Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Berani ukončí milostné pletky, Střelci najdou odpovědi a Rybám zabrnkají na nervy

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Zábavnou, uvolněnou a mírně erotizující atmosféru navodí Venuše ve Lvu, která vám také propůjčí smysl pro recesi. Prostě bude veselo. Venuše ve fázi Večernice popluje hvězdným pásmem, jehož patronem je Serapis, který dokáže sjednotit a nadchnout pro společnou věc i jedince s naprosto odlišnou životní filozofií či politickými názory, a toho se zhostí na výbornou.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Rovněž pocítíte čím dál větší potřebu svobody, a tak je možné, že naprosto neplánovaně přestanete respektovat zažitá pravidla a začnete ignorovat limity. V rebelantství a výstřednostech vás prostřednictvím Venuše podpoří kvadraturou revolucionář Uran, jenž je symbolem pokroku a funguje jako „blesk z čistého nebe“. Tato konstelace je novátorská, neřídí se tím, co bylo vyzkoušeno v minulosti, a nebojí se razit nové cesty do neznáma. Naštěstí Venuše zafunguje jako bezpečnostní pojistka. Ve fázi Večernice je totiž obezřetná, a když vás napadne něco opravdu hodně šíleného, na poslední chvíli akci stopnete, což se týká i nevěry.

V závěru týdne se Venuše Večernice ujme ještě jedné role: bude prodlužovat světlo. Po setmění ze soboty na neděli na obloze zastoupí Měsíc, který se překulí do poslední, jakoby neviditelné balzamické „temné fáze“. V neděli 4. srpna v 13:12:48 hodin se Luna setká se Sluncem a nastane novoluní ve Lvu přímo v zenitu neboli nadhlavníku, kde bude kulminovat také oranžová obří samotářská hvězda Kochab. Její další jméno je „Císař“ a její motto zní: „Vše, co sídlí v srdci, je nedotknutelné a neporazitelné.“ Shluk těchto těles je na další dva týdny příslibem úspěchu a vítězství v čemkoli, o co poslední dobou usilujete. Aktivuje totiž vaše sebevědomí a psychickou sílu, takže vás neodradí ani nesrazí do kolen nadmíru komplikovaná výzva a vy dostanete odměnu, jakou si zasloužíte.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Váš smysl pro estetiku bude v první polovině týdne v deficitu. Až do čtvrtka proto nekupujte hlavně oblečení, bytové či zahradní dekorace. Jinak do podzimu budete sami sobě spílat, že jste vyhodili peníze za nevkusné tretky. Máte-li napjaté vztahy s nadřízenými, podřízenými či zaměstnanci, jistá situace vás sblíží, a je dokonce možné, že uspořádáte společné grilování. Začínající umělci, včetně akrobatů, spisovatelé a organizátoři kulturních akcí dostanou nabídku za slušný honorář. Nedělní novoluní z vašeho života postupně odstraní vše, co ve vás vyvolává obavy a ubírá vám pocit radosti, což může být i mimomanželský vztah.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Neortodoxní nápady vám vnukne Uran, což nejintenzivněji pocítí narození kolem 15. května. Nicméně všichni se kvůli originalitě nejspíš dostanete do sporů. Naštěstí se rozkmotříte jen s lidmi, s nimiž jste si nikdy nerozuměli ani vám nepřirostli k srdci, takže oprávněně nepocítíte lítost ani výčitky, ale úlevu. Skvělé je, že v rodině se díky stylu vyjadřování bez zaváhání ujmete vedení, s čím nejste doma spokojení, to změníte a nikdo z nejbližších ani nemukne. Bude se totiž jednat o něco, co vadilo i jim, jenže si mysleli, že se s tím nedá nic dělat. Vy jim předvedete, že opak je pravdou.

Foto: AYO Production, Shutterstock.com

Hvězdy varují, že všichni kolem nemusí být zrovna zvědaví na vaše novátorské plány. Současně však uklidňují, že nejvíc budou vyvádět ti, na nichž vám zase tolik nezáleží Foto: AYO Production, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Toto období přináší úlevu jedincům, kterým nějakým způsobem otravují život sousedé, kolegové či příbuzní. Skutečnost, že vás obtěžují nebo vyrušují, dáte najevo natolik nepřátelsky a okatě, že od nich konečně budete mít pokoj. Je sice pravda, že při diskusích budete ostří, sarkastičtí, mnohdy až neomalení, ale pouze tehdy, když to bude nutné. Pod taktovkou ohnivého a vytrvalého znamení Lva totiž budete s každým mluvit od srdce a podle toho, jak si zaslouží, s někým dokonce budete jednat spatra. Podstatné je, že díky tomu vždy dosáhnete toho, co budete chtít nebo potřebovat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Gruntovní čistku uděláte mezi přáteli, včetně těch na sociálních sítích, a mnozí „vypadnou z kola ven“. Půjde vesměs o jedince, se kterými jste se postupem času odcizili názorově i životním stylem. Patrně se začnou chovat natolik v rozporu s vašimi zásadami, že s nimi nebudete chtít být spojováni. Nová luna se zasadí o nárůst vašich příjmů. Může to být formou povýšení, zvýšení platu či prémie a ti, kteří hledají zaměstnání nebo brigádu, objeví lukrativní pracovní příležitosti. Díky tomu se dá předpokládat, že si do dvou týdnů konečně pořídíte předmět, po kterém už nějakou dobu toužíte.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

V zaměstnání zpomalte a řiďte se osvědčeným rčením: „Dvakrát měř a jednou řež.“ V opačném případě si ukvapenou a nepromyšlenou akcí uříznete pořádnou ostudu. Uprostřed týdne s sebou noste zápisník. Konstelace naznačují nečekané záblesky inspirace a půjde o nápady, díky kterým se konečně prosadíte či uspějete v životní oblasti, kde delší dobu stagnujete či tápete. Novoluní nastane ve vašem druhém dekanu, kde je vládcem planeta štěstí Jupiter, což je výzva, takže si stanovte ambiciózní cíle a miřte vysoko. Pod jeho záštitou získáte i to, o čem si myslíte, že je pro vás nedosažitelné.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Neřešte právní problémy, výjimkou jsou pouze promlčecí lhůty, ztráceli byste čas a peníze. Protistrana totiž na poslední chvíli oznámí, že na jednání nedorazí, a důvod bude neprůstřelný. Neměli byste kupovat ani zájezd do ciziny formou „last minute“, neb ubytování, stravování či služby nebudou odpovídat nabídce. Víkendové konstelace odhalí vše tajné, o čem jste neměli tušení, může jít o intriky a pomluvy. Naštěstí ve vašem sektoru uzavření záležitostí nastane lunace, která vám propůjčí fikanost a smysl pro humor. Takže to utnete a účty si vyřídíte tak vtipně, že se sami budete divit, kde se to ve vás vzalo.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Začnete šetřit. Z aspektů Uranu se dá predikovat, že vám nejspíš sníží nebo úplně zruší příspěvek, dávku, dotace či grant, prostě nastane nečekaná změna kolem peněz, které dostáváte z cizích zdrojů. V konečném důsledku to pro živnostníky bohužel může znamenat i bankrot. Ať už nastane cokoli, nepropadejte skepsi. Nová lunace v kreativním Lvu zmírní, ba dokonce napraví škody, které Uran napáchá. Nastane ve vašem sektoru nadějí a splněných přání, kam spadají i příjmy z vlastního snažení, takže se do dvou týdnů zase zmátoříte.

Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Novoluní ve Lvu přispěje k tomu, že vás nepřeválcuje ani taková nástraha osudu, jakou je průvan v peněžence. Zhruba do dvou týdnů vám vnukne spásné řešení Foto: Studio Romantic, Shutterstock.com

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Menším testem projde vaše schopnost zvládnout odmítnutí v klidu. Vaše nápady totiž narazí na nesouhlas drahé polovičky, družstva, dalších členů sdružení atd. Nečertěte se! Vbrzku zjistíte, že jste byli krátkozrací, prostě mimo realitu. Živíte-li se profesí, která vás nenaplňuje či neodpovídá vašemu vzdělání, dostanete nabídku, která vám umožní uplatnit potenciál, praxi a vědomosti, umělcům zase zpeněžit talent. Všichni si polepšíte kariérně. Jste-li v práci spokojeni, ale šéfuje vám člověk, který vůbec neví, „která bije“, vlastní neschopností si do 14 dnů sám pod sebou podřeže větev.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Připravte se na možnost, že se ze dne na den změní vaši spolupracovníci nebo pracovní povinnosti. Zejména starší ročníky by si měly hýčkat ledviny, nevystavovat je prochladnutí, dostatečně pít čistou vodu a každé odpoledne čaj z celíku zlatobýlu. Pokud jste poslední dobou něčemu nerozuměli, vraťte se k tomu, neb budete mít aktivován sektor moudrosti, takže na každou otázku najdete odpověď. Novoluní bude přesně dle vašeho gusta, protože je příslibem dobrodružství, poznávání neznámých území a povšechně vás nasměruje k aktivitám, které prostě milujete.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

S přispěním planety změn Uranu konečně bez strachu a zaváhání ukončíte to, co ve vašem životě delší dobu tzv. visí na vlásku, vy jste kvůli tomu nejistí a emočně rozhození. Tímto symbolickým osvobozením to ještě nekončí. Znovuobnoví se vaše vnitřní síla, obrní psychika, dokonce vás nová lunace v ohnivém Lvu zbaví případného studu a probudí ve vás vášeň, kterou jste možná nikdy v životě ještě nepocítili. Navíc necouvnete přes ničím, co by vás mohlo připravit o to, co vám náleží, a když vám někdo něco dluží, bez okolků to vymůžete zpět.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Máte-li něco nedořešené kolem bydlení, v tomto období se vám to už nepodaří jako obvykle zamést pod koberec. Může to znamenat finanční vypořádání s exparterem, bývalkou či příbuznými, případně dokonce nutnost stěhování. Důležité je, že tím skončí nejistota a nepříjemné upomínání. Novoluní naproti vašemu znamení odstartuje novou kapitolu ve vašich mezilidských, pracovních i osobních vztazích. Živnostníkům přihraje nabídky na spolupráci, single osůbkám milostný románek a zadaným vrátí do vztahu romantiku. Pokud máte s někým cosi rozjednáno, konečně to uzavřete podepsáním smlouvy.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Horoskop naznačuje, že někdo ze sousedů překročí hranice vaší tolerance nebo rovnou pozemku, prostě se pokusí něco umístit na část vašeho majetku, případně vedle vstupu do domu či bytu. Jednejte, prostě ho vyžeňte i za cenu konfliktu. V opačném případě na vás bude parazitovat ještě na začátku podzimu. Máte-li nějaký zlozvyk, který by se mohl neblaze podepsat na kardiovaskulárním systému, což není jen kouření, ale také nedostatek pohybu, napravte to a také změňte životosprávu. Jinak zhruba za 14 dnů začnete mít takové zdravotní problémy, že můžete dokonce skončit v nemocnici.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám