Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býci usmíří rodinu, Raci odolají psychickému tlaku a Váhy si vybaví šťastné chvíle

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Foto: Halay Alex, Shutterstock.com

Do informačních kanálů vnese jasno Merkur, který ve své epiméthské fázi v pondělí 22. července dosáhne největší východní elongace, tedy vzdálenosti od Slunce v tomto roce. Poskytne vám symbolický „zpětný pohled“ a tam, kde jste uvěřili vychloubání kohosi nebo iracionálnu, se odhalí fakta. Jimi se začnete řídit a podle toho i jednat. Na arogantní a sebestředné jedince spadne klec.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Merkur bude v blízkosti obří oranžové hvězdy Alphard. Díky tomu budete mít jasno jako už dlouho ne. Rovněž aktivuje schopnost zkoumat záležitosti do hloubky a odvahu vynést na veřejnost informace, které měly zůstat utajeny. Tato hvězda má ještě jeden název, a to Srdce hydry. O Hydře se traduje, že kdo se s ní dostal do křížku, ten schytal rány, které se nikdy nezahojí. Je proto možné, že se na někoho provalí natolik kompromitující materiály, že se od něj společnost distancuje.

Je téměř jisté, že se vyjeví nepříjemné pravdy a nastane jakési zúčtování, protože v úterý 23. července odstartuje kosmická přetahovaná mezi Sluncem na počátku Lva a retrográdním Plutem z Vodnáře. Tato dvě tělesa budou stát naproti sobě, tedy v opozici, což vyvolá stresující, ovšem v konečném důsledku prospěšné napětí. Půjde o konfrontaci ega mocných (Slunce) se společností (Pluto ve Vodnáři) a to, co funguje proti jejím zájmům, bude odstraněno. Například se ozřejmí, kde přímo bují korupce, klientelismus a protekce a kdo to podporuje, aby nepřišel o moc a své výnosné místečko.

Atmosféru zklidní a pohodu navodí nedělní poslední čtvrtka Měsíce v Býku, jenž bude v deklinační paralele s vládkyní lunace Venuší. To je kombinace, která avizuje finanční stabilitu, navozuje veselou náladu a vrací radost ze života i zachmuřeným jedincům. Také připomene, co má pro život skutečnou hodnotu, a zásadní bude, že symbolicky otevře srdce dokořán. Patrně se rozjedou akce na pomoc těm, kdo to nejvíc potřebují, aby nezůstali napospas úmorným vedrům.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Rodiče, kteří mají ve zvyku dětem koupit všechno, na co si ukážou prstem, začnou krotit velkorysost. Zjistí totiž, že se z potomků stávají rozmazlení tyrani. Názor změní jedinci, kteří se zuby nehty brání založení rodiny, neb pocítí závist a zároveň lítost při setkání s vrstevníky, kteří potomka mají. I když vám stesky přátel budou k smíchu, zachovejte dekorum a hlavně je podpořte, protože skutečně budou čelit něčemu psychicky hodně náročnému. Jste-li poslední dobou finančně pod tlakem, to se nečekaně změní o víkendu, a dokonce budete mít najednou tolik peněz, že si něco odložíte na horší časy.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Co se dozvíte ohledně stávajícího bydlení či nemovitosti, kterou vlastníte nebo si chcete pořídit, vás sice nepotěší, ale bude to mít velmi rychlé řešení. Nespílejte tedy osudu, že si na vás zasedl, nýbrž jednejte. Zpovzdálí sledujte situaci v zaměstnání, neb tam bude probíhat boj o moc a důležité pozice. Nechte ostatní, ať se mezi sebou klidně i poperou, vy se do půtek nepouštějte, protože k postu, který si zasloužíte, se ke konci roku dostanete férovou cestou. Víkendová lunace ve vašem znamení uklidní případné konflikty s tetou nebo sourozenci, prostě nejbližšími příbuznými po meči i přeslici.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jakmile budou ve hře prémie, povýšení nebo jen termíny dovolené, nastane na pracovišti dusno. Hvězdy radí, abyste zůstali stranou hádek, váš čas teprve přijdeFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

V zodiaku je vaše znamení symbolem komunikace a v tomto období budete v diskusích velmistry. Vždy v ten pravý čas najdete správná slova a bude-li třeba někoho o něčem přesvědčit, podaří se vám to na první dobrou. Jedinci s úmyslem cestovat do zámoří by si měli ověřit, jaká situace panuje v místě, kam mají namířeno. Horoskop totiž naznačuje možnost, že cestu zrušíte, neb zjistíte, že byste se vystavili nebezpečí. V neděli odhalíte, kdo vás za zády pomlouvá, a nejspíš to pro vás bude šok. Patrně to bude žena, kterou denně potkáváte, a vždy se na vás usmívá jako sluníčko.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Prodáváte-li historické mince, bankovky nebo známky, ověřte si ještě jednou cenu u znalců. Horoskop naznačuje, že jejich hodnota je mnohonásobně vyšší, než vám kupci filutové nabízejí. Uprostřed týdne se po vás bude shánět bývalý či bývalka nebo někdejší obchodní partner. Budou se vám snažit podsouvat, že jim něco dlužíte, prostě vás zkusí citově vydírat. Bude proto rozumné pouštět jejich stesky jedním uchem tam a druhým ven. Čas raději věnujte přátelům. Jejich prostřednictvím totiž navážete společenské a profesní kontakty, o kterých se vám ani nesnilo.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Vaše charisma bude tak podmanivé, že tam, kam vkročíte, na sebe strhnete pozornost a vyslechne si i komplimenty. Na druhou stranu se potvrdí váš divný pocit, že se k vám někdo bezdůvodně chová nepřátelsky. Už to bude tak očividné, že si toho všimnou i lidé kolem vás, tudíž jednejte. Sice to vypadá na hodně ostrý konflikt, ale zásadní je, že se ozřejmí příčina, a s tou se dokážete rychle vypořádat. Víkend přeje hudebníkům a umělcům, neb získají zakázky až do konce podzimu, nadstandardní výdělek potěší stánkaře. Jste-li na kordy s drahou polovičkou, usmíříte se.

Foto: Geber86, Shutterstock.com

Příhodné konstelace ve vás probudí skryté ambice vyniknout. Budete tedy všechny kolem oslňovat jak zevnějškem, tak duchaplnými a vtipnými poznámkami Foto: Geber86, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jelikož vás až do pátku kdekdo „opije rohlíkem“, s dobrými skutky vyčkejte až na závěr týdne. To už bude Merkur ve vašem znamení a vy se začnete řídit selským rozumem nikoli emocemi. Jinak si budete sypat popel na hlavu, že si někdo užívá léta na váš účet. Nepodceňujte otoky a tupou bolest holenních kostí, protože retrográdní Pluto naznačuje možný zánět okostice, takže případné potíže bude nutné konzultovat s lékařem. O víkendu vás příjemně zaskočí pozvání přátel nebo příbuzných žijících v cizině, abyste k nim zajeli aspoň na pár dní odpočinout si. Věřte nebo ne, bude to dovolená snů.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nedejte na lichotky ani lajky na sociálních sítích a ověřujte si, zda neplácáte nesmysly. Omyly neujdou Merkuru v maximální elongaci, jenž posléze vpluje do vašeho sektoru nepřátel, intrik a pomluv, takže by vás na to někdo velmi nepříjemným způsobem upozornil, což nemáte zapotřebí. Romantická a nejšťastnější období vašeho života se vám připomenou uprostřed týdne. Tak se vydejte do míst, kde jste něco pěkného prožili, ozdravíte organismus a parádně si zregenerujete psychiku. Máte-li podanou žádost o peníze z cizích zdrojů, například o hypotéku, debetní kartu nebo příspěvek na bydlení, dostanete kladnou odpověď.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jste-li společensky nebo veřejně aktivní, možná získáte ocenění a nelze ani vyloučit, že vám nabídnou prestižní funkci s rozsáhlými pravomocemi. Uprostřed týdne o sobě dají vědět nevyřešené rodinné problémy v souvislosti s majetkem. Ignorujte to, protože čas k jejich řešení a uzavření dozraje až ke konci kalendářního roku. V mezičase se dozvíte další a de facto rozhodující skutečnosti, které jeden z aktérů „zametl pod koberec“. O víkendu prožijí zadaní druhé líbánky, single osůbky potkají spřízněnou duši a vztah bude tak intenzivní, že vbrzku začnou organizovat sestěhování.

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Prázdninové lásky mají nádech romantiky, žhavých vášní a bouřlivých loučení. Podle horoskopu však ty letošní budou mnohem trvalejší, ať jste zadaní, nebo bez závazků Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Oproti ostatním znamením budete v obrovské výhodě. V diskusích totiž půjdete pořádně do hloubky, a navíc dokážete číst mezi řádky. Díky tomu tam, kde selhala morálka a etika, si konečně vydobudete, co vám po právu náleží. Přitom je jedno, zda jde o spor s konkrétním člověkem, nebo s úřady. Pokud vás poslední dobou sousedé nebo příbuzní balamutí, chytnete je za slovo a uděláte jim takovou ostudu, že na ni hned tak nezapomenou. Skvělou zprávu máme pro jedince, kterým poslední dobou znepříjemňuje život škrábání v krku. Zjistí důvod, tedy která potravina tento problém vyvolává.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Naprosto přesně odhadnete emocionální i psychický stav druhých. Nicméně máte-li na někoho dopal, nepodlehněte pokušení nakousnout téma, které mu bude krajně nepříjemné. Když zvolíte tuto formu pomsty, do 48 hodin se vám to vrátí jako bumerang a ještě ke všemu to bude bolet hodně dlouho. Tak si dobře rozmyslete každé slovo. Pokud začnete zvažovat prodej cennější věci, transakci neuspěchejte. Odložte ji na závěr týdne, kdy ve vašem sektoru radosti a spekulací nastane poslední lunární čtvrtka v Býku. S její pomocí si ujasníte, zda to je, či není správné rozhodnutí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zkraje týdne zatněte tipec lidem, kteří rozdávají nevyžádané rady a přitom nedokážou poradit sami sobě. Prostě se životem potácejí od ničeho k ničemu. Jinak se kolem středy začnou netaktně vměšovat do vašich soukromých záležitostí, čímž vás znejistí, a kvůli jejich popichování se roztočí kolotoč hádek, kdy jednu ukončíte a hned se vynoří další. Pokud jste se delší dobu nesešli se členy širší rodiny, vynahradíte si to o víkendu, může jít také o oslavu příbuzných. V každém případě se budete skvěle bavit dlouho do noci a tak vás to s ostatními stmelí, že si dohodnete datum, kdy se opět sejdete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Stane se jakýmsi pravidlem, že vědomostmi i šikovností kdekoho převálcujete, a ještě budete mít intuici nastavenou na příjem. Tato virtuální výbava vám přijde vhod uprostřed týdne, kdy vás zaskočí velmi nepříjemná situace, ale vy se z ní vykroutíte jako úhoř. Dobrou zprávu máme pro jedince, kteří zašantročili pracovní dokumenty. Konečně se najdou – a týká se to podnikatelů i zaměstnanců. Před víkendem nechte prověřit technický stav auta, případně zkontrolujte jízdní kolo, zda vše funguje, jak má, neb ve dnech volna podniknete více cest na kratší vzdálenost.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám