Hlavní obsah

V čem jste nejlepší na světě? Každé znamení zvěrokruhu je mistr ve svém oboru a nikdo ho v tom nepřekoná!

Foto: Miljan Zivkovic, Shutterstock.com

Foto: Miljan Zivkovic, Shutterstock.com

Podle tradiční astrologie má každé znamení zvěrokruhu své skvělé vlastnosti – a také své stinné stránky. Každé je v nějaké činnosti nejlepší i nejhorší na světě. Měli byste znát své přednosti, vlastnosti, jež vás vytáhnou nejen z každé šlamastyky, ale se kterými se můžete parádně blýsknout.

Článek

Nejlepší i nejhorší vlastnosti každého znamení zvěrokruhu se často odvíjejí od jednoho základního povahového rysu. Například u Beranů se jejich aktivita a odvaha mohou lehce proměnit v aroganci, ukvapenost či netrpělivost, u Býků stabilita v umíněnost, u Blíženců informovanost v klevetivost. Starostliví Raci se snadno promění v nedůtklivé a přecitlivělé netýkavky, velkorysí Lvi v pyšné pávy, přesné Panny v malicherné detailisty. Uvážlivé Váhy se občas jeví jako velmi vrtkavé, vášniví Štíři zase jako nesmírně náruživí, nadšení Střelci jako posedlí, zodpovědní Kozorozi jako despotičtí, přátelští Vodnáři jako dogmatičtí a obětavé Ryby jako velmi zrádné.

V čem jste nejlepší na světě?

Berani: ve schopnosti být ve středu dění

Jejich skvělou vlastností je i odvaha. Jednají spontánně, impulzivně, leckdy až dravě. Jsou nekomplikovaní, přímí, mají vzlet a nedělají si zbytečné starosti. Nikdy nemají pocit, že se blamují.

Býci: v přesvědčivosti

Bývají velmi rázní. Praktičtí, realističtí, rozhodní a hlavně vytrvalí. U svých zájmů a záležitostí vždy vytrvají, energicky dojdou k cíli. Rádi spolupracují s druhými.

Blíženci: ve sportu a informovanosti

Jednají plánovitě a uvažují racionálně na základě jasných poznatků, kriticky prověřených koncepcí, hlavně však bez emocí. Jsou přesní, rychlí a bystří. Jsou také velmi pohybliví, vynikají v mnoha sportech.

Foto: Zoran Zeremski, Shutterstock.com

Blíženci mívají nejen sportovního ducha, v různých fyzických aktivitách obvykle vynikajíFoto: Zoran Zeremski, Shutterstock.com

Raci: v odhadu druhých

Vždy se řídí bezpečnými instinkty. Dokážou být velmi houževnatí. K cíli nikdy nepostupují přímo – postup jeden krok dopředu, tři vzad se jim však vyplácí. Jsou to stratégové. Zároveň jsou i soucitní, mateřští, něžní, vždy připravení druhým pomoci nebo je ochránit.

Lvi: v organizování

Klidně, sebejistě, optimisticky a rozhodně postupují k cíli. Plánují a uvažují vždy velkoryse, protože malé kroky jim nevyhovují. Život je pro ně jedna velká scéna, na které mohou zazářit v plné kráse a slávě. Jejich výrazná sebedůvěra povzbuzuje a motivuje i ostatní.

Panny: v pozorování

Vždy se snaží o optimum. S malými náklady i s minimem vynaložené práce chtějí dosáhnout co největšího užitku. Pořádní, pilní, důkladní a spolehliví. Někdy jsou pokládáni za mimořádně pořádné jedince, což však nebývá vždycky pravda, „jen“ umějí skvěle zvládat chaos.

Váhy: v umění milovat

Tvořivost je jejich průvodním znakem. Svojí kreativní prací dodávají impulsy ostatním. Mají svůj nezaměnitelný styl a po celý život se snaží nenudit. Jsou to taktní, podnikaví, snášenliví, tolerantní a přátelští lidé.

Štíři: v umění šarmu

Houževnatí s velkou výdrží, silnou vůlí a velmi provokativní. Lidi narozené v tomto znamení nikdy neminete bez povšimnutí. Jejich mimořádná osobnost přitahuje ostatní jako magnet. Jsou intenzivní, hlubocí a vášniví.

Střelci: v zábavě

Pověstná je jejich velká radost z výkonu a pohybu spojená s darem snadno se inspirovat a motivovat. Vždy se snaží uniknout z úzkého omezeného prostředí, dychtí po vyšších cílech. Jsou důstojní, suverénní a otevření světu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelci jsou otevření světu, novým myšlenkám, vizím i široké společnostiFoto: fizkes, Shutterstock.com

Kozorozi: v návratu na vrchol

Se samozřejmostí sobě vlastní přejímají odpovědnost za druhé a nedopřejí si klidu, dokud není dílo dokončeno. Význam pro ně mají jen viditelné výsledky. Jsou velmi pilní, přesní a vytrvalí. Nikdy se nevzdávají. Dokážou se znovu a znovu vracet na výsluní.

Vodnáři: v dráždění a provokaci

Usilují o nezávislost. Chtějí se osvobodit od všech omezení a zábran. Jejich jednání je neseno přáním pozdvihnout se nad masy a zdůraznit vlastní zvláštnosti. Jsou velmi chytří.

Ryby: v umění udělat druhé šťastnými

Nezištná láska ve službách ostatním a obětavost jsou jejich typickými vlastnostmi. Jsou oddaní a s nejhlubším pochopením pro všechny problémy. Dovedou očarovat i učarovat. Jsou to svádiví, citliví lidé a mají schopnost druhé dělat šťastnými.

A teď ty špatné vlastnosti…

  • Berani bývají neskutečně soutěživí a musí být za každou cenu po jejich.
  • Nejotravnějším povahovým rysem Býků je tvrdohlavost. V diskuzi moc prostoru druhým nedávají a ani po hodinách konverzace nejsou ochotní ustoupit.
  • Blíženci patří mezi největší mluvky ze všech.
  • Raci dokážou být přehnaně emotivní a často pláčou. Neumějí moc pracovat s kritikou a negativními zprávami, všechno si moc připouštějí.
  • Lvi jsou často sebestřední a milují obdiv.
  • Panny ostatní štvou, jak jsou přehnaně puntičkářské.
  • Největším neduhem Vah je nerozhodnost.
  • Štíři jsou velice manipulativní a často se snaží ostatní dotlačit k tomu, co chtějí oni.
  • Střelci dokážou být velmi nepředvídatelní, v životě potřebují neustálou akci a závazkům příliš neholdují.
  • Arogance je jednou z nejhorších vlastností lidí, kteří se narodili ve znamení Kozoroha.
  • Vodnáři mohou být chladní, vůči ostatním neprojevují dostatek empatie a emocí.
  • Ryby jsou zmatkáři, jejich kroky často nemají hlavu ani patu. Jsou chaotické a dělá jim problém pořádek.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám