Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci budou vždy o krok napřed, Panny a Štíři si užijí báječné dobrodružství

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Bravurně taktizovat, být trpěliví, disciplinovaní a využít každého zlomku vědomostí a informací, které jsou k dispozici, dokážete v první polovině týdne. Stane se tak díky harmonické vazbě Merkura ve Štíru se Saturnem v Rybách.

Článek

Merkur ve Štíru je mistrem v řešení záhad, ve všem jde až na dřeň, takže odhalí i případně skryté pravdy. Saturn zase vnese řád a strukturu do diskusí, což přijde setsakra vhod. Současně totiž začne vyvolávat napětí kvadratura mezi Sluncem a pánem podsvětí Plutem, což je konstelace pověstná železnou vůlí a ocelovou pěstí, a to ještě umocní postavení těchto těles. Budou na „osudových“ anaretických stupních, což jsou virtuální dveře z jedné místnosti, potažmo životní etapy, do druhé. Než ale překročí symbolický práh, nutí dát do pořádku vše, na čem jste se zasekli, aby se obtíže nepřenášely do budoucnosti, což platí v individuálním, společenském i globálním měřítku.

A že se za něčím udělá závěrečná tečka, to je jisté. Do své třetí čtvrtky totiž doputuje grandiózní vůdce Měsíc ve Lvu. Toto znamení vládne srdci, které vás jako spolehlivý kompas odvede od všeho zraňujícího, bolestivého a ohrožujícího. Třetí čtvrtka nastane v hvězdném pásmu, kde Měsíc dokáže „vymyslet“, jak ukončit i zcela bezvýchodnou situaci, aniž by někdo musel hrbit hřbet.

Navíc bude pod spolehlivou ochranou. Záda Měsíci bude krýt separační konjunkcí sám bojovník Mars. Ten bude v Raku, kde jsou pro něj na prvním místě rodina, vlast, pohoda národa. Po boku mu stane hvězda Procyon, symbol vhledu, vizí, předvídavosti, která dokáže být až neuvěřitelně přesvědčivá. Mars a Procyon spojí síly tvůrčím sextilem s Uranem, což bude mít efekt rázové vlny. Nastane blesková a naprosto nečekaná změna v tom nejlepším smyslu slova, takže se patrně nejednou štípnete, zda se vám to náhodou nezdá.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Patrně budete mít pocit těžkých nohou. Když ale končetiny pravidelně prokrvíte cvičením či svižnou procházkou, problémy odezní. Být ve formě vám přijde vhod. Dostanete totiž šanci konečně bleskurychle utnout, co si delší dobu necháváte líbit, a bude to mít dlouhodobý efekt. Například se vám podaří srovnat do latě podřízené či zaměstnance, kteří poslední dobou nerespektují vaše pokyny. Případně si to vyříkáte s nadřízenými, kteří si zvykli přehazovat na vás své povinnosti. O víkendu se chovejte spontánně i za cenu, že porušíte rodinnou tradici; změna, jak strávit volno, prospěje všem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Na každou schůzku a jednání se náležitě připravte. Díky dopředu promyšleným krokům se vám podaří zaujmout ty správné lidi, najít cestu k usmíření, a to i s drahou polovičkou, nebo vrátit do rodiny „černou ovci“. Jste-li single, můžete dokonce navázat romantický a pro budoucnost stabilní vztah. Až do středy byste měli odpočívat a fyzicky se nepřetěžovat v případě, že máte problémy se srdcem. Názor změníte na jistou událost z minulosti a na někoho provždy oprávněně zanevřete. Ozřejmí se totiž, jak to skutečně bylo a kdo zmanipuloval fakta nebo veřejné mínění.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Na improvizaci tentokrát raději nespoléhejte a dopředu si promyslete plán i argumenty. Konstelace vám dodají další porci zdravé sebedůvěry a zabodujete Foto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

V zaměstnání budete vždy v předstihu před ostatními a díky tomu vám nadřízení patrně udělí větší pravomoci. Podnikáte-li, nejspíš vám spadne do klína veřejná zakázka a důvodem může být „krach“ konkurenční firmy. Máte-li děti, ve dnech kolem středy budete nuceni řešit peníze, může jít třeba o přídavky nebo alimenty. I když jste znamení, které je symbolem komunikace, s někým se v druhé polovině týdne přestanete bavit, možná i zdravit. Půjde o člověka, se kterým bylo poslední dobou každé setkání jako za trest, neb vám spolehlivě pokazil náladu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Netrapte se tím, že se něco zpozdí, týká se to hlavně publikování, odjezdu do ciziny, zkoušek, včetně rigorózní, nebo návratu potomka ze zahraničí. Dopadne to podle vašich představ, jen si budete muset počkat do druhé poloviny listopadu. Když vám zaměstnavatel nedávno přislíbil zvýšení platu, připomeňte se mu uprostřed týdne, neb to, co slíbil, splní. Týká se to také osob pracujících na živnostenský list. Jedinci, kteří uvázli v toxickém vztahu, se konečně useberou a ukončí ho. Všichni se o víkendu zbavíte něčeho, co vás už hodně dlouho emočně zraňuje, brzdí nebo vám brání v rozletu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

S odstupem času si patrně mnohokrát řeknete, že tento týden patřil k těm nejzajímavějším v tomto roce. Zřejmě se totiž stanete očitým svědkem úkazu, který si nedokážete racionálně vysvětlit, a patrně bude souviset s někým z vašich předků. Pokud jste na sebe převzali nějakou povinnost ve vztahu k sousedům, příbuzným nebo v práci a už vám ta dobrovolnost mírně řečeno přerůstá přes hlavu, v tomto období se tohoto závazku konečně zbavíte. Budete tak rafinovaní, že nikdo ani necekne. Zejména když je vaše profese spojena s uniformou, za víkendový bleskový zásah sklidíte pochvalu, nelze vyloučit ani vyznamenání.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Některé věci možná považujete za samozřejmost, a to tím spíš, máte-li v popisu práce pomáhat druhým. Hvězdy přispějí k tomu, že vaše zásluhy neuniknou pozornosti Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Něco vás tak zaujme, možná až ohromí, že se pustíte do vyhledávání dalších informací. Nelze ani vyloučit, že se začnete dál vzdělávat, a patrně to bude mít spojitost s přírodou nebo počasím. Máte-li podepsat smlouvu, termín se nejspíš oddálí, ale to berte jako klad, protože v mezičase v jejím znění vychytáte drobnosti, které by vás v důsledku mohly znevýhodnit. Uprostřed týdne si dejte záležet, aby v koši neskončil doklad o nákupu, zejména se to týká věcí pro děti a oblečení, něco totiž budete muset reklamovat. O víkendu se podřiďte plánům přátel. Díky nim zažijete něco dobrodružného, co byste bez jejich postrčení vůbec nepodnikli.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Opět se shledáte se ztracenými listinami, zejména se to týká pracovních výkazů, faktur, dodacích nebo záručních listů. Pokud jste v minulosti řešili problém ohledně bydlení, zase se ocitnete ve stejné situaci a nelze vyloučit ani stěhování. Existuje také možnost, že si sousedé začnou vylepšovat byt či dům a vy budete muset několik dnů strpět prach a hluk. Začíná-li být váš život nudný, dny jsou tak stejné, že vám splývají, vymaníte se z toho o víkendu. To, co plánujete podniknout, však raději s nikým nerozebírejte. Z pohledu ostatních to bude šílené, ale vy najdete nový smysl života.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Když někomu dlužíte omluvu, což se týká hlavně sousedů a příbuzných, napravte to v první polovině týdne. Stejně tak se snažte dotáhnout do konce to, co pořád dokola odkládáte. Ve středu 23. října v 0:14 hodin započne Slunce průchod vaším znamením, odstartuje období vašich narozenin a bude ideální, když do dalších dvanácti měsíců vstoupíte bez restů z minulosti. Těsně před víkendem se něco pozitivního udá ve vaší kariéře. Usilujete-li o změnu profese, může jít o nabídku, která bude odpovídat vašim představám. Ve dnech volna nejspíš neplánovaně vyrazíte na výlet a bude to parádní dobrodružství.

Foto: encierro, Shutterstock.com

Kochat se tím, jak příroda hýří barvami, vás povzbudí na duchu. Pěší túra zase prospěje fyzičce. Podle horoskopu je výlet prostě to pravé, co s načatým víkendemFoto: encierro, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Důvěřujte intuici, svým pocitům a nenechte se ovlivnit názory druhých. Vyřešíte tak něco z hodně dávné minulosti a vzhledem k aktivitě retrográdního Saturna se to může týkat vašich předků. Dokonce je možné, že symbolicky přetnete neblahou rodinnou karmu. Pokud si v něčem „hrajete s ohněm“, překračujete únosnou mez etiky či morálky, začnete domýšlet možné důsledky a skoncujete s tím, což se týká i případné nevěry. Sedíte-li příliš často u počítače, o víkendu si udělejte pauzu, jinak vás to vytrestá a budete mít zatuhlý krk.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Přesvědčíte se, že je spolehnutí na sousedy nebo někoho z příbuzných. Vrátí vám věc, kterou jste jim půjčili před mnoha měsíci, a úplně vám to vypadlo z hlavy. Neustupujte, pokud si svou pravdou nebo názorem budete jisti, a to přesto, že vám bude oponovat hodně mocný člověk. To, že má prestižní nebo významné postavení, neznamená, že se nemůže splést. Ozřejmí se, že máte pravdu vy, čímž vzroste vaše autorita. Pokud se s někým handrkujete o peníze nebo majetek, ukončí se to v závěru týdne. Dostanete to, co vám patří, a může jít dokonce o náhradu za zmařenou investici.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vyplatí se vám i na úkor svého volného času zaskočit za někoho v práci, neb se vám to vbrzku vrátí finančně. Buď dostanete slušný bonus, nebo prémie, ve hře je i povýšení. Poslední lunární čtvrtka naproti vašemu znamení pro vás znamená poslední šanci v letošním roce promluvit si s drahou polovičkou o tom, co vám ve vztahu vadí, a vyladit třecí plochy. Pokud se do vašeho partnerství někdo vměšuje a vnáší mezi vás sváry, s tímto člověkem také dejte řeč. Dokážete mu slušně, leč razantně sdělit, kde jsou hranice, které nesmí překročit. Jelikož budete mluvit velmi sugestivně, dostane strach a nechá vás na pokoji.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Zkraje týdne budete mít v deficitu smysl pro humor a kvůli tomu byste mohli vyvolávat velmi ostré disputace. Předejít nedorozuměním dokážete poměrně snadno, neberte si osobně vtipy, zejména když se budou týkat dědictví nebo profese, kterou se živíte. Ve dnech kolem čtvrtka se výrazně uleví dlouhodobě nemocným, naopak ty, kteří podceňují preventivní prohlídky, nevolnost přinutí konečně zamířit do lékařské ordinace. Vyplatí se vám to, neb patrně předejdete chirurgickému zákroku v únoru příštího roku. O víkendu se vám o radostné překvapení postarají příbuzní.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám