Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci i Vodnáři si dopřejí romantická potěšení a Váhy zpřísní ochranu soukromí

Foto: StockPhotoDirectors, Shutterstock.com

Foto: StockPhotoDirectors, Shutterstock.com

Být přesní, všímaví a rychlí, neopomíjet detaily, ale také se v nich neztratit. To je vaším úkolem s ohledem na poselství první lunární čtvrtky v ohnivém Střelci, do níž Měsíc doroste ve středu 11. září v 8:05 hodin.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

První lunární čtvrtky jsou symbolickou křižovatkou a vždy vytvářejí příležitost ujasnit si, co je priorita a kterou cestou máte dál pokračovat. Během této lunace se vytvoří planetární konfigurace Velký kříž, jehož součástí budou Saturn, Slunce a také vládce Střelce Jupiter. Ten stane naproti Luně, tedy v opozici, což vás pobídne opustit komfortní zónu a rovněž se zbavit případného strachu z neznámého. Dá se předjímat, že vás budou rozptylovat nové a nové informace, které vyvolají náročné, mnohdy konfliktní diskuse, naštěstí budou motivující. Předejdete tím situacím, abyste se v něčem točili jako v kruhu a nevěděli, jak z něj ven, nebo uvázli v čemsi nereálném.

Všechny objekty se budou nacházet v proměnlivých znameních, tím vám propůjčí jasnou mysl, pevnou vůli, až neuvěřitelnou flexibilitu a schopnost rychle se zorientovat i v chaotické, naprosto nepřehledné situaci. S touto výbavou dokonce dokážete nečekané okolnosti uzpůsobit k obrazu svému, prostě podle svých potřeb, představ a možností. I proto se Velkému kříži přezdívá „čtverec úspěchu“. Tato lunární čtvrtka je také odrazovým můstkem k osobnímu rozvoji a prospěje hlavně jedincům, kteří jsou nadměrnými uživateli sociálních sítí. Nějakým způsobem je upozorní, kolik času promrhali a kde už mohli být, kdyby ho věnovali učení, což bude obrovský stimul změnit denní režim.

O víkendu si nejednou pomyslíte, že to snad ani není možné, protože se roztrhne symbolický „pytel štěstí“. Ve vesmíru totiž budou mít rande Venuše s Jupiterem a jejich trigon dokáže kouzlit, takže přízeň osudu si vás sama najde. Může to mít různou formu, třeba i v podobě příjemných zážitků nebo prostě budete mít v něčem kliku.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Tam, kde máte poslední dobou pocit, že je spravedlnost slepá, opět jednejte. Týká se to i případů, kdy vás někdo poškodil, ale k finanční kompenzaci či nápravě nedošlo. Máte-li pravdu, svých práv se domůžete. Uprostřed týdne si ujasníte, zda jedinci, za které jste ochotni „tahat horké kaštany z ohně“, by bránili stejně intenzivně vás. Těch loajálních bude většina, ale odhalíte i „bezpáteřní krysu“. Vůči této osobě pocítíte takové znechucení, že pro vás přestane existovat. O víkendu vás zaskočí milá návštěva, může se také jednat o příjemné setkání s rodáky nebo spolužáky z mládí.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Lunace nastane ve vašem sektoru tajemství, znamení Střelce je upřímné, takže je správný čas začít mluvit o všem, co vás poslední dobou stresuje, ale abyste nekazili náladu rodině, necháváte si to pro sebe. Tím si očistíte psychiku od černých myšlenek a zabráníte, aby vás během podzimu pohltila deprese, nebo jste se zamotali do dluhové pasti. Svým nejbližším totiž „sáhnete do svědomí“ a oni sníží laťku svých nároků. Kolem čtvrtka se nejspíš seznámíte se zajímavým člověkem a tak si padnete do oka názory, smyslem pro humor i životním stylem, že společně něco podniknete o víkendu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Vytahovat na světlo osobní tajemství bývá složité. S přispěním konstelací by se vám mělo podařit probrat s nejbližšími to, co vám dělá starosti, a hned se vám ulevíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Abyste na svá bedra nepřevzali přespříliš závazků, což by se negativně projevilo v rodině a samozřejmě ve vašem partnerství, o to se zasadí první lunární čtvrtka naproti vašemu znamení. Propůjčí vám vizionářský vhled a správnou dávku sebereflexe, díky čemuž odmítnete, co bude časově nadlimitní. Krotit se začněte v jídle a dbejte na každodenní pohyb. Startuje vám totiž období požitkářství a mohlo by to pro vás znamenat přibývání na váze. Závěr týdne prožijete romanticky a týká se to i nezadaných, protože horoskop naznačuje seznámení jako z červené knihovny.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Dařit se vám začne ve všem v souvislosti se zaměstnáním. Uplatnění najdete v případě, že delší dobu marně hledáte práci, a zvažujete-li změnu, objevíte obor dle svého gusta. Čekáte-li na termín drobného chirurgického zákroku, konečně se dočkáte. Uprostřed týdne si neplánovaně pořídíte zvířecího kamaráda. Kolem pátku o vás někdo začne šířit drby. Půjde ale o natolik stupidní zvěsti, že to každý prokoukne, a vám se ten „dobrák“ vlastně postará o popularitu v sousedství. O víkendu se začne něco dít kolem vašeho bydlení. Může jít o plánování úprav interiéru, žijete-li v rušné lokalitě, lze předpokládat rozhodnutí odstěhovat se jinam.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

První lunární čtvrtka nastane ve vašem sektoru zábavy, a tak si najdete aktivitu, na kterou se budete těšit každý den po práci. Máte-li děti a váháte, do jakého kroužku je přihlásit, konečně objevíte činnost, která je nadchne. Jste-li veřejně nebo politicky činní a nečekaně vám kdosi nabídne podporu pro získání vyššího postu, dobře si to rozmyslete. Bude v tom totiž prvek vypočítavosti ve smyslu „něco za něco“ a patrně v rozporu s vaší morálkou. Máte-li kreativní nebo uměleckou profesi, lze naopak předpokládat nabídku, která vám umožní nejen vydělat, ale také zazářit.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Máte šanci objevit zbrusu nové hobby, které vás zcela pohltí, a to včetně sportu. Hvězdy posvítí na činnosti, které budou vyhovovat jak dospělým, tak dětem Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Je správný čas všem v rodině připomenout, jaké mají doma povinnosti, a striktně dbát na to, aby je plnili. Nejspíš vás totiž čeká kariérní postup nebo udělení větších pravomocí, může jít také o start nového projektu a slíbená finanční odměna bude přímo královská. Jenže každá mince má rub i líc. V dalším období budete kvůli tomu enormně pracovně vytížení, a když na vás bude doma čekat „druhá směna“, sáhnete si na dno fyzických i psychických sil. Radovat se budou jedinci plánující stavbu domu či garáže, protože konečně položí základní kámen.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Máte-li neshody se sousedy, dá se předpokládat, že vygradují kolem středy. Tehdy totiž nastane lunace ve vašem sektoru horoskopu symbolizujícího kromě jiného lidi žijící v blízkosti vašeho obydlí. Jelikož ve hře bude Jupiter, nastalá situace přinutí buď vás, nebo je učinit nepopulární opatření na ochranu vlastního soukromí. Co vám vyzní zkraje týdne jako absurdní drb, bude nejen pravdivá, ale přímo skandální informace, z níž ovšem můžete nějakým způsobem profitovat. Musíte to ale vydržet a vyčkat do víkendu, kdy se vám sama nabídne příležitost vytěžit maximum z toho, co se dozvíte.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Příjemně zaskočené budou osoby, které někomu nedávno nezištně pomohly. Za laskavost dostanou velkorysou odměnu. Všem prospěje zamyslet se nad financemi, sestavit si rozpočet a zvážit každý výdaj. Pod tlakem se totiž ocitne váš sektor peněz, což avizuje nebezpečí zadlužení, neb peníze, s nimiž běžně počítáte, patrně nedorazí. Rozum do hrsti by měli vzít jedinci řešící dědictví spojené s pohledávkami. Převzít je na sebe z nostalgie by pro ně bylo likvidační, prostě by měli dědictví odmítnout. Když si nebudete vědět rady, obraťte se na přátele, ti vás podpoří a hlavně jejich úhel pohledu bude nezaujatý.

Foto: Geber86, Shutterstock.com

Podle horoskopu nastal příhodný čas probrat rodinné hospodaření. Budete-li otazníky kolem peněz řešit otevřeně a společně, výsledek předčí vaše očekávání Foto: Geber86, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Máte před sebou pracovní schůzku, kde budete představeni jako vůdčí osobnosti týmu, nebo může jít o shromáždění, kde budete poprvé mluvit na veřejnosti. Jste chytré znamení, a navíc vám nebude chybět dravost i špetka drzosti, takže to zvládnete na výbornou. Pokud jste si nepadli do oka s nadřízenými, kolem středy sledujte, jak s nimi jednají jejich oblíbenci. Prokouknete jejich taktiku a díky tomu se pro příště vyhnete konfliktům. Silné pouto vznikne mezi vámi a člověkem, s nímž se seznámíte o víkendu. Bude to přátelství na celý život.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pokud jste nedávno marodili, držte se všech doporučení lékaře, neb by mohla nastat recidiva. Pravdou také je, že jste poslední dobou čelili pracovnímu vytížení, tak si najděte každý den čas na relaxaci. Pokud vám nadřízení něco slíbili, splní to uprostřed týdne. Dost možná se konečně posunete na manažerskou pozici, pracujete-li ve výzkumu nebo se živíte intelektem, může to znamenat účast na mezinárodním kongresu nebo zahraniční stáž. Toužíte-li po práci v modelingu či reklamě, o víkendu dostanete skvělou nabídku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Když jste se ocitli v situaci, ve které se bez konexí nebo sponzora neposunete dál, konečně dojde k pozitivnímu vývoji. Ke správným lidem vás nasměruje někdo z přátel. Máte-li v plánu investovat, uprostřed týdne najdete solidní společnost, a horoskop dokonce naznačuje, že tímto počinem finančně zabezpečíte další generaci. O víkendu budete vítězit ve všem, do čeho se pustíte. Bude-li to sport, vyhrajete nad svým největším rivalem, volné dny přejí i hazardním hráčům. Jste-li single, dá se předpokládat romantický večer, který si hned příští týden několikrát zopakujete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Máte-li poslední dobou pocit, že v práci odvádíte nadstandardní výkony, ale nikdo to neocení, konečně se dočkáte pochvaly, kterou si zasloužíte. Tím to však nekončí. Kolegové, kteří vás podceňovali, k vám začnou vzhlížet jako k nezpochybnitelné autoritě v oboru. Díky skvělé koncentraci a intuici totiž odhalíte nestandardní řešení problému, se kterým oni nedokážou pohnout. Pozitivní změna nastane v životě jedinců, kteří hledají zaměstnání. Najdou si uplatnění „z domova“. Nicméně se doma připravte na mírné napětí, protože než si blízcí zvyknou, že vás při práci nemají rušit, bude to chvilku trvat.

Načítám