Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Raci uznají klady života ve dvou, Berani i Štíři najdou východisko z každé situace

Foto: Dorde Krstic, Shutterstock.com

Foto: Dorde Krstic, Shutterstock.com

Po všech sedm dnů budou silná vodní znamení, což avizuje neobvyklé psychické schopnosti i živé sny. Stejně tak obrovskou potřebu chránit a pečovat o osoby, které jsou vám nejdražší. Možná dokonce pocítíte vášeň jako ještě nikdy.

Článek

Skvělé je, že se celkově posílí vztahy založené na důvěře i respektu a ty toxické se rozplynou jako pára nad hrncem. O to se velkou měrou zasadí vzdušná znamení. Největší podíl na tom bude mít Merkur plující sídlem binární modré hvězdy Foramen. Vytvoří totiž chytrou a objektivní konstelaci s Jupiterem v Blížencích, který bude stacionární, v zastávce před otočkou do retrográdního směru, tedy silný, argumentačně neprůstřelný, a navíc bude mít po boku žlutou obří hvězdu Capella. Propojení těchto vesmírných těles je porovnatelné s duchovním a duševním probuzením. Nepovedou se zbytečné řeči a své stanovisko přehodnotí jedinci, kterým nadšení „pro něco či někoho“ zastínilo zdravý úsudek.

Živly v horoskopu

  • Ohnivá znamení: Beran, Lev, Střelec
  • Zemská znamení: Býk, Panna, Kozoroh
  • Vzdušná znamení: Blíženci, Váhy, Vodnář
  • Vodní znamení: Rak, Štír, Ryby

V kontaktu s Merkurem a také v zastávce nebude pouze Jupiter, ale také mocný pán podsvětí Pluto, který však bude ve stacionárně direktní fázi, tedy před otočkou do přímého směru. Existuje-li tajné spiknutí, zákulisní intriky nebo cenzura, provalí se to, což platí v osobní, společenské i globální rovině. Kombinace Pluta s Merkurem je výjimečná, neb dokáže odhalit úmysly lidí do nejmenších detailů. Merkur nemá ve zvyku cokoli tajit, a tak zafunguje jako hlásná trouba. Jelikož je také spojován s medicínou, může to znamenat, že se ozdraví vaše kontakty, potažmo společnost jako taková, a to tím, že z vaší blízkosti a z očí veřejnosti nenávratně zmizí manipulátoři. To bude zásluha hvězdy Foramen, v blízkosti které bude procházet Merkur. Její jméno se z latiny překládá jako Díra, neb je obklopena mlhovinami a v těch se symbolicky rozplynou názoroví chameleoni a úskoční jedinci. Lidé je prokouknou a nenajde se nikdo, kdo by se pasoval do role ďáblova advokáta a ztratil za ně slovo.

Být spravedliví, zároveň nesmlouvaví a neoblomní jako skála bude pro vás i společnost snadné. Ve čtvrtek 10. října večer nastane první lunární čtvrtka ve znamení Kozoroha, a to v extrémně ambiciózním pásmu tropického zodiaku, kde vládne Mars, díky čemuž se bojovnou dravostí a drsností vyrovná Beranu. Zároveň ctí morální spravedlnost a je mistrem strategie, pečlivého plánování a obrovské vytrvalosti. Pomůže vám i společnosti vypořádat se s problematickými lidmi, složitými výzvami a rovněž vyřešit případné resty z minulosti. Také vás postrčí, abyste konečně začali realizovat, co už dlouho plánujete. Že to dopadne lépe než dobře a možná i veselou oslavou, naznačuje vzletný Jupiter, který bude o víkendu v harmonické vazbě se Sluncem.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Zaměřte se na to, co je dlouhodobě nestabilní, z čeho míváte stres a špatné spaní. Budete totiž obdaření tak skvělými kombinačními schopnostmi a obrovskou představivostí, že dokážete najít cestu ven i z hodně spletitého labyrintu, což se týká i právních záležitostí. Nemáte-li ve zvyku chytat nadřízené za slovo a povšechně jste vůči nim loajální, nějakým způsobem si polepšíte v kariéře, například vám přidělí vyšší pozici. Pokud jste nespokojení se stávající profesí, měli byste se konečně poohlédnout po jiném uplatnění. Usměje se na vás štěstí a možná již o víkendu budete vyjednávat podmínky budoucí smlouvy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Zvažujete-li prodej či koupi firmy nebo něčeho finančně nákladnějšího, dostanete slušnou nabídku, jenže bude časově omezená. S rozhodnutím proto neotálejte, jinak obchod realizujete až v druhém měsíci příštího roku. Uprostřed týdne byste si měli rozšířit znalosti, profesní dovednosti a je jedno, na co se zaměříte. Planetární aspekty totiž naznačují, že v tom, co se začnete učit nebo v čem si budete rozšiřovat obzory, jednou budete opravdu dobří. Máte-li domácího zvířecího mazlíčka nebo jste chovatelé malých zvířat, o víkendu se nečekaně dočkáte přírůstku, nebo když vyrazíte na soutěž, získáte prestižní ocenění.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Hvězdy se pomyslně odvděčí těm, kteří s láskou pečují o zvířata. V souvislosti s „němými tvory“ se totiž přihodí něco, z čeho budete mít náramnou radost Foto: New Africa, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Svých peněz se konečně dočkají jedinci, kterým dluží zaměstnavatel či klient, může jít také o proplacení nemocenské. Je-li v rodině „na spadnutí“ příchod dalšího člena, buďte v pohotovosti ve dnech kolem čtvrtka. Pokud máte děti školou povinné, budete se muset poněkud plácnout přes kapsu, důvodem bude patrně nákup nutných pomůcek pro jejich volnočasovou aktivitu nebo úhrada školního výletu. O víkendu se obloukem vyhýbejte všemu, co souvisí s rituály či magií. Mohli byste se totiž stát obětí manipulace lidí, kteří by vám rozhodili psychiku, takzvaně podsunuli problém a hned nabídli řešení za nemalý finanční obnos.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jedinci obdaření uměleckým talentem by se měli věnovat tvorbě, protože co nyní vytvoří, to se zařadí mezi to nejlepší, co kdy napsali, vyrobili či namalovali. Možná to bude souhra a spolupráce příbuzenského manželského páru, co přiměje single jedince nebo osoby mající volný vztah uznat, že „ve dvou se to lépe táhne“. Prostě dojdou k závěru, že partnerský závazek jim pomůže vymanit se ze životního chaosu. Pokud již trvalý vztah máte, je možné plánování založení rodinné firmy nebo se stanete obchodními partnery. O víkendu se dozvíte, že před vámi něco zásadního tajil člověk, jemuž jste bezmezně důvěřovali. Řešit to nebudete, ale nadobro se s ním přestanete stýkat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Sháníte-li investora pro rozjezd projektu, vynálezu nebo provoz zvířecího útulku či stacionáře pro lidi bez střechy nad hlavou, i když nabídka, kterou dostanete, nebude úplně odpovídat vašim představám, na dohodu přistupte. Vyšší se v letošním roce už nedočkáte. Uprostřed týdne se zamyslete, jak zvládáte každodenní povinnosti v práci i doma. Dokážete totiž geniálně plánovat, vnést do všeho, co děláte, řád a neztrácet čas. O víkendu se obrňte trpělivostí. Většina lidí, se kterými se dáte do řeči, bude mluvit v hádankách, snad ani na dotaz, jaký je den, nedostanete jednoznačnou odpověď.

Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Planetární konstelace znásobí váš organizační talent, takže si celkem hravě poradíte i v situacích, do nichž zasahují zdánlivě protichůdné vlivy a požadavky Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Patrně vám nabídnou vyšší post, vedoucí pozici, ale půjde o záskok na přechodnou dobu. Nicméně horoskop naznačuje, že se osvědčíte a nepřijdete o toto místo, tak nemudrujte a nadřízeným na nabídku přikývněte. Uprostřed týdne ve vašem sektoru představivosti, vynalézavosti a koníčků nastane první lunární čtvrtka a vás začne lákat aktivita, kterou jste nikdy nedělali. Ať to bude cokoli, nová činnost vás nadchne a nejspíš v ní budete tak dobří, že si jejím prostřednictvím po určité době začnete přivydělávat. V závěru týdne se na vás můžou zaměřit ti s „nenechavými prsty“, tak si hlídejte osobní věci.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Urovnat právní, akademický nebo názorový spor smírem vám umožní Jupiter v zastávce. Usilujete-li o něco, co je spojeno s výběrovým řízením či konkurzem, a bude vyhlášen termín, podejte přihlášku a v mezičase se vzdělávejte, vyjde to. První lunární čtvrtka nastane ve vašem sektoru předků, a tak můžete nostalgicky vzpomínat na dětství, prarodiče, rodiče, dokonce je možné, že začnete sestavovat rodokmen. Raději mlčte o víkendu, kdy se Merkur ve vašem znamení ocitne v kvadratuře s Plutem. Jinak pronesete, potažmo vyzradíte něco, co vás připraví o důvěru lidí, kteří vám skálopevně věřili.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Kámen spadne ze srdce jedincům, kteří se zasekli na nějakém problému, neb ho konečně vyřeší. Týká se to zejména nejasností kolem majetku, pojištění, dotací, marně urgované reklamace, ve hře může být i úhrada bolestného. Pokud pravidelně jezdíte autem, ve dnech kolem čtvrtka vás nejspíš znejistí kluzký povrch vozovky, což vás přiměje přihlásit se do „školy smyku“. V závěru týdne budou v pohotovosti vaše smysly, takže uslyšíte od sousedů či příbuzných i to, co nebude určeno vašim uším. Moc vás to sice nepotěší, ale berte to z té lepší stránky. Už budete vědět, kdo všechno vybreptá, a příště si před ním dáte velký pozor na jazyk.

Foto: PV productions, Shutterstock.com

Jakmile se spojí rozmary počasí a vesmíru, může z toho být pořádná polízanice. Tentokrát by měli být opatrní řidiči, kteří paradoxně sedají za volant každý den Foto: PV productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pokud v něčem nevědomky takzvaně balancujete na hraně, dozvíte se to ve dnech kolem úterý. Je jasné, že skousnout pravdu pro vás vůbec nebude snadné, ale člověka, který vám ji vmete do očí, si považujte. Právě s lidmi, kteří vám „nemažou med kolem pusy“, potřebujete být v kontaktu. Ještě do konce letošního roku se ujistíte, že vás ochránili před obrovským průšvihem. Solidní cestou si přijdete k penězům v druhé polovině týdne. Může však jít o cokoli, nejen zvýšení platu, vzhledem ke konstelacím se může jednat o výhodný prodej nebo například daňové úlevy, o nichž jste neměli tušení.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nenechte se ukolébat tím, že se zdravotně cítíte skvěle, a začněte posilovat imunitu. Ve vašem sektoru nemocí se totiž Jupiter otočí do retrográdního směru a jeho dráha pro následné týdny naznačuje riziko opakovaných zánětů dýchacích cest, ve hře bude bohužel i zápal plic. Na ruku vám půjde první čtvrtka ve vašem znamení. Budete ctižádostiví, zodpovědní, a tak nic z toho, do čeho se pustíte a co začleníte do každodenního života, postupem času nevyšumí doztracena. Jakmile vám o víkendu někdo začne brnkat na nervy všetečnými dotazy, hned debatu utněte a rázně mu sdělte, že nemáte v plánu komukoli se zpovídat, jinak vám nedá pokoj.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Radost budete mít z dětí či vnoučat, protože se rozhodnou studovat obor nebo provozovat koníčka, kterým navážou na rodinnou tradici. Jedinci, kteří pořád dokola odkládají nenáročný chirurgický zákrok spojený s několikadenním pobytem v nemocnici, uprostřed týdne konečně pochopí, že tímto zdržováním sami sebe stresují, a konečně si dohodnou závazný termín. O víkendu se ve vlastním zájmu tvařte, že tomu, co slyšíte, ani za mák nerozumíte. I když se vám bude v žilách vařit krev, nereagujte. Bude totiž aktivní váš sektor tajných nepřátel, z čehož se dá odvodit, že vaše výroky by měly nedozírné následky.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Máte-li v plánu rekonstruovat byt nebo dům a našli jste vhodnou firmu, snažte se podepsat smlouvu v tomto období. Jinak vám stavebníky někdo vyfoukne před nosem a na vás budou mít čas až v novém roce. Přát vám bude Luna, která doroste do své první čtvrtky ve vašem sektoru nadějí, přání a podpory. Existuje-li něco, o čem sníte, konečně se vám to splní, a týká se to také navázání vlivných konexí nebo třeba získání akcií, ze kterých vám budou pravidelně vypláceny slušné dividendy. O víkendu nejspíš začnete pracovat na tajném projektu nebo se zapojíte do aktivity, o níž bude vědět pouze úzký okruh lidí.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám