Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blížencům půjdou po krku, Lvům hrozí krádež identity a Panny čeká životní reset

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Bez výčitek svědomí nechávejte všechno na poslední chvíli, neb v tomto týdnu bude platit rčení: „Kdo si počká, ten se dočká.“ Vládce mořské říše Neptun totiž poměří svou sílu s energickým, bojovným Marsem. Důležité proto bude nespěchat a vyčkávat na správnou vlnu, abyste neklesli ke dnu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Neharmonická vazba, potažmo kvadratura mezi Neptunem a Marsem vždy pobízí k akci a razantnímu jednání. Jenže Neptun je fantasta, jenž vše halí do neuchopitelné a neprůhledné mlhy, a tak není jisté, kudy jdete a kterým směrem se máte vydat, abyste se dostali tam, kam chceme. Řítit se za něčím v husté mlze je při nulové viditelnosti nesmyslné a nebezpečné, proto bude moudré odsunout zásadní rozhodnutí. Naštěstí spolehlivou a účinnou brzdu bude mít sám bojovný Mars, neb mu po boku stane rezervovaná a opatrná superobří hvězda Betelgeuze (Alpha Orionis). Ta je skvělý organizátor a hlavně vůdce, jenž dokáže zklidnit emoce, i když to uvnitř vře.

Vnést do všeho řád, o to se v úterý 3. září v 3:55:20 hodin zasadí novoluní v pregnantním a metodickém znamení Panny. Vládcem tohoto znamení je Merkur, který bude vycházet před Sluncem a postupně zajistí jasno v úsudcích. Ve čtvrtek 5. září se ocitne v maximální západní elongaci a v konjunkci se svým Severním planetárním uzlem a stane se „poslem z minulosti do budoucnosti“. Při svém nedávném retrográdním pohybu totiž odhalil, co je špatně a proč, a vymýšlel strategii, jak se s tím vypořádat. Lze proto předpokládat nečekaný, mírně drsný a šokující obrat, ale pro budoucnost bude prospěšný a významný. Odstranit, co se „přepálilo“, chytrému Merkuru přeochotně pomůže Uran ve velmi silné, stacionárně retrográdní fázi. Uran nesnáší stagnaci, a když něco nefunguje tak, jak má, nedá pokoj, dokud to nezmění.

Aby se symbolicky nevylila „vanička i s dítětem“, to ohlídá Saturn, který se v neděli 8. září ocitne nejblíže Zemi v tomto roce, a to znamená, že bude stát v opozici, tedy naproti Slunci. Tato konstelace nastává každý rok, aby umožnila udělat smysluplná rozhodnutí tam, kde v osobní, nebo společenské rovině máte před sebou těžkou volbu. Saturn bude ve vesmírném pásmu, kde se kromě jiného rozhoduje, zda se opravdu musí něco obětovat pro „záchranu“ něčeho nebo někoho, a když ano, padne rozhodnutí, co to bude. Skvělé je, že Saturn bude mít po boku vynikajícího společníka a rádce, hvězdu Achernar. Ta propůjčuje super schopnost zorientovat se v jakékoli krizi, rychle se rozhodnout a hlavně chytře i spravedlivě se s problémy vypořádat.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Dopřávejte si dvojnásobný odpočinek, protože vás unaví i fyzicky nenáročná aktivita. Na stranu druhou to bude mít i klad, protože vás to přinutí lépe organizovat každodenní povinnosti v práci i doma. Máte-li zdraví škodlivý zlozvyk, bude to pro vás obrovská motivace konečně se ho zbavit. Rodiče by měli porovnávat ceny v obchodech. Jinak jim výdaje na povinné školní pomůcky mírně řečeno vyluxují bankovní konto. O víkendu nastane situace, kdy budete mít tendenci prozradit svoje tajemství, což by však byla osudová chyba, tím byste si sami na sebe upletli bič, tak držte jazyk za zuby.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jelikož byste mohli být okradení za bílého dne, vyhýbejte se místům, kde se scházejí prapodivné existence. Připomeňte si, co jste v minulých týdnech chtěli změnit či podniknout, ale někdo vás od toho odradil. Startuje totiž období, ve kterém dokážete bravurně odrazit kritickou zpětnou vazbu a svoje si obhájit. Nová lunace se zaměří na vaše srdeční záležitosti. Jste-li single, planetární konstelace vám vytvoří nejednu šanci navázat vztah, zadaní možná založí rodinu. Máte-li partnera či partnerku, ale žijete odděleně, konečně seženete bydlení a začnete organizovat sestěhování.

Foto: Gigi Delgado, Shutterstock.com

Novoluní rozčeří stojaté vody ve vztazích. Pro nezadané to znamená třeba setkání s roztomilým člověkem a zadaným se patrně rozroste rodina o mrňavého člena Foto: Gigi Delgado, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nenechte se v práci rozptylovat, prostě si hleďte svého a máte-li vedoucí pozici, držte „na uzdě“ morálku podřízených. Někdo vám totiž lidově řečeno půjde po krku, jen čeká na vaši sebemenší chybu, aby vás mohl setřít, v horším případě sesadit. Pokud máte permanentně spory s někým z rodiny, konečně najdete účinnou taktiku, jak jim předcházet. Když uprostřed týdne vyrazíte někam, kde to neznáte, neřiďte se navigací, ale sledujte mapu, jinak zabloudíte. O víkendu se intenzivně věnujte seniorům v rodině, budou potřebovat zabavit, neb se jim začnou hlavou honit černé myšlenky.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vracíte-li se v tomto období z dovolené v cizině a nakoupili jste suvenýry, ověřte si, že předměty skutečně můžete vyvézt ze země. Ve vašem horoskopu totiž bude aktivován sektor právních potíží ve vztahu k zahraničí, proto bude moudré nepokoušet osud. Máte-li profesi spojenou s dopravou, účetnictvím nebo s péčí o druhé, čeká vás školení, neb se budete muset seznámit s novými předpisy. Úterní novoluní ve vašem sektoru vzdělání bude mocný impulz k tomu, abyste se naučili něco nového, a to nejen pro každodenní praktické použití, ale patrně i jen tak, pro radost.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Hlídejte si doklady a buďte enormně opatrní při platbách na internetu. Hrozí vám krádež identity a její zneužití pro úvěrový podvod. Podnikáte-li, není vyloučena finanční, bezpečnostní nebo hygienická kontrola. Novoluní bude přímo požehnáním hlavně pro jedince, kteří poslední dobou mají problém vyjít s penězi. Nastane totiž ve spořivém a praktickém znamení Panny, takže vyselektujete nadbytečné výdaje, rovněž najdete způsob, jak upravit rozpočet, abyste nežili od výplaty k výplatě a ještě si vytvořili rezervu pro nečekaná vydání.

Foto: Pheelings media, Shutterstock.com

Online nakupování je pohodlné, rychlé, in, ovšem opatrnost je zcela namístě. Hvězdy vás vyloženě varují před darebáky, kteří se hodlají obohacovat na cizí úkorFoto: Pheelings media, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Držte si dál od těla spolupracovníky, prostě se chovejte odtažitě. Z jednoho nevinného úsměvu či zalaškování by mohl být skandál, možná byste dokonce čelili nařčení z nevěry. Otázkou zůstává, zda by se vám podařilo okolí přesvědčit, že to bylo úplně jinak, než to vypadalo. Naštěstí nová lunace ve vašem znamení by se dala přirovnat k životnímu resetu. Vytvoří vám prostor začít v libovolné životní oblasti jakoby od nuly a udělat změny k lepšímu. Navíc si přestanete dělat starosti, co si o vás myslí druzí, a toho využijte k obměně šatníku i změně vzhledu. Prokouknete a stoupne vám sebevědomí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nevyhnete se pochybnostem, čemu a komu máte věřit. Zpacifikovat zmatek v hlavě, a dokonce se zbavit destruktivních myšlenek vám pomůže nová Luna. Nastane ve znamení Panny, které je mistrem ve „fyzickém i duševním úklidu“. Navíc zatoužíte po klidu, takže se přestanete snažit mít pod kontrolou dění kolem sebe hlavně tam, kde se nervujete, protože jste pouze „němými“ pozorovateli, tedy bez možnosti něco ovlivnit. Před volnými dny si dopřejte vydatný spánek, abyste si dobili baterky. O víkendu nejspíš budete muset cosi předělat či dokončit v zaměstnání a budete pracovat dlouho do noci.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Buďte obezřetní ohledně různých investičních nabídek. Mohli byste totiž narazit na bezpáteřní podvodníky a místo lehce vydělaných peněz byste byli zadlužení až po uši. Když si toto ohlídáte, prožijete skvělý týden, protože vaše sny se stanou skutečností. Prostě dosáhnete toho, o co dlouho usilujete, nebo konečně získáte, na co čekáte až šest měsíců. Dokonce když jste se kdysi smluvně zavázali k něčemu, co vás nyní enormně omezuje, podaří se vám dohodu zrušit, což platí i pro předmanželská ujednání. Máte-li děti, o víkendu budou potřebovat dohled, jinak vyvedou hodně „drahou“ lumpárnu.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Oddalte obchody, týká se to soukromé i podnikatelské sféry, a nepodepisujte dohody o spolupráci. Druhá strana totiž s velkou pravděpodobností zatají důležitá fakta, která vyplují na povrch teprve ve druhé polovině týdne. Novoluní aktivuje váš sektor kariérních ambicí a pomůže vám vyselektovat, pro které dlouhodobé cíle a plány už dozrál čas, a přímo vás nakopne k jejich realizaci. Jste-li veřejně či politicky činní, vaše autorita vzroste. Jelikož pro všechny platí, že budete nepřehlédnutelní, o víkendu nepijte alkohol, jinak si utrhnete pořádnou ostudu a patrně ještě zkompromitujete někoho z rodiny.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Radovat se budou zaměstnanci, neb budou mít výrazně méně práce. Podnikatelé jásat samozřejmě nebudou, ale získají tím čas dohnat resty a konečně také absolvují preventivní lékařské prohlídky. Rodiče by neměli uspěchat úhradu zájmových kroužků, protože potomci v závěru týdne otočí a začne je zajímat zase jiná aktivita. Lunace vám otevře symbolické dveře za hranice, což může kromě jiného také znamenat příležitost pracovat či studovat v cizině. Máte-li „za kopečky“ příbuzné, je pravděpodobné, že se opět shledáte. Nepůjde však o klasickou návštěvu, nýbrž vyřešení právního problému.

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Sny o dálkách se vám můžou splnit i po prázdninách. Na obzoru je třeba nabídka usídlit se na delší dobu v zahraniční, nebo se vám ozve kamarád z cizinyFoto: insta_photos, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ohledně peněz važte slova až do středy. Nejenže budete nezdravě podezřívaví, ale můžete tak dlouho počítat, až se přepočítáte a někoho nařknete, že se vás snaží okrást. Tím byste se naprosto ztrapnili. Horoskop druhé poloviny týdne vám ozdraví psychiku. Najde se totiž řešení v záležitostech, které považujete za trvalý stav, jenž nejde změnit. Týká se to zejména majetkových a právních záležitostí, dluhů nebo chronických nemocí a problémů s početím, potažmo založením rodiny. Objeví se možnost nápravy a nepůjde o falešnou naději.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Je-li vaše práce spojená s papírováním nebo počítačem, ukládejte listiny tam, kam patří. Také zálohujte v počítači vše, co napíšete nebo vytvoříte. V jedné vteřině byste totiž mohli přijít o důležitý doklad nebo práci, nad kterou jste strávili dlouhé hodiny. Je jasné, že byste z toho měli nervy nadranc. V druhé polovině týdne zřejmě budete čelit konstruktivní kritice drahé polovičky, kolegů nebo někoho z rodiny. Snažte se ji vyslechnout a ustát s grácií. Půjde vesměs o rady, které vám skutečně usnadní život. Nabídka práce nebo spolupráce vás zaskočí o víkendu. Vezměte si čas na rozmyšlenou a obstarejte si podrobné informace. Je možné, že zaměření bude nad vaše vědomosti nebo zkušenosti.

Načítám