Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Štíři budou pykat za zálety, Váhy vytvoří originální dílo a Ryby neuhnou ani o píď

Foto: Sorapop Udomsri, Shutterstock.com

Foto: Sorapop Udomsri, Shutterstock.com

V pondělí 19. srpna Měsíc rozzáří večerní oblohu. Ve 20:25:33 hodin totiž nastane úplněk ve Vodnáři, který vám poskytne pohled z jiné perspektivy. Tím vám pomůže vymanit se z toho, do čeho jste se postupem času zamotali, a prozatím marně hledáte únikovou cestu. Stejně tak se můžete osvobodit od všeho, k čemu jste nedobrovolně připoutaní.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Úplňkový Měsíc zazáří v plné síle v hvězdném pásmu, kterému starověcí hvězdopravci přezdívali „Uzel“. Vy si díky obrovskému nadhledu ujasníte, které „uzly“ stojí za to rozmotat a které je naopak nejvyšší čas rozetnout a jít si dál svou cestou. Hlavně si už od nikoho nenecháte diktovat, jak se máte chovat, o čem mluvit a kdy mlčet. Také se otestuje, zda se vytváření fyzických i symbolických hranic nezvrtlo do vybudování zdí, které vedly k izolaci, případně zda jejich „zboření“ nezpůsobilo nekontrolovatelný chaos. Tam, kde něco takové nastalo, se hranice a limity začnou měnit tak, aby nastala rovnováha.

Saturn, vládce Vodnáře i úplňku, bude během lunace součástí planetární konfigurace T-kvadrát. Naproti němu v opozici bude Venuše a na apexu, potažmo vrcholu, Jupiter společně s Marsem (separační konjunkce). Ve společenském a globálním měřítku lze tedy předpokládat, že se jupiterští rebelové odmítnou podřídit staré saturnské gardě, veřejně proti ní začnou brojit a propuknou ideologické spory. Dokonce je možné, že se hodně hlasitě ozvou i lidé svým založením nekonfliktní, humanističtí a uvědomělí, kteří mají nezaujatý pohled na svět. Už totiž budou mít po krk nereálných vizí a s tím souvisejících hrozeb represí.

Cyklus Saturnu s Jupiterem odstartoval v roce 2020 a právě v pondělí 19. srpna krátce před půlnocí nastane jejich první konfrontace (kvadratura). Bude to prověrka reality, co od té doby selhalo a v praxi nefunguje, které zakořeněné ideály přišly vniveč, čemu či komu je nutné přistřihnout křidýlka, aby se společnost mohla posunout vpřed. Jupiter odhalí, kde už vládnoucí garnitury mají nebezpečně nakročeno přes únosné limity a jsou blizoučko úpadku, Mars se zase postará o ostré názorové konfrontace. Naštěstí Saturn, který stanovuje pravidla, je v Rybách a těm vládne Jupiter, jenž je v zodiaku zosobněním spravedlnosti a lidských práv. Tyto dvě planety vzájemně vyváží svoje požadavky a najdou styčné body pro nalezení schůdného konsenzu a spolupráci.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Dá o sobě vědět Saturn ve vašem sektoru intrik nebo trablů a bude hrozit, že přikývnete na něco proti vlastním zájmům. Naštěstí vám úplňková lunace propůjčí schopnost rozpoznat, kdo s vámi udržuje kontakt jenom ze zištnosti či prospěchu. Uděláte si jasnou představu, jakou pozici zastáváte mezi kamarády či v kolektivu, na koho se můžete spolehnout v libovolné situaci a kteří jedinci fungují jako váš anděl strážný. Díky tomu se vymaníte z toxických vazeb, možná dokonce ze spolku, kde jste byli omezováni, ale zůstali jste, neb jste jako by nechtěli „trhat partu“. To nyní uděláte bez zaváhání, protože bude jasné, že to je pro vás nejlepší a vlastně jediná možná varianta.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

V tom, co se týká vašeho profesního života, dojde k pozitivnímu posunu. Jste-li ve stávajícím zaměstnání spokojení, posílíte si pozici, ve hře je i vyšší postavení. Naopak, když jste se dostali do stadia, že do práce chodíte s nechutí, poohlédněte se po novém místě mimo rámec dosavadní praxe. Do konce srpna seženete uplatnění podle svého gusta. Jelikož se pod tlakem ocitne Venuše, vládkyně vašeho znamení, uberte ze svých nároků, ať už půjde o srdeční záležitosti, nebo o potomky. Jinak víkend strávíte sami a pocitu odcizení budete čelit ještě zkraje příštího týdne.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Hvězdy si pořádně posvítí na to, zda jste spokojení v práci, a nastíní vám další možný vývoj. Můžete si polepšit, stejně jako změnit místo. Něco se bude dít každopádněFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Přání se vám splní, pokud se chcete vzdělávat v zahraničí. Nejste-li spokojení se svým životem, snažte se snít. Prostě si pravidelně udělejte chvilku jenom pro sebe a někde v klidu nechte mysl jen tak bloudit. Zní to lacině, ale s pomocí lunace ve vašem sektoru vizí touto jednoduchou technikou odhalíte své životní poslání. Pokud se někdo domáhá autority a respektu natolik přísně, že vám občas při jeho káravých pohledech naskočí husí kůže, konečně se mu dokážete postavit a dát jednoznačně najevo, že on je „sralbotka“ a vy z něho nemáte strach.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vodnářská lunace je o svobodě a vám aktivuje sektor sdíleného majetku a peněz z cizích zdrojů. To avizuje, že se například ukončí dědické řízení, zbavíte se obtěžujícího finančního závazku nebo získáte peníze například na výměnu oken, ekologický kotel nebo fotovoltaiku. Bohužel budete čelit tak obrovské únavě, že pokud jste „přesluhující jedinci“, začnete zvažovat, že už nastal správný čas pomýšlet na důchod, nebo si ho konečně užívat. Jedná se o krátkodobou záležitost, tak se neunáhlujte a raději choďte spát se slepicemi. Hrozí, že když někam vyrazíte po setmění, škobrtnete a zraníte se.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Úplněk naproti vašemu znamení přináší ideální čas zamyslet se nad lidmi, s nimiž trávíte nejvíc času. Dokážete si totiž upřímně přiznat, kdo vás nabíjí energií i optimismem a kdo vás naopak vyčerpává, leze vám na nervy nebo dává plané sliby. Vyselektujete, komu v budoucnu dokážete vyjít vstříc na půl cesty a kdo vám nestojí za to, marnit s ním drahocenný čas. Pokud vám v minulosti něco odcizili nebo poškodili, obdržíte finanční vyrovnání. Jeden problém se však naskytne ohledně daní či povinných měsíčních poplatků. Veskrze půjde o něco, co budete muset obratem uhradit, abyste se vyhnuli penále.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Počátek týdne je pro vás ideální k preventivní lékařské prohlídce, neb úplňkové Luně neunikne ani skrytý problém. Pokud v souvislosti s profesí toužíte po svobodě a nezávislosti, vodnářský úplněk vám dodá kuráž založit si živnost. Lehce skřípat to ale bude v mezilidských vztazích, nelze ani vyloučit krátkodobou partnerskou krizi. Vy totiž budete všechno hodnotit z praktického hlediska a nedokážete se vžít do pocitů druhých. Problémy způsobí také špatné načasování. Obvykle po někom budete chtít něco přesně v době, kdy už bude mít úplně jiné plány. Můžete tomu předejít, když budete respektovat potřeby druhých.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jednejte podle momentálních nápadů. Lunace probudí vašeho vnitřního umělce, a ať už se pustíte do čehokoli, dílo bude originální a nadčasové. Štěstí se usměje na jedince plánující založit rodinu, stejně tak na osůbky, které se živí kreativní profesí, protože se konečně dočkají uznání, jež si za svůj um zaslouží. Zaskočeni však budou ti, kdo pravidelně užívají léky, protože jejich cena stoupne. Jednoduché to nebudou mít ani zaměstnanci, jelikož se na pracovišti začne neúměrně šetřit. Nestresujte se, protože byste si oslabili imunitu, měli problémy se spánkem a patrně byste si ještě ke všemu rozhodili trávení.

Foto: Srdjan Randjelovic, Shutterstock.com

Úplněk ve Vodnáři přispěje k tomu, že se začnou plnit dlouhodobá přání. Nevzdávejte to, ve hře je i chtěné těhotenství nebo sláva pro začínající umělce Foto: Srdjan Randjelovic, Shutterstock.com

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Touhu konečně zakořenit a být někde doma pocítí jedinci, kteří dlouhodobě bydlí v podnájmech nebo v cizině. Pokud se vaše rodina rozrostla, padne rozhodnutí, zda zvětšíte stávající bydlení, nebo se poohlédnete po jiném, samozřejmě větším. Vzhledem k vodnářskému úplňku je jasné, že ať už zvolíte jakoukoli variantu, bude to velmi netradiční řešení, navíc vyhoví požadavkům všech. Krušno ovšem bude jedincům, kteří mají mimomanželský poměr nebo se utrhli ze řetězu a dopustili se nevěry. Zjistí, že jejich zálety nezůstaly bez následků.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Podnikáte-li prostřednictvím internetu, věnujte se podobě svých webových stránek. Patrně zjistíte, že jste zaspali dobu a poněkud pokulháváte za konkurencí, což napravíte. Čekáte-li na nějaké povolení, potvrzení, posudek či rozhodnutí, konečně dokumenty obdržíte. Také můžete dostat nabídku, abyste spravovali cizí majetek. To si dobře rozmyslete, neb částka za tuto službu bude podhodnocená, vůbec nebude odpovídat množství povinností a velké zodpovědnosti. Pracujete-li v ženském kolektivu, obrňte se trpělivostí, protože na denním pořádku budou spory a hysterické scény.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vodnářský úplněk vám prospěje zejména v případě, že patříte mezi příliš šetrné jedince, kteří oblečením i vybavením ustrnuli v minulosti. Konečně si uděláte pořádek, zbavíte se „muzejních“ věcí a za těžce vydělané peníze si uděláte radost novými, počínaje oděvy a konče supermoderním mobilem. V práci vás čeká pořádný kvapík, prostě se nezastavíte, což ale bude mít jedno velké pozitivum: ani omylem si neuděláte čas na sousedy, kteří na ulici klábosí o ničem. Jelikož Venuše naznačuje, že se jistý smluvní závazek ukáže jako zátěž, obraťte se na advokáta. Sami to nevyřešíte a z kontraproduktivních jednání byste měli nervy nadranc.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Horoskop vás nabádá, abyste probrali skříně i zásuvky. Jakmile se zbavíte nepotřebných krámů, budete mít doma víc místa, ale hlavně si vyčistíte mysl Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vaše originální myšlení se jako by protne s vroucím srdcem, což vám umožní vyřešit i sebesložitější problém a vymanit se z jakékoli prekérní situace. Nesmí se ale stát, abyste v euforii přehlíželi dění kolem svých peněz a nemovitých věcí. Jedná se o oblast, ve které byste nejen v tomto týdnu, ale dlouhodobě neměli nic zlehčovat, podceňovat ani zametat pod koberec. A zejména se to týká byť drobných dluhů a nesrovnalostí kolem majetku. Jinak se dění vymkne vaší kontrole, vbrzku se bude jednat o vás bez vás a vy se vlastní naivitou nebo liknavostí o něco připravíte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Čeká vás symbolická inventura, při které se odhalí „slepá místa“ a rovněž vše, co hraje proti vám. Také se ukáže, kam je nejvyšší čas nasměrovat pozornost. Z toho nebuďte vyplašení, nýbrž nadšení. Vy totiž to, co mělo znamenat váš neprospěch, dokážete otočit a nakonec na tom budete nějakým způsobem profitovat. V tomto období si také dobijete baterky, což je skvělá zpráva pro jedince v nemocnici, protože je lékař konečně pustí domů. To, že si občas budete připadat jako nežádoucí osoba, zapříčiní změna vašeho chování. Lidé jsou totiž zvyklí na vaši empatii a vstřícnost, jenže vy jim tentokrát v ničem neuhnete.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám