Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci se vyvztekají za volantem, Býci zastaví intriky a Rybám bude přát štěstí

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Nedivte se, když v první polovině týdne budete nervózní bez zjevného důvodu nebo nastane zmatek, ve kterém se prostě nebude možné orientovat. Slunce totiž doputuje do úhlové vzdálenosti 90° vůči Dračí hlavě a Dračímu ocasu, nastane „nestabilita lunárních uzlů“, což naruší rovnováhu emoční, fyzickou i mentální.

Článek

Možná si nejednou v duchu řeknete, že se svět snad zbláznil, protože mnozí budou jednat bezmyšlenkovitě, ukvapeně. Snažte se nerozšířit jejich řady; ať se stane cokoli, zachovejte klid, nezmatkujte a nepanikařte. Také platí, že byste v tomto období neměli dělat zásadní rozhodnutí, nechte je lidově řečeno odležet a dozrát. Patrně totiž zjistíte, že to, co jste chtěli podniknout, by vůbec nemělo smysl.

V globálním měřítku je „nestabilita lunárních uzlů“ spojována s neobvyklými povětrnostními vlivy, tornády, zemětřesením, povodněmi, sopečnými erupcemi atd. Neberte to jako strašení, ale připomínku, abyste nic neobvyklého nepodceňovali, neb platí rčení, že „kdo je připraven, není zaskočen“. V pátek 5. července bude Země nejdál od Slunce v tomto roce (afélium, odsluní) a v noci na sobotu 6. července v 0:57:09 hodin se do náruče Slunce schoulí Luna. Nastane tedy novoluní v Raku, které se zařadí mezi nejsilnější v tomto roce. Měsíc se Sluncem totiž budou mít po boku naše duchovní Slunce, bájnou hvězdu Sirius (trojkonjunkce).

Novoluní jsou startovací čárou do dalších 28 dnů a traduje se, že Sirius přináší zázraky zejména v těžkých časech. Představuje sílu, bohatství, oddanost a úspěch v osobní i společenské rovině. Také je hvězdou, která vrací černé ovce zpět do rodin a osamělé „vlky do smečky“, potažmo do společnosti. Abyste vytěžili z nové lunace maximum, vizualizujte si přání, protože ve starověku se věřilo, že Sirius je portálem k bohům, a když je aktivován, proměňuje sny ve skutečnost. Tak si vzájemně popřejme, aby Sirius splnil očekávání.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Merkur naproti Plutu avizuje horké chvilky rodičům, protože děti budou přímo umanuté a aby něco získaly, klidně ztropí tyátr na veřejnosti. Zkrotnou až v závěru týdne, tak zejména do nákupních center preventivně choďte sami. Jste-li čerstvě zamilovaní, o svém novém objevu se dozvíte natolik alarmující informace, že vztah nejspíš ukončíte. Obrovskou psychickou úlevu vám přinese novoluní v Raku. Pokud ve vaší rodině panují napětí či nervozita, odhalí vám, co tuto neblahou situaci vyvolalo, a hned nabídne řešení. Po celý týden by měly být opatrné budoucí maminky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Nejspíš objevíte závadu v bytě, což řešte hned, jinak z toho může vzniknout pořádný malér. Aby toho nebylo málo, budete nesví z chování kohosi z rodiny, neb bude zřejmé, že cosi tají. Nedeptejte se tím, protože to, co byste měli vědět, se dozvíte o víkendu. Půjde-li o intriku, budete mít dost času ji zastavit a ještě to dotyčnému vytmavit. Novoluní totiž nastane ve vašem komunikačním sektoru v Raku, a když tomuto znamení o něco jde, je ostré a sarkastické „až na půdu“. Hlavně nic nevzdávejte. Mars ve vašem znamení bude v harmonické vazbě se Saturnem (sextil), což vždy avizuje vítězství nad nepřízní osudu, a to vytrvalostí.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Výmluvy a zatajování vás vytáčejí. Hvězdy upozorňují, že ani to vás neopravňuje k tomu, že budete člena rodiny obviňovat ze všeho zlého, co se vám přihodilo Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

O neklid se postará informace týkající se příbuzných, ale vyřeší se to, tak buďte nad věcí. Váš vrozený optimismus a nadhled i jim přijdou vhod. Kontrolujte se za volantem, jinak se začnete vztekat pro každou maličkost, a když vás někdo předjede, pokusíte se mu to nandat, což by mohlo skončit kolizí s právní dohrou. O vaši finanční stabilitu se zasadí nová lunace v Raku. Podnikatelům vnukne chytré nápady, na čem z dlouhodobého hlediska vydělají. Zaměstnanci by měli věřit intuici, neb jim v následných čtyřech týdnech naznačí ideální okamžik, kdy si mají se šéfem promluvit o zvýšení platu. Štěstí se usměje i na jedince, kteří shánějí letní brigádu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Snadno podlehnete psychické manipulaci, takže by vás kyberšmejdi mohli připravit o peníze. Když se tedy rozhodnete investovat nebo obchodovat online, buďte nadmíru opatrní. Určitě v duchu plánujte, což se týká všech oblastí života, a nebuďte skromní. Toto novoluní se totiž zařadí mezi nejšťastnější za poslední roky, neb vám pomůže postupně plnit reálná přání a také vyváznout z případných komplikací, které se ve vašem životě nakumulovaly za uplynulý půlrok. Máte-li poslední dobou pocit, že ztrácíte autoritu, víkend vás přesvědčí o opaku, protože se na vás s prosbou o radu obrátí spousta lidí, včetně kolegů z branže.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

V tomto období bude mít pravdu obvykle „ten druhý“, tak se nehádejte. Jinak si koledujete o trapas, a hlavně pořádně naštvete několik lidí, což by byl mírně řečeno nešťastný vstup do nového lunárního cyklu. Ten totiž odstartuje ve vašem sektoru tajných nepřátel, což značí, že byste si spory nevědomky přenesli do dalších dvou týdnů, oponenti by vám něčím pořádně znepříjemnili život a o to určitě nestojíte. Jedná se taktéž o část vašeho grafu ukončení a s přihlédnutím k dalším aspektům planet lze předpokládat, že se konečně uzavře něco, co se týká vaší rodiny, kariéry či majetku, a vám se nesmírně uleví.

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Novoluní vám dodá kuráž, takže budete trvat na svém za každou cenu. Bohužel i v případě, že pravdu mají jiní, jak se posléze ukáže. Snažte se krotit Foto: Just Life, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Divně se budete cítit ve společnosti dobrých známých, nepříjemně mezi cizími lidmi. Tak si dopřejte digitální i „společenský“ detox, přestávka zejména od sociálních sítí vám prospěje. Za asistence nové lunace v Raku si ujasníte, od koho bude osvobozující se odstřihnout úplně a jednou provždy, protože vás pravidelně okrádal o čas, a to na úkor vaší rodiny. Případně vás svými názory vždy tak vytočil, že jste pak měli problém usnout. Nejspíš budete o víkendu cestovat, půjde buď o pracovní či obchodní jednání, nebo obstarání něčeho praktického na dovolenou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

O lidech, kteří vám nejsou sympatičtí, se nevyjadřujte zejména na sociálních sítích, neb při neharmonické vazbě Merkura s Plutem byste zašli příliš daleko. Proti svým neoblíbencům byste manipulativně zneužili informace, abyste je ponížili, znevěrohodnili či zesměšnili, jenže by se to otočilo proti vám a zdiskreditovali byste sami sebe. Ve vlastním zájmu se zaměřte na svou práci. Novoluní aktivuje váš sektor ambicí a profesních úspěchů a vzhledem k dalším planetárním konstelacím dostanete příležitost odstartovat přímo snovou kariéru, o nadstandardních příjmech ani nemluvě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Začnou-li v zaměstnání propukat konflikty, držte se stranou. O sobě totiž dají vědět bezpáteřní jedinci, kteří pro kariérní postup budou ochotni udělat cokoli, a s nimi se pouštět do křížku nemá žádný příznivý efekt. Naopak by se to neblaze podepsalo na kvalitě vaší práce, čímž byste jim de facto nahráli, a o to určitě nestojíte. Novoluní navíc nastane ve vašem sektoru, jenž kromě jiného odměňuje jedince, kteří se drží psaných i nepsaných pravidel a zásad. Když udržíte emoce i jazyk na uzdě, vbrzku se přesvědčíte, že „boží mlýny melou pomalu, ale jistě“. Kdo překročí hranice morálky, toho nemine strmý pád.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Dohadovat se s jedinci, kteří jsou pro kariéru ochotni udělat cokoli, nemá význam. Jak radí horoskop, jeďte si dál po své linii a myslete na „boží mlýny“ Foto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pečlivě čtěte všechny smlouvy a právní listiny, zejména mají-li něco společného s cestováním, studiem a ubytováním, v případě firmy s logistikou, ve hře také může být dohoda s příbuznými. Je totiž vysoká pravděpodobnost, že se vás někdo pokusí podvést. Žije-li s vámi v jednom bytě, potažmo pod společnou střechou nepřizpůsobivý člověk, kvůli kterému se doma necítíte bezpečně, konečně najdete způsob, jak tuto neblahou situaci vyřešit, například jak a kam ho přestěhovat. Víkend zřejmě strávíte pracovně, ale litovat nebudete, protože finanční odměna předčí vaše očekávání. Pokud provozujete stánek, tržby budou rekordní.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Toto období se vryje hluboko do paměti jedincům, jejichž profesí je výzkum či bádání, dokonce i hledačům pokladů. Objeví či najdou něco ojedinělého, záhadného a tajemného. Majitelé pozemku zase třeba zjistí, že se na něm vyskytuje voda. Máte-li letitý vztah, vrátí se do něj romantika a touha, prostě vás čekají druhé líbánky. Většina single jedinců nejpozději do dvou týdnů potká osůbku, která zažehne jiskru v jejich srdci tak intenzivně, že s novou láskou budou trávit každou volnou chvilku. Jelikož víkendový horoskop naznačuje problémy s autem, zkontrolujte vodu v chladiči, stav baterie a obstarejte si potřebné věci na opravu defektu pneumatik.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Nepokoušejte se něco získat nebo prosadit fintou, například něco zatajit. To by skončilo ostudou a několika lidem byste hodně dlouho nesměli přijít na oči. Novoluní vám vytvoří prostor odstranit to, co nezdravě zatěžuje a obtěžuje vaši rodinu, počínaje negativně naladěnými lidmi a konče životosprávou. Možná vás právě podrážděný žaludek přiměje začít se stravovat zdravěji a postupně se k vám přidají také ostatní. O víkendu si udělejte inventuru, jak nakládáte s penězi. Sextil Marsu na retrográdní Saturn vám odhalí zbytečné výdaje i to, na čem ušetříte, aniž by se snížila vaše životní úroveň.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ignorujte provokativní řečičky spolupracovníků a nenechte se znervóznit nečekanými kontrolami nadřízených. Budete-li mít z dusné atmosféry pocuchané nervy, uvařte si čaj z bazalky, zlepší vám náladu. Od starostí vás naštěstí odpoutá novoluní, neb nastane ve vašem sektoru radosti. Přeje těm, kteří mají v plánu rozšířit rodinu o dalšího potomka, a také se pohnou kupředu kreativní projekty. Štěstí se na vás konečně usměje i tam, kde se vám doteď lepila smůla na paty. Plánujete-li zahájit časově náročnou akci, pusťte se do ní o víkendu, Saturn je záruka, že od ní při prvním zádrhelu neutečete a dotáhnete vše do zdárného konce.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám