Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Štírům stoupne sebevědomí, Panny každého uzemní a Lvi, pozor na úrazy!

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Foto: Max4e Photo, Shutterstock.com

Pondělní svátek 28. října bude pod taktovkou planetární konfigurace „Thorovo kladivo“, na jejímž vrcholu stane Mars společně s oranžovou obří hvězdou Alsciaukat. Ta mu propůjčí vlastnosti rysa, který se orientuje i v naprosté tmě, vidí a slyší na obrovskou vzdálenost, a pokud na vás někdo ušil boudu, Mars to odhalí.

Článek

Konfigurace „Thorovo kladivo“ má ještě pojmenování „Boží pěst“, neb chrání pozemšťany a udeří tam, kde se zlo objeví. Její základnu vytvoří Venuše v konfliktní vazbě se Saturnem, takže je jasné, že spouštěčem symbolických hromů a blesků budou ústrky a omezení, které jste strpěli, protože vám předestřeli, že to jinak nejde a je to prostě nezbytné, jenže nebylo a vy se s tímhle podrazem budete muset nějak vypořádat. Naštěstí začít znovu vám umožní novoluní ve znamení Štíra, které nastane v pátek 1. listopadu v 13:46:53 hodin. Štíří novoluní každoročně nutí ponořit se do temných myšlenek, sáhnout si do hlubin svých emocí, což tentokrát ještě umocní předvečer Svátku všech svatých čili Dušiček. Všechna novoluní jsou rovněž symbolická znovuzrození a to ve Štíru vám pomůže smířit se se ztrátou někoho blízkého, dále aktivuje regeneraci těla i psychiky přesně dle mýtu o bájném Fénixovi, který shoří a zase povstane z popela.

Zajímavé je, že ve všem, co se poslední dobou mezi planetami děje, je zakomponovaný válečník Mars (Áres), prostě vesmír zrcadlí dění a agresi kolem vás a ve světě. Mars je vládcem nejen Berana, ale dle tradice i Štíra, tedy i tohoto novoluní, kdy se ocitne v opozici vůči svému spoluvládci Plutu. Tato dvě tělesa budou stát naproti sobě, symbolicky si dívat do očí a ani jedno z nich neuhne pohledem. Budou totiž na anaretických, osudových stupních, které vždy něco ukončují, nyní to bude doslova konec jedné éry. Půjde totiž o poslední tradiční aspekt Pluta v Kozorohu, jenž 11. listopadu započne dvacetileté putování Vodnářem. Právě proto se bude Pluto řídit mottem: „Teď, nebo nikdy!“ Co je nutné, to ukončí, neb mu bude jasné, že další šanci už nedostane. Stěžejní je to, že Pluto i Mars budou na stupních, kde je strážcem pořádku a únosných hranic Saturn, takže uzavřou alianci, nebudou spolu bojovat, nýbrž spolupracovat.

Účinek novoluní je 14 dnů, a tak je zřejmé, že než Pluto opustí Kozoroha, udělá pořádek mezi mocnými magnáty a politiky. Stejně tak, když se tají sexuální skandál, odhalí ho, což platí i pro švindlování ve finančnictví, protože Pluto je kromě jiného pokladníkem podsvětí. V osobní rovině vás nabádá vyřešit generační konflikty a nečinně nepřihlížet, když se někomu v okolí děje příkoří. Anaretické stupně totiž také odhalují, co by mohlo přijít, a další obětí byste mohli být klidně vy.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Máte-li nakročeno do průšvihu, zjistíte to počátkem týdne. Naštěstí budete mít dostatek manévrovacího prostoru, abyste akci zastavili nebo chybu napravili, aniž by něco proniklo na veřejnost, prostě se to neprovalí. Zejména když se bojíte, jak to finančně zvládnete do konce roku, jak dopadlo lékařské vyšetření nebo zda byl úspěšný chirurgický zákrok, osvobozující pro vás bude druhá polovina týdne. Obdržíte informaci, ze které bude jasné, že se nemusíte budoucnosti obávat. O víkendu šikovným tahem necháte za zády konkurenci nebo sportovní rivaly.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Patrně vás paralyzuje člověk, který na vás začne suverénně svalovat vinu za něco, co sám zavinil. Další dění se však bude odvíjet podle přísloví: „Všechno zlé je k něčemu dobré.“ Zjistíte totiž, že máte kolem sebe férové lidi a spřízněné duše. Dost osob se za vás postaví, což vám dodá kuráž patřičně se hájit. Bez jejich morální podpory byste to asi projeli na celé čáře. O víkendu se konečně vyřeší něco, kvůli čemu jste vy ani sousedé neměli doma pocit bezpečí. Může jít o odhalení zlodějské party nebo bandy, která poškozovala auta na ulici.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Vykukové a manipulátoři budou podle horoskopu zkoušet, co všechno jim projde. Rozhodně se nenechte zatlačit do kouta. Zajdou jen tam, kam je pustíte Foto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Sledujte chování druhých. Když vás bude někdo schválně přehlížet a ignorovat, zřejmě ve vás vidí konkurenci, nebo vám závidí, že jste oblíbení a on ne, a už to nedokáže skrývat. V duchu ho politujte a nenechte se tím rozhodit. Hledáte-li práci, zintenzivněte obvolávání nabídek, rozesílání životopisů a do dvou týdnů budete mít v kapse smlouvu. Máte-li zdraví škodlivý zlozvyk, konečně si dokážete poručit, prostě s ním zabojujete a jednou provždy se ho zbavíte. O víkendu raději nic nekupujte na internetu. Hrozí, že skočíte někomu na lep, a se svými penězi byste se už neshledali.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pokud je pro vás plnění nějaké smlouvy či dohody čím dál větší zátěž, v tomto období ji vypovězte. Budete v ráži a ještě ke všemu lhostejní k tomu, co si o tom druzí myslí. Překypovat budete nejen odvahou, ale také tvůrčími nápady, tak se pusťte do plánování jejich realizace. Pro vás platí, že to nejspíš bude počátek něčeho velkého, z čeho budou v budoucnu profitovat vaši potomci, což se týká rovněž umění a ezoteriky. O víkendu si vychutnáte morální satisfakci a člověka, který vás v minulosti urážel, nešetřete. Etický kodex nepřekročíte a přitom dostane, co si zaslouží.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Mírně toporní, prostě neobratní budete až do středy, což platí i pro sportovce. Raději odpočívejte, protože je předpoklad, že byste si namohli vazy v kotníku či koleně a léčení by se patrně protáhlo až do prosince. Být zdraví a odpočatí se vám bude náramně hodit v druhé polovině týdne. Novoluní ve vašem sektoru rodiny vás přiměje pustit se doma do drobných oprav a úprav interiéru. Máte-li podezření, že v práci něco kují za vašimi zády, o víkendu se dozvíte, o co jde, a budete mít dost času připravit se na nadcházející změny, může to být i obstarání jiného zaměstnání.

Foto: bigshot01, Shutterstock.com

Pohyb a sportovní aktivity jsou samozřejmě blahodárné pro tělo i duši, jenže i v tomto směru platí, že všeho moc škodí. Hvězdy totiž varují před přepínám sil Foto: bigshot01, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pokud vám někdo zkraje týdne nedopřeje oddech a přijde na návštěvu v nevhodnou dobu, ideální bude, když ho ani nepustíte přes práh. Jinak se z toho stane zvyk a z nedostatku relaxace vás v prosinci postihne „vyhoření“. Naštěstí vám štíří novoluní propůjčí jazyk ostrý jako břitvu, takže narazí každý, kdo se s vámi slovně pustí do křížku. Něco nového se začnete učit a máte-li práci spojenou s cestováním, účetnictvím nebo psaním, budete mít zakázek nad hlavu, takže klid a prostor na odpočinek pro vás budou důležitější víc, než si dovedete představit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Neharmonický retrográdní Saturn ve vašem sektoru nemocí naznačuje oslabenou imunitu, takže váš organismus bude jako otevřená brána pro viry a bakterie. Důsledně si proto udržujte odstup od lidí, a když to bude možné, raději nejezděte hromadnou dopravou. Byla by škoda, abyste ulehli například s chřipkou, protože štíří novoluní odhalí, kde jste omezovali svůj vědomostní potenciál či řemeslný um. Rovněž vám naznačí, kam máte nasměrovat pozornost, kde vás čeká nový nebo další zdroj příjmů. Pokud se s někým z rodiny nestýkáte a mrzí vás to, v neděli to napravte. Hned si do náruče sice nepadnete, ale už budete v pravidelném kontaktu a na vřelé objetí dojde v závěru adventu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

V první polovině týdne budete nejistí, k tomu se přidá falešný pocit, že jste neoblíbení, a mezi přáteli si dokonce budete připadat jak „persona non grata“. Páteční novoluní ve vašem znamení tedy nastane ve správný čas. Zbaví vás případných nahromaděných křivd, symbolicky shodíte starou kůži, raketově vám stoupne sebevědomí, vrátí se dobrá nálada a pálit vám to bude jako už dlouho ne. Toho využijte, když se vám nedaří na něčem se dohodnout se sousedy či příbuznými, obzvlášť když jde o majetek či půdu, a v neděli udělejte poslední pokus. Horoskop naznačuje, že řešení konečně najdete.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Lekci v sebeovládání vám uštědří rozpor mezi Venuší ve vašem znamení a Saturnem. Doma budete muset strpět příbuzného, patrně ženu, která vás už dlouho něčím irituje. Jenže od toho, jak se zachováte, se budou odvíjet rodinné vztahy, tak zatněte zuby a chovejte se korektně. Odmění vás páteční novoluní, protože na vás bude mít efekt relaxačních lázní, a to nejen po stránce fyzické, ale také mentální a emocionální. Závěr týdne bude zajímavý, protože se vám konečně vrátí, co vám bylo odcizeno, což může být věc, stejně tak peníze.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

V první polovině týdne budete apatičtí, skleslí. Připomenou se vám totiž situace z předchozích měsíců, kdy vás někdo podceňoval, znevažoval vaše vědomosti, um či vrozený talent nebo vás vodil za nos. Z těchto destruktivních myšlenek vás vysvobodí nová Luna ve vašem sektoru radosti. Vrátí vám sebevědomí, propůjčí i odvahu, a ti, kteří si myslí, že vás znají jako svoje boty, budou nevěřícně koukat. Na co sáhnete, to se vám povede, a pokud vám někdo delší dobu tvrdí, že něco nedokážete, přesvědčíte ho o opaku. Prostě se změníte a bude vám to ku prospěchu.

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Podmínkou úspěchu je i to, že znáte svoji cenu. Víte, co reálně můžete nabídnout a co za to požadujete. I hvězdy potvrzují, že to není rozmarné vychloubáníFoto: insta_photos, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jste-li členy spolku nebo v partě lidí se stejnými zájmy, jenže se už delší dobu s většinou rozcházíte v zásadních otázkách, v tomto období to rozsekněte. Když se to mezi vámi opět vyostří, přestaňte se s nimi stýkat. Vbrzku se na ně provalí něco skandálního a vy budete rádi, že vás s nimi už nic nespojuje. Novoluní totiž nastane ve vašem sektoru úspěchů, slávy, moci a vše pozitivní, co vás v dalším období čeká, by zhatila pošramocená pověst. Pokud plánujete svobodné povolání nebo zahájení podnikání, o víkendu si na základě nových informací ujasníte, zda to je, či není dobrý nápad, a podle toho se zařídíte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Máte-li v úmyslu podat inzerát nebo rozjet firemní reklamu, nedělejte to zkraje týdne, efekt by byl nulový. Když akci odstartujete o víkendu, splní svůj účel na 100 procent. Štíří novoluní vám pomůže rozhodnout se tam, kde tápete, a týká se to všech životních oblastí. Popostrčí vás rovněž v případě, pokud váháte, zda se máte přihlásit do výběrového řízení, vycestovat do ciziny za prací nebo na studia. O víkendu vám kdosi odhalí stinnou stránku své povahy, což vás pořádně zaskočí. Vyklube se z něj nebo z ní tyran bez špetky morálky a empatie, takže je jasné, že u vás bude mít jednou provždy utrum.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám