Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Váhy uspějí díky kompromisům, Střelcům se poštěstí v lásce a Rybám na bleším trhu

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Co se vám doposud nepodařilo prosadit, to si vymůžete v tomto období a ani si nebudete muset dupnout. Slunce ve Vahách, kde je v pádu, a tedy slabé, se navíc ocitne pod tlakem kvadrátu divokého Marsu z Raka. Ten pluje vesmírným pásmem, kde se nepřízeň a nespravedlnost, kterou člověk trpělivě ustál, otáčí v jeho prospěch.

Článek

Na stranu druhou napětí mezi Sluncem a Marsem přitahuje maléry spojené se zbraněmi, ohněm, výbušninami a ostrými předměty, tak buďte enormně opatrní již proto, že Mars bude tento týden „tahat za nitky“, prostě hrát prim. Ve čtvrtek 17. října v pravé poledne doputuje Měsíc do přízemí, tedy perigea, a bude nejblíže Zemi v tomto roce. Krátce poté, konkrétně v 13.26 hodin, se Luna ocitne naproti Slunci a nastane úplněk v Beranu, což je znamení, kterému Mars vládne, a na stupni tropického zodiaku, kde je dirigent. Úplňky jsou nejvyšší a nejkritičtější body lunárního cyklu, které odhalují problémy a na ose Beran-Váhy vždy vyvolají konfrontaci ve smyslu svoboda versus závislost, blaho jedince versus společnosti, prosperita země versus ostatních států, aby se opět nastolila rovnováha.

Tento úplněk nastane v perigeu, jedná se tedy o perigee syzygy, superúplněk, jehož světlo ještě zintenzivní ohnivý živel Berana. Je jasné, že nekompromisně posvítí na to, co vás omezuje, brzdí, blokuje, a nejen vás, ale i spolky nebo stát uvrhlo do pasivního područí a připravilo o autonomii, suverenitu. A to bude mocný impuls najít způsob a strategii, jak to fofrem napravit i za cenu radikálního řezu. Úplněk v perigeu má ještě jedno specifikum, a to extrémní povětrnostní podmínky, takže neuškodí mít nouzový plán a následné dva týdny po ruce alternativní zdroj světla. Svit Luny bude kolem čtvrtka velmi intenzivní. Zeslábne o víkendu, a přesto noční obloha nebude potemnělá. Nad západním obzorem totiž bude v nejlepší viditelnosti kometa C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS svištící souhvězdím Serpens Caput neboli hlava Hada a v neděli se tato vlasatice přemístí do souhvězdí Ophiuchus, legendárního Hadonoše.

V dávných dobách vyvolávaly komety strach, neb se tradovalo, že zvěstují katastrofy, pandemie a zkázu; ostatně souhvězdí Hada samo o sobě evokuje otravy a jed. Nicméně starodávní mudrci v astrologických textech zmiňují, že zkrotit kometu a zabránit, aby spustila destrukci, dokáže jediná planeta: Jupiter. Ten bude v separačním trigonu s dárcem života Sluncem a v sextilu s legendárním učitelem hrdinů, nejuznávanějším rádcem a léčitelem své doby, Chironem, takže se dá předpokládat, že se svého poslání zhostí na výbornou. Přispěje i souhvězdí Ophiuchus. Jeho původní název byl Serpentarius a bylo spojováno s léčivými bylinami, které si poradily i s uštknutím jedovatých hadů. Ve starověkém Řecku dokonce toto souhvězdí pojmenovali Aesculapius jako vyjádření pocty moudrému léčiteli a praotci medicíny Asklépiovi. Z toho lze odvodit, že se není čeho obávat, protože když přece jenom něco vypukne, najde se účinná medicína.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tento týden pomůže hlavně těm, kteří pořád dokola vyvolávají napětí v rodině nebo mají časté konflikty se šéfem nebo zaměstnanci. Úplněk vám nějakou formou připomene, že nikdo není povinen poslouchat vás na slovo, skákat, jak písknete, a starší generace tuplem ne. S přispěním dalších planetárních konstelací začnete mít emoce pod kontrolou, a dokonce odbouráte styl chování, kterým lidi kolem drtíte možná i roky. Prostě si uvědomíte, že všechno lze řešit v klidu, bez rozčilování. Pozitivně se to projeví již o víkendu. Ať zamíříte kamkoliv, zapovídáte se a pobavíte i s lidmi, o kterých jste se domnívali, že vás nesnášejí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Zkraje týdne si vytáhnete symbolického černého Petra. Budete totiž jako mátohy, a když se něco semele, což se týká zaměstnání i soukromí, za viníka označí právě vás. Naštěstí se vám to podaří zavčas „zlomit“. Úplňková lunace totiž nastane ve vašem sektoru tajemství a nevědomých vzorců a odhalí vám, v čem to vězí, že si na vás lidé příliš dovolují. Poté bude stačit malá změna ve vašem chování a nikdo si už netroufne svádět na vás vlastní chyby a dělat z vás obětního beránka. Pokud jste v rekonvalescenci, o víkendu se konečně zmátoříte, máte-li za sebou traumatickou událost, zregeneruje se vám psychika.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Podzimní plískanice sice působí ponurým dojmem, ovšem existují různé způsoby, jak si zlepšit náladu. Třeba si v duchu přehrajte zážitky z letní dovolené Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Prokouknete jedince, kteří s vámi nehrají fair play, a spadají do toho nejen soutěže a sportovní utkání, ale také nekalá konkurence v podnikání či zaměstnání. To bude důvod, proč ve dnech kolem čtvrtka budete ignorovat, co si o vašem počínání myslí druzí. A těm, kteří k tomu, aby něco získali nebo čehosi dosáhli, používají podpásovky a ostré lokty, to pořádně osolíte s vědomím, že tím se za nimi jednou provždy zavřou dveře. Za odvahu vás vesmír odmění o víkendu. Konstelace naznačují, že se skamarádíte s člověkem nebo partou lidí, kteří vás v budoucnu podpoří a budou vůči vám loajální i v krušných časech.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Ujasníte si, pro co nebo s kým má smysl bojovat a kdy bude moudřejší uzavřít smír. Mnohdy se sice budete chovat jako „panovační válečníci“ a uděláte několik jednostranných rozhodnutí, to ale bude dobře. Konečně se totiž vyhraníte vůči člověku, který si na vás nedávno otevřel pusu, ponížil vás nebo znevěrohodnil, a jeho pochlebovačům to spočítáte také. Stoupne vaše reputace, autorita, profesně si upevníte pozici, a dokonce to může znamenat začátek vzestupu vaší kariéry. O víkendu se nejspíš stanete středem pozornosti na veřejnosti nebo ve virtuální diskusi. Pronesete něco tak moudrého, že sklidíte potlesk i od věčných oponentů.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jakmile vás něco vytočí, nejdřív vychladněte. Obvykle totiž s časovým odstupem zjistíte, že vám „to něco“ nestojí za námahu. Jste-li vědci, badatelé nebo dlouhodobě usilujete o možnost něco rozjet v cizině, ve dnech kolem čtvrtka se dočkáte příznivého průlomu a planety naznačují, že budete slavit. Konečného verdiktu se dočkají jedinci, kteří řeší právní problém. Zejména když je ve hře majetek, a je jedno, zda firemní, či rodinný, s výrokem budete spokojeni. O víkendu budete mít velmi neobvyklé sny. I když vám budou připadat jako výplod bujné fantazie, uložte si jejich děj do paměti, protože budou prorocké.

Foto: My July, Shutterstock.com

Nastolit spravedlnost bývá občas svízelná záležitost. Hvězdy jsou ovšem na vaší straně, takže zejména vleklý či citlivý spor se konečně chýlí ke konciFoto: My July, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Velmi opatrně zacházejte s cennými předměty, a zejména ve starožitnostech raději nic neberte do ruky, vše si prohlížejte jen zpovzdálí. Hrozí, že něco rozbijete a škodu budete muset uhradit. Na druhou stranu vám bude přáno ohledně peněz z cizích zdrojů, tedy dotací, grantů, stipendia, státních příspěvků apod. Dokonce se to týká i případných dlouhodobých investic, dědictví nebo vyplacení pojistného plnění. Pokud trpíte chronickou chorobou nebo nemocí, na kterou je současná medicína krátká, o víkendu se dozvíte o nových možnostech léčby a věřte, nepůjde pouze o planou naději.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Budete temperamentní a průbojní, ale držte na uzdě ambice a touhu po moci. Cíle, potažmo mety, které si vytyčíte, totiž dosáhnete, ale když sklouznete do extrému a za svým si půjdete tvrdě „hlava nehlava“, naděláte si přitom spoustu nepřátel. Ti o sobě dají vbrzku vědět a nedají si pokoj, dokud vás z pomyslného trůnu nesvrhnou. Aby se to nestalo, o to se postará úplněk naproti vašemu znamení, což je sektor kompromisů. S jeho pomocí dokážete vyřešit i dlouhodobé neshody, ale bez vaší ochoty dohodnout se a najít zlatou střední cestu se to neobejde. Jste-li umělecky nadaní nebo tvořiví, ke konci týdne nejspíš zažijete úspěšný debut na veřejnosti.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jelikož vám hrozí zranění v souvislosti s cestováním a cizinou, zejména když jste se narodili v noci a někam pojedete, buďte enormně opatrní. Dále se vás kdosi bude snažit v diskusi zatlačit do kouta, ze kterého by nebylo úniku. Tak si za svým přesvědčením a názorem stůjte i za cenu bouchnutí pěstí do stolu, jinak s vámi oponent začne jednat jako s onucí. Uprostřed týdne byste ve vlastním zájmu měli podstoupit preventivní lékařskou prohlídku, protože se s pomocí silného úplňku ukáže i případně skrytý zdravotní problém, který by vám znepříjemnil prosinec. O víkendu si patrně pořídíte zvířecího kamaráda.

Foto: fast-stock, Shutterstock.com

Máte-li podezření, že váš organismus nefunguje tak, jak má, návštěvu lékaře neodkládejte. Úplněk přispěje k tomu, že se případný problém odhalí v prvopočátku Foto: fast-stock, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Ohledně peněz se řiďte rčením: „Co je doma, to se počítá.“ Nikomu tedy nepůjčujte a za nikoho se nezaručujte. Z dlouhodobého hlediska totiž hrozí, že se s penězi už neshledáte nebo byste museli jako ručitelé dluh zaplatit, prostě byste dobrým skutkem sami sebe dostali do finančních potíží. Úplňková lunace rozsvítí váš sektor romantiky, dětí a zábavy. To může znamenat početí potomka a jste-li single, tak zamilování. Jedincům s uměleckou profesí nebo sportovním koníčkem se naskytne šance, která jim zajistí obživu na další měsíce. A máte-li „zlomené srdce“, o víkendu ho vyléčí Chiron.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Když se na někoho zkraje týdne oboříte, nevyčítejte si to, protože bojovně zareagujete pouze na jedince, kteří vám už delší dobu „hýbou žlučí“. Patrně se vaše cesty rozejdou, ale jestli šlo pouze o krátkodobý úlet, v prvním čtvrtletí roku 2025 se opět dáte dohromady. Pod tlakem úplňku skončíte s tím, co by mohlo ohrozit vaši rodinu, a do toho spadají i případné milostné aféry, stejně tak stav, kdy je pro vás kariéra na prvním místě. Uděláte změnu, abyste s nejbližšími trávili mnohem víc času, nějakým způsobem zútulníte bydlení, a pokud se svou láskou žijete „na divoko“, začnete plánovat budoucnost, zásnuby či svatbu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Když se říznete, raději zamiřte k lékaři, protože váš sektor nemocí naznačuje zvýšenou krvácivost, nelze vyloučit ani infekci provázenou vysokou horečkou. Jezdíte-li každodenně vozem, úplněk prověří, v jakém je technickém stavu; nejspíš budete muset nechat dobít, v horším případě koupit novou autobaterii. Skvělou zprávou je, že když budete mít problém, sousedé či příbuzní vás nenechají ve štychu. O víkendu si doplníte vědomosti, což platí hlavně pro rodiče školáků. Potomek vám totiž položí záludnou otázku, na kterou nebudete znát odpověď.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Nežehlete finanční průšvihy potomků ani příbuzných. To samé by se totiž vbrzku opakovalo, protože by nabyli dojmu, že když jim to prošlo jednou, projde to i podruhé, prostě vám zavolají a bude to vyřešené. A to přesto, že úplňková lunace naznačuje, že se vaše příjmy zvýší dokonce tak výrazně, že pokud jste byli závislí například na příjmech drahé polovičky, budete konečně soběstační. Vyrazit na obhlídku bleších trhů se vám vyplatí o víkendu. Objevíte předmět „za hubičku“, který vám bude připomínat dětství, a navíc bude mít mnohonásobně vyšší cenu, než za kterou ho koupíte.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám