Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Váhy obnoví kontakty z minulosti, Vodnáři se zbaví návyku a Ryby zbytečných krámů

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Atmosféru posledního prázdninového týdne ovlivní třetí lunární čtvrtka v Blížencích, díky čemuž budete duševně čilí a bystří, což je skvělé načasování. Jde totiž o závěrečnou fázi Měsíce určenou k bilancování a dokončení toho, co už prostě nejde odložit. Vytvoří vám i prostor pro smysluplné rozhovory tam, kde jste doposud naráželi na neochotu dohodnout se.

Článek

Vládcem Blíženců je Merkur. Lunace nastane v zóně neboli hranicích, nad nimiž má tento posel bohů kontrolu a jsou proslavené praktičností, inteligencí, dovedností a klidem. V tomto vesmírném pásmu se na nic nespěchá, na rozvaze přidá opět Merkur v prométheovské fázi stacionárně direkční. Ve středu 28. srpna večer se zastaví na 21°28' znamení Lva a než se otočí z retrográdního do přímého směru, pomůže vám ujasnit si, co je priorita a na co máte zaměřit pozornost, stejně tak, co uzavřít, prostě se tím už dál nezabývat. Také vám aktivuje paměť, takže nehrozí, že byste něco zapomněli zařídit, vyřídit, nakoupit či obstarat.

Velká otočka o 180° nastane tam, kde jste doposud ze slušnosti, taktnosti, nebo dokonce ze strachu mlčeli. Lev je hrdé znamení a vy si najdete tu nejlepší příležitost, abyste svůj názor řekli pěkně nahlas. Politici a lidé veřejně činní se budou řídit pravidlem, že čím víc publika, tím líp, protože se budou chtít zviditelnit. A tak se těšte na parádní divadlo. Týden zakončí meteorický roj Aurigid, jenž o víkendu dosáhne maxima. Jeho třpytící se bolidy připomínají diamanty měnící barvu na zelenomodrou, vylétají ze souhvězdí Vozky a jejich radiant leží v blízkosti cirkumpolární vícenásobné hvězdy Alhajoth.

Traduje se, že „padající hvězdy“, potažmo meteority zprostředkovávají spojení mezi fyzickým a duchovním světem. Prý to znamená, že bohové otevřeli nebe, a komu se podaří vyslovit přání dřív, než zmizí padající hvězda, toho vyslyší a přání mu splní. Jelikož ze soboty na neděli bude Měsíc v balzamické fázi, tedy jako by zmizí z oblohy, a v neděli se nad obzorem objeví až krátce před astronomickým úsvitem, podmínky pro jejich sledování budou v sobotu po setmění optimální. Tuhle nebeskou podívanou byste si opravdu neměli nechat ujít. Další název Alhajoth, odkud meteority tohoto roje vylétají, je Capella, jenž se řadí mezi 15 behenianských rituálních hvězd starověkých hvězdopravců, mágů a alchymistů.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Máte před sebou pořádně nabitý týden. Podnikáte-li, čeká vás takřka nekonečné vyřizování korespondence, o spoustě telefonátů ani nemluvě. Nicméně se konečně odhodláte prodiskutovat jedno hodně kontroverzní téma s příbuznými nebo sousedy. Poslední lunární čtvrtka nastane ve vašem sektoru, kde se Měsíc raduje, takže je jasné, že hovory dopadnou přesně tak, jak potřebujete vy. Spokojení budou také umělci, protože se dají do pohybu projekty, se kterými v souvislosti s financemi počítají. Máte-li za sebou rozchod, ale bývalou lásku stále nosíte v srdci, lze předpokládat obnovení vztahu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pokud máte z nějakých příčin nízké sebevědomí, jste nejistí, nevěříte si nebo si připadáte zbyteční, na nohy vás symbolicky postaví třetí lunární čtvrtka. Aktivuje váš sektor sebehodnoty a vyžene vám z hlavy pochybnosti i podceňování sebe sama. To, co máte nedořešené kolem bydlení nebo ve vztahu k nemovitostem, se vám připomene v druhé polovině týdne. Může jít například o reklamaci, kterou dodavatel konečně akceptuje, případně o získání dokumentů, jež vnesou jasno do vlastnických vazeb nebo určí, kde je například skutečná hranice vašeho pozemku.

Foto: mojo cp, Shutterstock.com

Merkur přispěje k tomu, že si konečně určíte priority ohledně bydlení. Rovněž se postará o to, abyste při realizaci nového plánu na nic důležitého nezapomněli Foto: mojo cp, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Propojení Luny ve vašem znamení se Sluncem v Panně vám propůjčí systematičnost a smysl pro detail. Využijte toho a udělejte si doma pořádek. Věci si totiž uspořádáte natolik prakticky, že minimálně do konce podzimu nebudete nic hledat. V druhé polovině týdne vám uštědří lekci ve smyslu „důvěřuj, ale prověřuj“ vládce vašeho znamení Merkur v zastávce. Díky němu vypluje na povrch, že se někdo ze sousedů naparuje, prostě se dělá zajímavějším, důležitějším či movitějším, než je. O víkendu se nejspíš rozhodnete rozšířit si možnosti výdělků a přihlásíte se do rekvalifikačního kurzu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Zkraje týdne se nekompromisně rozloučíte s jedinci, kteří během diskusí alibisticky kličkují, aby si to s někým nerozházeli, ale za zády na nikom nenechají nit suchou. Jelikož lunace aktivuje váš sektor tajných záležitostí, také možná zjistíte, že si kdosi bere do pusy vás, a ten u vás bude mít také jednou provždy utrum. Ještě před víkendem vám konečně dorazí dlužné peníze. Může to být i výplata nebo doplatek faktury, pokud podnikáte. Máte-li něco k prodeji a ozve se kupec, transakci neuspěchejte. Nelze vyloučit, že se v následném týdnu ozve další a nabídne mnohem vyšší částku.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Konečně se vám splní jedno přání. Může to být cokoli, od adrenalinového zážitku až po získání členství v prestižním společenství nebo klubu, kam se jen tak někdo „z ulice“ nedostane. Může to ovšem také znamenat, že se jedno přátelství překulí do romantického vztahu. Právem na sebe budete hrdí v druhé polovině týdne během diskusí. Občas sice někomu vmetete do očí, co nikdy nechtěl slyšet, ale tak vtipně, že se na vás nebude zlobit. Navíc si bravurně obhájíte názory a kdo se s vámi pustí do křížku, bude litovat. Argumenty ho prostě převálcujete.

Foto: Vera Prokhorova, Shutterstock.com

Může existovat ryzí přátelství mezi mužem a ženou? Podle horoskopu se dostanete do takové situace, že na tuto zapeklitou otázku budete mít jednoznačnou odpověď Foto: Vera Prokhorova, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jste sluneční znamení, které snadno sklouzne do workoholismu. Každý rok proto nastávají konstelace, které vás přimějí vyjet ze zajetých kolejí, přeorganizovat svůj denní rozvrh a nastolit rovnováhu mezi soukromým a pracovním životem, což nastane právě v tomto období. Když se kujou pikle „za oponou“, prostě tajně, abyste o tom nevěděli, odhalíte to v druhé polovině týdne. Jenže to patrně bude souviset s vašimi narozeninami, proto nepátrejte, o co jde, připravili byste se o překvapení. Živíte-li v sobě pocit křivdy nebo vůči někomu zášť, konečně se od těchto negativních emocí či myšlenek oprostíte. Strůjcem bude váš vládce Merkur, který se otočí do přímého směru ve vašem sektoru ukončení a zapomnění.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Lunace nastane ve vašem sektoru intelektuálního zkoumání, což pro vás bude ohromná motivace naučit se něco nového. Zjistíte totiž, že jste ve svém oboru trošku zaspali, a tudíž hrozí, že s kolegy z branže neudržíte krok, a toto pomyšlení vás doslova nakopne. Do společenského života vás v druhé polovině týdne vtáhne stacionárně direkční Merkur. Obnoví vaše kamarádské a pracovní kontakty z minulosti, což platí i pro sociální sítě. Dá se také předjímat pozvání na akci či přednášku, kde se potkáte s lidmi stejných zájmů, dost možná si dohodnete lukrativní spolupráci.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Máte-li v úmyslu modernizovat, rekonstruovat či renovovat vybavení firmy nebo domácnosti z peněz z cizích zdrojů, tedy formou úvěru a dotací, konečně se vše pohne dopředu. Toto období také přeje umělému oplodnění, stejně tak se dá předpokládat, že se splní přání jedincům usilujícím o pěstounství, adopci či osvojení. Návratu na výsluní se dočkají jedinci, kteří v minulosti přišli o profesní nebo společenský post nekalým způsobem. Podnikatelé opráší staré veřejné projekty, zaměstnance konečně vyslyší vedení a zlepší jim pracovní podmínky.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Přání, které spadalo do kategorie nesplnitelných, se náhle může splnit. Zejména se jedná o přírůstek do rodiny, v úvahu přichází i realizace projektu ze šuplíku Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Je správný čas zbavit se všeho, co ohrožuje vaše postavení, podnikání, milostné partnerství nebo manželství. Zejména se to týká lidí, kteří nejsou vůči vám loajální už jen tím, že vybreptají, co nemají. Máte-li tajný milenecký vztah, ujasněte si, komu opravdu patří vaše srdce. Jinak se vystavíte riziku, že vás částečně lunární zatmění kolem 18. září připraví o něco, co jste roky budovali. Pokud jste přerušili studium, zřejmě se rozhodnete vrátit do školních lavic. Máte-li podanou žádost o pracovní nebo studijní vízum, patřičnému úřadu se připomeňte. Urychlíte vyřízení, protože horoskop naznačuje, že na vás nedopatřením zapomněli.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

V zaměstnání i rodině si udělejte rekapitulaci. Pokud jste totiž v profesním či osobním životě přetěžovaní, dokážete druhým razantně připomenout, za co jsou zodpovědní a jaké mají povinnosti. Rovněž je přimějete, aby závazky plnili. Nastavení hranic, abyste měli čas na odpočinek, je pro vás totiž zásadní, bez toho byste během podzimu čelili „vyhoření“. V druhé polovině týdne přijde nějaký impuls, abyste si dali do pořádku finanční záležitosti. Projděte hlavně dokumenty týkající se pojištění, případně předplatného časopisu. Možná zjistíte, že platíte něco, co nepotřebujete, a vypovíte smlouvu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Procitnutí přináší toto období jedincům, kteří mají nakročeno do závislosti. Netýká se to pouze alkoholu, drog, ale i gamblerství nebo připoutanosti k sociálním sítím. Konečně si uvědomíte, že vám něco přerostlo přes hlavu, a protože je vaše znamení v zodiaku kromě jiného symbolem svobody, uděláte razantní změnu, abyste se co nejrychleji z libovolného područí, potažmo škodlivého návyku vymanili. A že si uděláte ve svém životě gruntovní pořádek, je jisté. Také se totiž ozřejmí, kdo je skutečně váš spojenec a kdo vám hází klacky pod nohy, ale dokáže se tak podbízet, že byste to do něj vůbec neřekli. S pomocí mazaného Merkura najdete způsob, jak se s ním jednou provždy vypořádat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro vás je v tomto období stěžejní udělat si pořádek v domácnosti a vyhodit, co jste za léto nasyslili ve smyslu „to by se ještě mohlo hodit“. Asi se nestačíte divit, kolik volného místa tím získáte. V druhé polovině týdne se zamyslete, jakým způsobem získáváte informace a čím „krmíte“ svoji psychiku hlavně večer. Jen tak zjistíte, které kanály bude rozumné nesledovat, protože ve vás vyvolávají nelibé pocity. Jenže vás poslední dobou dokáže rozhodit i rozhovor s některými lidmi. S nimi omezte kontakt na zdvořilostní pozdrav a nenechte se vtáhnout do diskusí. Chybět vám nebudou, protože vesměs půjde o jedince, u nichž „blbost kvete celoročně“.

Související témata:

Načítám