Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Berani najdou zpovědní vrbu, Váhy zpeněží nápady a Kozorohům stoupne sebevědomí

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

V pondělí 12. srpna do vás první lunární čtvrtka ve Štíru napumpuje elán a obrovskou energii. Zároveň vás upozorní, na co už dozrál čas a je radno konečně rozjet, prostě vás popostrčí k aktivitě.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Tato lunární čtvrtka ve Štíru může dokonce zafungovat jako exploze ve smyslu, že se neplánovaně pustíte do něčeho nového. Nastane totiž v konjunkci, tedy v blízkosti hvězdného rudého obra T Coronae Borealis nebo Severní koruna. Tato hvězda je opakující se „nova“, neb periodicky po 80. letech exploduje, a nyní je opět natlakovaná na maximum. K jejímu výbuchu má dojít právě v tomto období, nejpozději v září. Jisté je, že patronem vesmírného pásma, kde lunární čtvrtka nastane, je Caerus neboli Kairos, jenž je iniciátorem nečekaných příležitostí v ten správný okamžik, jež není možné přehlédnout, natož ignorovat.

Dokonce se dá předpokládat, že nikoho po dlouhé době neuslyšíte fňukat ani bědovat a stýskat si na osud. Mars, vládce Štíra, tím pádem i lunace, vytvoří shluk neboli trojkonjunkci s rozpínavým Jupiterem a sebevědomou hvězdou Rigel, čímž vznikne zatraceně chytrá, ctižádostivá, sebevědomá a bojovná konstelace, díky které budete naprosto přesně vědět, co chcete a jak máte postupovat, abyste toho dosáhli. Pořádně „vřít“ to bude v politických sférách, protože Mars bude podněcovat agresivitu. Mnoho mocných se kvůli tomu přestane kontrolovat, a tak se ozřejmí, kteří zákonodárci jsou bezohlední fanatici a kdo na vysokém vojenském postu prahne po dobývání za jakoukoli cenu.

Zda to, co si zamanete, je pro vás opravdu to nejlepší, se vyjasní v druhé polovině týdne, kdy se Mars vymaní z vlivu optimistického Jupitera a ocitne se pod kvadraturou Saturnu, jenž ho zpacifikuje. Jedná se totiž o aspekt přirovnávaný k ostrému sešlápnutí brzdy (Saturn) a plynu zároveň (Mars). Saturn prostě zafunguje jako stopka, která Mars, stejně tak vás, přinutí zastavit, což bude v důsledku prospěšné víc, než si dovedete představit. Toto omezení vás totiž motivuje zvážit, zda to, co jste vymysleli, nebylo ušito rychlou jehlou a dá se předpokládat obrat ve vývoji událostí.

O to se velkou měrou zasadí retrográdní Merkur v kvadratuře s Uranem, což je aspekt náhlých, naprosto nečekaných informací a originálních poznatků. To je důvod, proč se vám připomenou jisté epizody z předchozích období, které pro vás byly neocenitelnou životní zkušeností. Dle tohoto „ponaučení z minulosti“ začnete jednat a z minuty na minutu zvolíte úplně jinou strategii. Zachovejte klid, pokud jste nedávno řešili nefunkční elektrický spotřebič, mobil nebo problémy s televizním signálem či internetem. Lze totiž předpokládat, že nastane naprosto stejná situace. Nicméně se vychytají skryté závady a technický problém se vyřeší, což je nejdůležitější.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Nemáte-li zpovědní vrbu, prostě člověka, kterému byste se mohli svěřit naprosto se vším, co vám leží na srdci, a tím si ulevíte, v tomto období intuitivně najdete loajální osůbku, které opravdu můžete důvěřovat. Akční jste běžně, ale od středy se tahle vaše vrozená vlastnost znásobí. Sedět na jednom místě vydržíte jenom chvilku, proto je pro vás druhá polovina týdne ideální pro výlety, projížďky na kole, prostě aktivity, při nichž budete v pohybu. Díky náhodám se zlepší vaše příbuzenské vztahy. Opatrní buďte ohledně peněz, ale ve smyslu počítání, což platí zejména pro účetní. Než někam vyrazíte, raději se ujistěte, že u sebe máte dostatečnou hotovost, potažmo platební kartu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Podnikáte-li, zčistajasna vás zavalí lukrativní nabídky spolupráce. Jste-li single, protože jste v partnerské svazky ztratili důvěru, názor přehodnotíte. Stejně tak v případě, že máte vztah „na divoko“ a nic jste na tom doposud neplánovali měnit. Nastane totiž okamžik, kdy si uvědomíte, že žít v páru má své výhody a jistoty. Podráždění a nervózní začnete být v druhé polovině týdne. Před cizími lidmi se dokážete kontrolovat, jenže kvůli tomu hrozí, že doma vám pro banalitu rupnou nervy a bouchnete jako ekrazit. Určitě vám záleží na pohodě v rodině, když tedy ucítíte přetlak, jděte si zaplavat nebo si dejte studenou sprchu, voda vás uklidní.

Foto: tool2530, Shutterstock.com

Hvězdy pomyslně posvítí na výhody a klady partnerského soužití. Těchto podnětů si paradoxně všimnou ti, kteří si prozatím libují v životě bez závazků Foto: tool2530, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pokud vás v zaměstnání neúnosně přetěžují dalšími povinnostmi v rozporu se smlouvou nebo vám klienti volají i večer a bez uzardění také o víkendu, to se změní. Povšechně tvrdě narazí každý, kdo nebere ohled na to, že i vy máte právo na odpočinek a soukromý život. Dokážete totiž říct ne a stanovit druhým hranice. Bude to správný počin zejména v případě, pokud vás poslední dobou pobolívají svaly a jste pořád unavení. Nastanou totiž konstelace, které zrychlují regeneraci, ale bez patřičného odpočinku se to neobejde. O víkendu se kdosi patrně o hodně mladší pokusí vystřelit si z vás neřešitelným rébusem. Tak se nenechte nachytat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pokud vás poslední dobou pořád někdo či něco štve a ani nevíte proč, nebo vidíte všechno černě, štíří první lunární čtvrtka vám prospěje. Nastane ve vašem sektoru radosti, takže vám vrátí optimismus a opět se začnete usmívat na svět. Ve volném čase ale nebudete zahálet. Buď pravidelně vyrazíte za zábavou, nebo se začnete intenzivně věnovat fotografování či malování. O víkendu však rozhodně nechoďte na akce slibující exkluzivní podívanou. Za příliš mnoho peněz byste zhlédli něco, co už znáte roky, a ani tentokrát byste z toho nebyli nijak zvlášť odvázaní.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Co jste v domácnosti nestihli udělat na jaře, to se vám podaří zrealizovat v tomto období. Hledat inspiraci nemusíte, tu vám dodá první lunární čtvrtka ve Štíru. Jste-li členy politické organizace, zájmového sdružení či uměleckého souboru, připravte se na nečekané změny, s nimiž se patrně nesmíříte, novým pravidlům se nepodřídíte a lidově řečeno odkráčíte středem. Litovat nebudete, neb se vzápětí objeví nová, atraktivnější možnost, s kým a jak trávit volný čas. Nekupujte nic z druhé ruky, zejména šperky a mince, nebo si na úkor vlastní peněženky ověříte pravdivost rčení, že „není všechno zlato, co se třpytí“.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Plány jsou hezká věc, jenže objektivní okolnosti, natož „zásah vyšší moci“, nemůžete předvídat. Konstelace vám naštěstí umožní dost věcí dotáhnout do konce Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Diskutovat budete poněkud netaktně, ale ničemu to neuškodí, ba právě naopak. Dozvíte se informace, které vám pomůžou v zásadním rozhodnutí, nebo si vyjednáte přesně to, co budete potřebovat. Iniciativní buďte v práci, což platí i pro jedince, kteří mají profesi spojenou s uniformou. Mars s Jupiterem se totiž sejdou ve vašem sektoru reputace, kariéry i veřejné pověsti a naznačují vyšší post, ocenění či získání pravomocí. Dokonce, když máte rozbroje se šéfem kvůli jeho neschopnosti, dá se předpokládat, že ho konečně „sestřelíte“. O víkendu nikomu neraďte ohledně právních záležitostí, budete totiž úplně „mimo mísu“.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Dostanete šanci vylepšit si finanční příjmy. Nabídka přijde ve správný čas, neb vám nebudou chybět sebevědomí ani inspirace. Bude to také příležitost pro jedince, kteří štosují nápady v šuplíku, protože se dosud neobjevila příležitost k jejich realizaci, což se týká i vynálezů. V tomto období ta pravá chvíle nastane. Máte-li někoho v cizině a už jste se dlouho neviděli, konečně se setkáte. Pokud jste v minulosti vědomě tvrdili nějakou lež nebo jste někoho cíleně pošpinili, dostanete příležitost výrok odvolat a omluvit se. Zda skloníte hřbet a chybu uznáte, to záleží na vašem osobním nastavení.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Každý občas potřebuje postrčit, aby myslel i na sebe, což se vás bude týkat právě v tomto období. Zatoužíte totiž po chvále, obdivu a potlesku, takže se dá předpokládat, že zapracujete na zdokonalení svého vzhledu, potažmo image. Velký pozor si dávejte na lidi, kteří na vás budou urputně tlačit, abyste řekli, co si myslíte o jisté situaci a člověku, který ji spískal. Mnohé bude úplně jinak, než vám sdělí, a horší je, že by vás zatáhli do osobního sporu s někým, kdo bude v právu. Že straníte nepravému, byste zjistili příliš pozdě, proto se ve vlastním zájmu zatvrďte a názory si nechte pro sebe.

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Systematická péče o líbivý a upravený zevnějšek není důkazem marnivosti, nýbrž spolehlivý způsob, jak si upevnit sebevědomí. Vše samozřejmě v rozumné míře… Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Informace vztahující se k vaší práci nebo cestování si ověřujte a nedivte se, když jedna bude rozporovat druhou. Relevantní bude obvykle až ta třetí. Pokud se v tomto období budete muset něco naučit, najděte si místo „na samotě u lesa“. Když totiž nebudete mít naprostý klid, nedokážete se soustředit. Symbolické odloučení od lidí a ruchu civilizace prospěje vám všem. O sobě dá vědět minulost, na co jste chtěli navždy zapomenout, ale něco nebo někdo vám dění z dřívější doby připomene. Samota a ticho vám umožní srovnat si myšlenky a vrátí emoční stabilitu.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ignorujte rady či názory ostatních, prostě se ve všem spolehněte sami na sebe. Ať už půjde o pracovní či finanční problém, nebo jednání na úřadech, vyřešíte vše sami. Je jasné, že vám z pocitu nezávislosti a schopnosti jednat samostatně stoupne sebevědomí. I díky tomu si začnete v zaměstnání rozumět s jedinci, s nimiž povětšinou soupeříte nebo v podnikání vedete konkurenční boj. Sháníte-li pro sebe či někoho z rodiny marně nějaký lék, konečně ho obstaráte. Máte-li dospělého potomka, dostane vás do prekérní situace, ale i to zvládnete, například za něj uhradíte pokutu či dluh na pojištění.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

V horoskopu bude aktivován váš sektor respektu, veřejné pověsti, ale patří tam i čest a morálka. Co máte nasmlouváno, to začněte plnit, aby vás druzí nemuseli upomínat. Když vám totiž v tomto období někdo přestane důvěřovat, šanci napravit to dostanete až po 1. listopadu. Zato štěstí vám bude přát v hazardu. Zejména když jste se narodili v noci, kupte si los nebo si uprostřed týdne vsaďte, protože samozřejmě platí, že „kdo nehraje, nevyhraje“. Jste-li závislí na rodičích, bydlíte s nimi a musíte se podřizovat jejich zažitým zvykům, zatoužíte po nezávislosti a začnete si hledat vlastní střechu nad hlavou.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Impulzem „vydat se na cestu“ pro vás bude první lunární čtvrtka. Může to znamenat skutečné cestování, stejně tak vykročení za dalším vzděláváním, nelze ani vyloučit, že jedinci hledající smysl života vyrazí na svatojakubskou cestu. Existuje-li ve vaší rodině tabuizované téma, nastaly ideální konstelace, abyste konečně prolomili bariéru mlčení. Jakmile se vymluvíte, nesmírně se vám uleví. Na víkend si raději nic neplánujte, protože ho nejspíš strávíte pracovně. Například budete muset něco připravit na další týden mimo rámec svých běžných povinností, nebo vedení podnikne bleskovou inventuru.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám