve znamení Býka jde spíš o jistotu citovou, kterou nalézáte v manželství. Dobře se vdát je ve vašich očích velká výhra. Tradiční astrologie vás považuje za skvělé manželky, milenky, matky a hospodyně. Býváte i skvělé kuchařky, pekařky a cukrářky… Jste snem každého opravdového muže. Péče o blízkou i širší rodinu je ve vašem podání dokonalá. Máte v sobě mateřskou lásku, která nemá u ostatních znamení obdoby. Spojuje se v ní celá komplikovanost znamení Raka. Je to láska matky, která své děti miluje, i kdyby s ní zacházely sebehůř – tak obrovská je síla vašeho mateřství. Na druhou stranu výborně ovládáte umění pasivního odporu, je to vaše nejúčinnější zbraň.

Ženy Lev jsou nejvitálnější

V životě vám pomáhá sama prozřetelnost. Když nejvíc potřebujete pomoc, otevře se před vámi úniková cesta nebo se zjeví východisko i z neřešitelných problémů. Tak jako Slunce prosvěcuje nejtemnější kouty, tak staví do světla i své zrozenkyně a ochraňuje je. Důležité je pro vás teplo domova a zároveň vyžadujete osobní nezávislost. Znamení Lva vládne srdci, a tak i vy máte „srdce na dlani“. Plnými hrstmi rozdáváte svůj čas, peníze i vědomosti. Vaše srdce vládne i citům – láska a přitažlivost k opačnému pohlaví je vám hvězdami souzená. Dokážete milovat plně, vášnivě a nezištně. Měly byste se ale občas držet na uzdě, protože vám láska může přinést velké problémy.

Foto: Mix and Match Studio, Shutterstock.com

Lvice mají srdce na dlani a o své štěstí se rády podělí s ostatnímiFoto: Mix and Match Studio, Shutterstock.com

Ženy Panny jsou nejpracovitější

Středem vašeho světa je práce. Jste v ní úzkostlivě pečlivé a velkou pozornost věnujete detailům. Pracujete důkladně a výkonně, z chaosu vytváříte řád. A protože práce je vaším měřítkem „vyšší spravedlnosti“, uděláte všechno pro ty, kdo jsou výkonní a pilní, ale pro ty, kteří se dostali do problémů, protože se nechtějí příliš namáhat, obvykle nehnete ani prstem. Pro práci umíte potlačit i své ego – ale musíte si být jisté, že vaše konání je vás hodno, pak dokážete pracovat neúnavně, svědomitě, obětavě a s velkou pokorou a respektem. A jelikož znamení Panny vládne i tělu a zdraví, zajímají vás všechna témata, která se nějak týkají zdravého životního stylu.

Ženy Váhy jsou nejsvůdnější

Máte mimořádnou potřebu partnerství. Zároveň si však potřebujete zachovat vlastní individualitu. Je to takový malý paradox: po celý život hledáte rovnováhu mezi touhou žít v partnerství a zároveň být nezávislé, neztratit se ve vztahu. Přesto má pro vás manželství prvořadý význam a pro jeho úspěch jste ochotné udělat i nemožné. Zlé jazyky tvrdí, že jste občas až příliš pohodlné. Vůbec to nemusí být pravda, pouze rády využíváte vyčkávací taktiku, která je někdy druhými zaměňována za lenost. Díky svému společenskému nadání a empatii totiž dokážete vycítit a také si počkat na ten nejpříznivější okamžik.

Ženy Štír jsou nejintenzivnější

Na vás není nic průměrného, ve všem jste výjimečné. V lásce i nenávisti, v kariéře i manželství. Jste výjimečné matky, milenky, manželky, přítelkyně nebo kamarádky. Průměrnost nesnášíte. Na světe existuje jen jedna věc, kterou opovrhujete víc, a tou je slabošský postoj či zbabělost. Vy zbabělé nejste ani náhodou. Jste bojovnice za spravedlnost a pravdu. Pevné a stálé ve svých postojích. Zůstáváte klidně až do hořkého konce – bez ohledu na úsilí a oběti, které jste za ně nucené zaplatit. Přesto dokážete být neobyčejně velkomyslné a soucitné. Obvykle děláte všechno pro to, abyste druhým pomohly.

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Ženy ve znamení Štíra dělají všechno naplno a dokážou v tom vytrvat, i když se nedaříFoto: Josep Suria, Shutterstock.com

Ženy Střelec jsou nejdobrodružnější

Ctíte duchovní zákony a etiku. Ve svých činech máte na zřeteli nejen vlastní blaho, ale také prospěch společnosti jako celku. Jste čestné, spravedlivé, velkomyslné, záleží vám na uznání od okolí. Jste otevřené a mluvíte bez okolků – vaše pověstná přímost pak může leckoho vyvést z míry. Jste opravdové a velmi upřímné – každému sdělíte nepřikrášlenou a někdy snad až nemilosrdnou pravdu. Můžete mít ale také sklon k jisté úzkoprsosti. Občas vás provází „slepá víra“ a neschopnost vidět za rámec společenských, náboženských nebo filozofických skupin, ke kterým se počítáte.

Ženy Kozoroh jsou nejctižádostivější

Nikdy se nespokojíte s žitím jen tak ze dne na den. Máte pocit, že v životě musíte něčím být, musíte mít nějaký cíl: Dosáhnout majetku, o který se můžete starat, nebo mít nějakou povinnost, již byste mohly plnit, ať už v profesním, nebo rodinném životě. Jste vytrvalé a houževnaté, stojíte pevně oběma nohama na zemi. Máte rády řád, zákony a v názorech býváte občas dost konzervativní. A další dobrá zpráva? Znamení Kozoroha je v jednom ohledu životní výhra: pomalu stárne, respektive v mládí působí starším dojmem, než mu ve skutečnosti je, ale obvykle kolem čtyřicítky začnete působit výrazně mladším dojmem a už vám to vydrží.

Ženy Vodnář jsou nejoriginálnější

Všechny zaujmete nezvykle šarmantním a originálním zjevem. S chutí volíte neobvyklé oblečení nebo nezvyklé barevné kombinace. Máte však vytříbený vkus, takže vše je na vás v dokonalém, i když trochu zvláštním souladu. Nikdy nebýváte afektované ani snobsky založené, míváte averzi vůči lacinému napodobování a pokrytectví. Vaše jednání se řídí zásadou rovného s rovným. Nikoho nevyvyšujete ani neprotežujete, druhé soudíte striktně dle jejich zásluh. Vládne vám planeta Uran a ta ráda objevuje nepoznané, a tak i vy rády poznáváte nové lidi, kraje i myšlenky. Instinkt vás neomylně vede tam, kde lidé bojují za nějaká práva, tam se cítíte jako ryby ve vodě.

Ženy Ryby jsou nejobětavější

Jste velmi půvabné – zdobí vás jakési křehké kouzlo přitažlivosti. Díky vašemu jemnému charismatu, humoru a sympatiím, které vzbuzujete v druhých, se vám otevírají dveře četných životních příležitostí. Vaše skromná povaha vás však často svádí k jakési letargii a fatalismu a pak necháváte věci jen tak běžet a nesnažíte se v životě uspět. Dokážete však být i velmi zdatné a odhodlané, tak jak to odpovídá obojakosti znamení Ryb. I v myšlenkách se občas pohybujete na škále od vrcholného optimismu až k nejčernějšímu pesimismu. Musíte se naučit stát na vlastních nohou a hledět do neznáma s důvěrou. Měly byste umět naslouchat svému sice tichému, ale o to víc naléhavému vnitřnímu hlasu – spolehlivě vás vyvede z každé šlamastyky.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám