Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci poztrácejí věci, Lvi uspějí díky intuici a Střelci vylepší životní styl

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Máte-li před sebou libovolnou cestu, v pondělí 5. srpna si ověřte, kde jsou uzávěrky a objížďky, a podle toho si naplánujte trasu, popřípadě upravte čas odjezdu na letiště, k vlaku či autobusu. Merkur ve své stacionární vševidoucí fázi vás nasměruje k informacím, které jste mohli ve spěchu či z nepozornosti přehlédnout, čímž vás ochrání před nečekanými komplikacemi a stresem.

Článek

V úterý 6. srpna odpoledne se Merkur Hermes (vychází a zapadá až po Slunci) otočí do retrográdního směru. Na svém putování „zpět“ se ve čtvrtek 8. srpna setká s Venuší Večernicí (Hesperus) a společně začnou napravovat minulost. Potkají se totiž ve znamení Panny, které má v popisu práce kromě jiného nezametat problémy pod koberec a dotahovat i maličkosti do konce. Rozhádaným jedincům vytvoří prostor opět sporné téma prodiskutovat, pomohou najít řešení a problém uzavřít. V globálním měřítku dokonce může dojít k průlomovým rozhovorům mezi zapřisáhlými protivníky, potažmo nepřáteli. Merkur s Venuší budou v dekanu, jemuž vládne Slunce, a na stupni tropického zodiaku, kterému šéfuje Jupiter.

Slunce s Jupiterem jsou vesmírní kamarádi a v tomto týdnu budou propojeni harmonickým aspektem (sextil), pro který jsou příznačné velkorysost, optimismus a vřelost. Navíc je podpoří dvě hvězdy, Dubhe v blízkosti Slunce a Cursa, kterou bude mít po boku Jupiter. Tím se propojí bravurní argumentace, skvělý úsudek a ochota vyjednávat o spletitých ekonomických, právních, a dokonce i válečných záležitostech s odhodláním neodejít od jednacího stolu bez zjevného výsledku.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Při manuálních činnostech budete nešikovní, proto vám prospěje zpomalit, ať se nezraníte, a nehltejte jídlo, jinak vás postihnou střevní potíže. Naprosté hvězdy však budete v intelektuálních dovednostech a ještě k tomu nebývale výřeční. Nastane-li situace, že v něčem začnete tápat, bravurně to okecáte a nikomu nedojde, že mluvíte o něčem úplně jiném. Přáno bude jedincům hledajícím práci, neb horoskop naznačuje nabídku spojenou s cestováním, doručováním, v úvahu připadá i místo školníka. Zajímáte-li se o historii, vyrazte na burzy, s velkou pravděpodobností narazíte na vzácný rukopis.

Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Hvězdy vás hlavně na dovolené nabádají k opatrnosti, jelikož jiná skladba jídelníčku, nezvyklé pokrmy a  v rámci all inclusive i přejídání vedou k zažívacím problémům Foto: Photoroyalty, Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jedinci, kteří de facto nedobrovolně přestali rozvíjet svůj vrozený tvůrčí nebo umělecký talent, se ke své zálibě vrátí. Zjistí totiž, že jsou mnohem lepší než kdejaký profesionál. Těhotné ženy, které mají na toto období stanovený termín porodu, si budou muset počkat do příštího týdne. Oprávněně se radovat budete mít šanci vesměs všichni, možná dokonce důvod k oslavě. Dařit se vám totiž začne finančně. Může to znamenat zvýšení platu, skvělý obchod v soukromé nebo podnikatelské sféře, výhru v loterii nebo nečekaně vysoký výnos investic.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Doma nic neměňte. Vzhledem k dráze Merkura byste vymysleli natolik nepraktické uspořádání interiéru nebo vymalovali tak prapodivnou barvou, že byste vbrzku nábytek stěhovali na původní místo nebo malovali znovu. Pokud obdržíte dar, hodně vás to zaskočí. Patrně se bude jednat o cenný umělecký předmět nebo šperk, který se ve vaší rodině dědí z generace na generaci. Co zašantročíte o víkendu, s tím se shledáte až za tři týdny. Tak nebuďte líní a ukládejte věci tam, kam patří, což se týká i zahradnického nářadí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Ostrý konflikt hlavně se sousedy či příbuznými můžete vyvolat nevinným, banálním vtipem, který špatně pochopí a budou ho považovat za urážku. Tak si pro vlastní klid rozmyslete každé slovo. Nějakým způsobem budete profitovat z tajných setkání, potažmo jednání „za zavřenými dveřmi“. Nejspíš vám zákulisní hovory dokonce umožní setkat se s mocným člověkem, který se v dobrém slova smyslu stane strůjcem vašeho osudu na další roky. O víkendu se nějakým způsobem omezíte či uskromníte ve prospěch potomků.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Někdy stačí málo a už lítají hromy a blesky… Stávající konstelace varují hlavně před žertováním, z něhož se může vyklubat nedorozumění a vzápětí pořádná hádka Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Zásadně spoléhejte pouze na peníze, které už máte. Při retrográdním Merkuru ve vašem sektoru příjmů je celkem možné, že se nějaká platba opozdí, ale kvůli tomu se nestresujte. Slunce ve vašem znamení bude v harmonické vazbě s Jupiterem, což je konstelace, o které starověcí astrologové tvrdili, že člověku přináší dobré zdraví a schopnost přitahovat šťastné náhody. Propůjčuje totiž bravurní intuici, díky které vyděláte na příležitostech, které ostatní přehlédnou. Máte-li v tomto týdnu narozeniny, uvedené skutečnosti budou platit až do vašich narozenin v roce 2025, takže gratulujeme.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Přesně v momentě, kdy to budete nejvíc potřebovat, vám někdo oplatí laskavost či dobrý skutek z minulosti. Na vaši psychiku to zafunguje jako živá voda, protože si uvědomíte, že máte kolem sebe lidi, o něž se skutečně můžete opřít. I proto byste jim měli věnovat mnohem víc času. To vám dodá kuráž konečně se distancovat od toho, co vás nějakým způsobem už delší dobu irituje, a navíc okrádá o čas. Může se jednat hlavně o pravidelné srazy, na které chodíte už jenom ze zvyku a kde máte poslední dobou pocit, že z těch „hloupostí“, co musíte poslouchat, vyskočíte z kůže.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Retrográdní Merkur přecházející Venuši ve vašem sektoru zákulisních intrik vám připomene detaily z nedávné minulosti, kvůli nimž jste se vlastním přičiněním zamotali do problémů. Na stejné místo se vrátí za čtyři týdny, proto se snažte nedráždit „hada bosou nohou“, jinak vám to v září někdo spočítá i s úroky. Jedno moudré rčení praví, že „znalosti jsou symbolickým klíčem odemykajícím nespočet dveří“. Vám právě startuje ideální období k rozšiřování vědomostí a celkovému rozhledu. Tak se místo vymýšlení kejklí pusťte do sebevzdělávání. Co se nyní naučíte, to vbrzku zpeněžíte.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Dávejte si pozor na jazyk, zejména když se vám s něčím svěřil kdosi z přátel. Platí to i pro případ, že nakládáte s citlivými informacemi o druhých, tedy pracujete v bankovním sektoru, výzkumu či soudnictví. Bude vám to totiž rychleji mluvit než myslet, takže se snadno podřeknete, a z toho by byl malér s nedozírnými důsledky. Skvělou zprávu má horoskop pro jedince, kteří řeší pojistnou událost, neb obdrží víc, než předpokládali, což se týká i zemědělců a třeba bolestného spojeného s pracovním úrazem. Čerství maturanti najdou skvělé profesní uplatnění.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Používáte-li při práci internet, buďte velmi opatrní a je jedno, zda podnikáte, nebo jste zaměstnanci. Při retrográdním Merkuru byste si mohli nevědomky stáhnout do počítače nebo mobilu nebezpečný virus. Patrně se seznámíte s lidmi s naprosto odlišným životním stylem a stanou se pro vás obrovskou motivací, jak vylepšíte ten svůj. Nicméně ve hře bude váš vládce Jupiter, tak se snažte nepřehánět. Snadno by se mohlo stát, že místo toho, abyste si bytí něčím vylepšili, obklopíte se pravidly, která vás v důsledku budou omezovat a komplikovat běžné fungování.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Viry ohrožují jak lidské zdraví, tak počítače. Obezřetnost je tedy namístě, a to tím spíš, když máte plnou hlavu dovolenkových dojmů a nesoustředíte se Foto: fizkes, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Máte-li ve zvyku používat v diskusích specifické cizí výrazy, spíš spoléhejte na rodný jazyk. Nebudete patrně v kondici a určitě nemáte v plánu ztrapnit se záměnou pojmů. Obloukem byste se měli vyhnout seminářům slibujícím „ráj na zemi“. Budete totiž snadnou kořistí pro sekty manipulující s lidskou psychikou, posléze i s penězi a majetkem svých oveček. Máte-li finanční závazky zejména spojené s daněmi nebo jste přečerpali účet kreditní karty a blíží se termín splacení, budete mít štěstí. Sejde se vám tolik peněz, že budete mít na uhrazení pohledávek, aniž byste si museli „utáhnout opasek“.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jste-li spolumajitelé nemovitosti nebo sdílíte účet se společníky v podnikání či s někým z rodiny, měli byste ve vlastním zájmu provést inventuru. Výsledky vás zřejmě přimějí udělat rázná a svým způsobem omezující opatření, protože v účetnictví zjistíte neomluvitelné nedostatky. Zapomenout na tuto nepříjemnou epizodu vám naštěstí pomůžou potomci nebo vnuci či vnučky. V něčem vyniknou, může jít o sportovní, stejně tak kreativní aktivitu. Jisté je, že se budete přímo tetelit radostí a dmout pýchou. Víkendový horoskop naznačuje, že se skamarádíte s osůbkou s obrovskými konexemi.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snažte se nehádat, a to i za cenu ústupku. Jeden krok zpět vám umožní mnoho kroků vpřed a týká se to soukromé i pracovní sféry, stejně tak občanskoprávních sporů. V opačném případě vás čekají nekonečné a psychicky vyčerpávající diskuse, ovšem výsledný efekt nikde žádný. V druhé polovině týdne se bude konat rodinné setkání, možná oslava výročí vašeho otce, tchána či dědy. Nastražte uši, dozvíte se zajímavé příběhy vztahující se k historii vašeho rodu a dost možná vás to zaujme natolik, že se rozhodnete sestavit rodokmen.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám