Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býci uzavřou dohodu, Raci budou pyšní na svůj původ a Ryby se dozvědí skvělou novinu

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

V pondělí 30. září vám to bude až neuvěřitelně pálit. Merkur totiž bude ve fázi Apollo, jak ho v dávných dobách nazývali Řekové. Vždy to znamená, že se regeneruje myšlení, zostřuje vnímání a zvyšuje mentální kapacita. Ať už řeknete nebo podniknete cokoli, bude to trefa do černého.

Článek

Merkur bude v horní konjunkci, tedy za Sluncem a neviditelný, a tentýž den, v pondělí pozdě večer, se ocitne v cazimi neboli v srdci této centrální hvězdy a krále oblohy. O této konstelaci se traduje, že Merkur získává status vesmírného posla, který může „ve jménu krále“ jednat a činit rozhodnutí. Navíc bude v pásmu tropického zodiaku, jemuž vládne, což zdvojnásobí jeho odvahu a moc. Takže je jasné, že si vytvoří prostor, aby se mohl svobodně vyjádřit. Stejně tak se i vy budete řídit rčením: „Co na srdci, to na jazyku.“

Zkraje týdne budou potemnělé noci, protože balzamický Měsíc se bude čím dál víc přibližovat do apogea. Ve středu 2. října večer dosáhne největší vzdálenosti od Země v letošním roce a zároveň v 20.49 hodin nastane novoluní. Při něm bude Měsíc procházet mezi Zemí a Sluncem, ale sluneční kotouč zcela nezakryje. Díky tomu se na obloze vytvoří „ohnivý kruh“ a nastane prstencové zatmění Slunce ve znamení Vah, které u nás sice nebude pozorovatelné, ale jeho vliv pocítíte. Slunce s Měsícem se sejdou nejen v blízkosti hubatého a vynalézavého Merkura, ale také Ketu, tedy Jižního lunárního uzlu neboli Dračího ohonu, který funguje jako vesmírný odtok, jenž vysává a vyplavuje pomyslnou špínu a hnilobu z minulých měsíců.

Tento shluk těles odhalí, kdo vám v případě potřeby skutečně kryje záda, ale i šplhouny a bezpáteřní jedince, kteří se tváří přátelsky, ale přitom vyčkávají na příležitost, aby vám do nich symbolicky mohli vrazit kudlu. Platí to jak v osobní rovině, tak ve společenském a globálním měřítku. Navíc „ohnivý kruh“ vždy odhaluje, které stíny neblahé minulosti ještě nyní zasahují do vašich životů nebo vývoje společnosti, a hrozí, že se zopakuje stejný scénář.

Jak to tenkrát bylo, co vám nebo společnosti komplikovalo a znepříjemňovalo život v minulosti, to připomene i Venuše, vládkyně Vah, a tedy i prstencového solárního zatmění. Ta vytvoří s Marsem a Saturnem Velký vodní trigon, což je konfigurace, která je kromě jiného strážcem vzpomínek a zážitků. To bude důvod, že se patrně přestanete s někým stýkat, zanikne nějaký spolek či se rozpadne mocenské uskupení, protože se provalí nekalé praktiky. Ujasní se také, s kým máte jít příště do holportu a s kým už nikdy, k čemu či komu se bez obav můžete zavázat slibem, komu věřit a komu ne.

Nebuďte ale překvapení, že se nic nebude dít okamžitě. Něco praskne hned, něco do 14 dnů, ovšem účinek bude dlouhodobý, tentokrát dokonce s přesahem do prvních dvou měsíců roku 2025. Zatmění totiž fungují dle přísloví: „Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.“ Ti, kteří si to zaslouží, jejich spravedlivé odplatě neuniknou.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Můžete si gratulovat. Budete totiž sebekritičtí a díky tomu si uvědomíte, jak vám přemrštěná akčnost a hrdé ego ve smyslu „dokážu všechno“ komplikují život. Několik lidí totiž začalo brát jako samozřejmost to, že na vás přehazují problémy, abyste je vyřešili za ně. Vy jste si kvůli tomu nadělali nepřátele, o ztrátě času ani nemluvě. Od tohoto období si za tyto jedince přestanete pálit prsty. Těsně před víkendem doženete resty, a dokonce harmonický trigon Saturnu s Venuší naznačuje, že dlužníci umoří alespoň část pohledávek. Máte-li spor s drahou polovičkou, patrně s pomocí kohosi z rodiny najdete kompromis.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pokud vám některé pracovní nebo rodinné závazky a dobrovolné povinnosti přerostly přes hlavu nebo vás stresuje samotné pomyšlení, co vás zase čeká, v tomto období vše vygraduje. Konečně se tedy rozhodnete s určitými aktivitami skoncovat. A bude to správné rozhodnutí. Sice několik lidí zklamete, protože si zvykli na vaše stoprocentní nasazení, ale nejdůležitější bude, že se vám vrátí fyzická a psychická pohoda. Podnikáte-li, kolem pátku uzavřete skvělou obchodní dohodu. O víkendu nikomu nepište a nevyplňujte úřední formuláře. Z nepozornosti byste totiž nadělali ostudné chyby.

Foto: Pheelings media, Shutterstock.com

Hvězdy nabádají, abyste úřední i osobní písemnosti zpracovávali pokud možno v klidu. Když se pořádně soustředíte, nemusíte dodatečně nic opravovat Foto: Pheelings media, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Co jste před druhými skrývali z obavy, že se zesměšníte, konečně symbolicky vyjde na světlo. Prstencové solární zatmění totiž odbourá vaše zábrany a dá zelenou sebevyjádření. Může jít například o umělecký či kreativní talent, který jste veřejně neprezentovali, protože jste se báli posměchu. Stejně tak se může jednat o vyznání lásky osůbce, do které jste zamilovaní, ale báli jste se odmítnutí, a tak jste se drželi zpátky. Pokud marně sháníte zubaře nebo pracovní uplatnění, úspěšní budete těsně před volnými dny. O víkendu budou rodiče zaskočeni hubatostí potomků. Když ale naznačí, že jim zkrouhnou kapesné, okamžitě zmlknou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Co nevíte o svých kořenech, to vynese na světlo prstencové zatmění. Nejspíš se budete dmout pýchou, neb se dozvíte, že se někdo z předků podílel na dějinách národa, nebo objevíte ohromující informaci o svém původu. Jste-li ve své profesi dobří a napadne vás osamostatnit se a vydělávat sami na sebe, udělejte to. Horoskop naznačuje, že se vaše podnikání vbrzku rozroste do prosperující rodinné firmy a případné investice se vám mnohonásobně vrátí. Žijete-li v pronájmu, o víkendu se vyhýbejte majiteli bytu. Jinak se s ním pohádáte a mohlo by to skončit výpovědí a nutností vystěhovat se.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pokud někdo schválně překrucuje každý váš výrok s cílem podkopat vaši důvěryhodnost, v tomto období zjistíte, kdo to je. V každém případě vás všechny něco nepříjemně zaskočí při diskusích, ale zároveň poučí. Ujasníte si pro dny příští, komu máte radit a pomáhat v nesnázích, což se týká hlavně sousedů a příbuzných. Radost budou mít jedinci žádající o půjčku nebo hypotéku, protože úroková sazba bude nižší, než předpokládali. O víkendu zpomalte a dávejte si velký pozor za volantem, ale i při chůzi, jinak nelze vyloučit, že skončíte ve špitále.

Foto: PV productions, Shutterstock.com

Stačí překotný spěch, chvilka nepozornosti a malér je na světě. S plnou hlavou starostí raději nejezděte autem, hvězdy ovšem nabádají k opatrnosti i při chůziFoto: PV productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Zatmění proběhne ve vašem sektoru sebeúcty a peněz vydělaných vlastním úsilím. Podnikatele to kupříkladu motivuje navýšit ceník, protože zjistí, že jinak přijdou „na buben“. Vymyslí to ale tak šikovně, že pořád budou levnější než konkurence, o zákazníky či klienty proto nepřijdou. Jste-li zaměstnanci, patrně se dozvíte, kolik peněz za stejnou práci pobírá někdo z kolegů jenom proto, že se nebál říct si o zvýšení platu. Vyčkejte, šéfa oslovte až příští týden, kdy vám hvězdy půjdou na ruku. Nic neprodávejte o víkendu, hlavně se to týká šperků a známek, prodělali byste.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

I když lze předpokládat, že vás někdo zklame, definitivně s ním nepřerušujte vazby. Naopak se vžijte do jeho kůže a pochopíte. Nápomocno vám bude prstencové solární zatmění společně s Merkurem ve vašem znamení. Sice tento shluk naznačuje zprávy, které vás zaskočí a možná i zabolí, současně vám propůjčí vhled a motivaci přehodnotit svoje vystupování a zbavit se jednou provždy škodlivých vzorců chování. Sebevědomí vám kolem pátku zvýší finanční odměna, poukaz na wellness pobyt od zaměstnavatele nebo pochvala šéfa, že jste odvedli skutečně profesionální práci.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

V tomto období proběhne generální úklid vašeho vnitřního světa a díky tomu se regeneruje vaše psychika. Zatmění vás totiž zbaví pocitů viny z minulých chyb, a dokonce strachů i traumat z posledních let. Jste-li single, harmonický trigon Venuše ve vašem znamení se Saturnem v Rybách naznačuje počátek vztahu „z rozumu“, možná s osůbkou s velkým věkovým rozdílem. Nicméně se z toho postupně stane romantické a stabilní partnerství, které vám kdekdo bude závidět. V závěru týdne budete patrně mluvit sami se sebou. Tak hlavně v neděli raději zůstaňte doma.

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Merkur coby vesmírný posel připomíná, že ten jedině správný věkový rozdíl mezi partnery neexistuje. S láskou, důvěrou a respektem dokážou překlenout cokoli Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Startuje období, ve kterém pošlete „k ledu“ povrchní a nespolehlivé jedince. Pokud vás omezuje příslušnost k nějakému spolku či organizaci, zrušíte členství. Přející trigon Venuše se Saturnem naznačuje, že se ve dnech kolem čtvrtka dočkají alespoň částečné finanční satisfakce jedinci, kterým v posledních šesti měsících někdo něco odcizil nebo jim majetek poničily přírodní živly. Máte-li někoho staršího z rodiny v nemocnici, jeho stav se stabilizuje a propustí ho do domácího ošetřování. Papírováním stráví víkend podnikatelé, neb se dozvědí, že se na ně chystá daňová kontrola.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vaše kariéra projde testem, ale zda se otřese v základech, nebo si polepšíte, to se bude odvíjet od vašeho přístupu. Nezalekněte se větší zodpovědnosti a je jedno, jakou pozici ve firmě nebo na úřadě zastáváte. Podnikáte-li, necouvněte před zakázkami, potažmo akcemi, s nimiž nemáte zkušenosti. Buďte prostě odvážní, až drzí, protože, co nevíte nebo neumíte, to se díky Saturnu v sektoru vzdělání doučíte „za pochodu“. V opačném případě sami sebe pasujete do role outsidera a potrvá dlouhé měsíce, než byste se této ponižující „nálepky“ zbavili.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Napravovat se začnou právní křivdy z minulosti. Rehabilitace se dočkají ti, kteří byli poškozeni, naopak těžké časy čekají jedince, kteří porušili zákon a radovali se, že jim to prošlo. Určitě vyjděte vstříc zaměstnavateli či klientovi a pracujte přes čas. Nejenže si přijdete ke slušné sumě peněz, také se zlepší případně pošramocené vztahy s nadřízenými, nelze vyloučit ani povýšení. Podnikáte-li, zákazník vám přihraje další zakázky. O víkendu by neměli podceňovat zdravotní problémy zejména ti, kteří se teprve nedávno vrátili z dovolené v cizině. Horoskop totiž naznačuje možnost, že si z cest kromě suvenýrů přivezli také parazity.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Zatmění vám umožní udělat si jasno v závazcích. Když se objeví dluh, uhraďte ho obratem, tím se vyhnete penále. Existuje i možnost, že vám někdo neproplatí to, co vám náleží, a v takovém případě buďte neodbytní, jinak se svých peněz v tomto roce už patrně nedočkáte. V druhé polovině týdne mějte oči na stopkách a nastražené uši. Něco se totiž bude dít kolem vašeho majetku, ve hře je například odkup části pozemku ve veřejném zájmu. V každém případě půjde o informaci, jejímž prostřednictvím si vytvoříte finanční rezervu na mimořádné výdaje.

Načítám