Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Váhy oslní nápady, Vodnáři najdou snovou práci a Střelci přejdou od sexu k lásce

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Foto: Maria Markevich, Shutterstock.com

Co už překročilo všechny meze a vztahuje se k rodině, to razantně ukončí Měsíc v Raku. V tomto znamení se totiž nestará o rovnováhu, ale jeho prioritou je ochrana a bezpečí rodu, v globálním měřítku lidu, národa či vlasti, a tohoto poslání se tentokrát zhostí stylem „padni komu padni“.

Článek

V úterý 24. září večer se vytvoří mezi vesmírnými tělesy planetární konfigurace T-kvadratura. Na jejím vrcholu neboli v apexu ve 20:49 hodin stane Měsíc ve třetí čtvrtce ve znamení Raka, a to v pásmu, kde je strážcem hranic Arés, symbol bojovnosti Mars. Ten také bude v Raku a poskytne citlivému Měsíci obrovskou podporu. Je sice pravda, že v tomto znamení se Mars cítí jako člověk, který se po mnoha letech vrátil do rodné vísky, ale nic tam nepoznává a připadá si jako cizinec. A tak je upozaděný, zdrženlivý, ale i přesto je zárukou vítězství. Mars je totiž planeta akce a podporuje, za co bojujete, navíc v Raku se řídí emocemi, a když nastane situace, ve které jde o děti, domov, příbuzné, rodinu, národ či vlast, tak se nezná.

Jenže ze řetězu se utrhne i Měsíc, neb se ocitne „mimo hranice“. To znamená, že se vymaní z kontroly a vlivu nejen Slunce, ale všech ostatních planet, a ujme se vůdčí role. Jeho deklinace bude 28°42´, což mu poskytne obrovský rozhled a jasný, ničím neovlivněný pohled na to, co se děje doma i ve světě. Kde stanovené normy překročily míru únosnosti, začne si vytvářet vlastní pravidla, řídit se zejména pocity a podle toho reagovat i jednat. Úkolem třetí čtvrtky v každém lunárním cyklu je uvolnit, nechat jít, ukončit, odpustit a zbavit se tíhy minulosti. Je tedy jasné, že co vám v osobní, společenské či globální rovině škodí, nebo vás ohrožuje či brzdí, tato třetí lunární čtvrtka v Raku nenávratně odklidí z cesty.

Nutno dodat, že nastane v hvězdném pásmu, které utužuje rodinné a mezilidské vztahy povšechně již tím, že si lidé pomáhají a vzájemně se podporují. Jeho krédem je totiž péče, ale nezapomínejte ani sami na sebe a pravidelně odpočívejte. Po lunaci se totiž Měsíc překulí do balzamické fáze a bude se připravovat na blížící prstencové solární zatmění, při němž budete potřebovat jasnou mysl a dostatek energie.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Konečně se ukončí případné příbuzenské spory o majetek, stejně tak jednání s úřady o odkoupení půdy, vše se uzavře k vaší spokojenosti. Pokud se intenzivně věnujete nějaké duchovní nauce, toto období je ideální k „zasvěcení“. V druhé polovině týdne spojí síly Merkur s Plutem a společně začnou napravovat případná příkoří a bezpráví z nedávné minulosti. Na bývalý vedoucí post se vrátí jedinci, kteří byli odvoláni na základě lží a manipulace, zaměstnanci se dočkají lepších pracovních podmínek a podnikatelé obdrží odškodnění za ztrátu od firmy, která ji zavinila.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Máte-li něco rozjednáno kolem realit, a je jedno, zda koupi, pronájem, nebo nákladnější opravu, či rekonstrukci, dojde k dohodě. Než ale podepíšete poslední listinu, čeká vás martyrium nekonečného papírování, tak se obrňte trpělivostí. Uprostřed týdne budete až přehnaně chránit každého, kdo vám přirostl k srdci, a dobře uděláte. Konečně totiž uštědříte výchovnou lekci lidem, kteří si nevidí do pusy a vyžívají se v netaktnostech a vulgaritách. Pokud podezříváte někoho z rodiny, že před vámi cosi tají, o víkendu se dozvíte, o co jde, a bude to pro vás velmi příjemné překvapení.

Foto: Nataliya Dmytrenko, Shutterstock.com

Podle horoskopu se vleklá jednání, případně i dohadování kolem bydlení konečně chýlí ke konci. Čekají vás tedy už příjemnější starosti, třeba co kam umístitFoto: Nataliya Dmytrenko, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nejspíš budete muset sáhnout hlouběji do kapsy, abyste uhradili všechno, co máte. Zůstaňte ale naprosto v klidu, protože finančně strádat nebudete. Nečekaně totiž obdržíte peníze, díky čemuž se vyrovnají vaše výdaje s příjmy. Například když s vámi sdílí domácnost dospělý potomek, velkoryse přispěje na její provoz, pokud něco prodáváte, najde se kupec, jste-li zaměstnanci, nelze vyloučit prémie či zvýšení platu. O víkendu si připomeňte, že téměř každá rodina má svá tajemství a to, co se dozvíte o svých nebo partnerových blízkých, nedramatizujte.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Třetí lunární čtvrtka ve vašem sektoru sebehodnocení vás emocionálně zocelí a přidá na razanci v jednání. To pocítí zejména lidé, kteří se poslední dobou snažili pošpinit vaši veřejnou nebo profesní pověst. Od nich si začnete držet odstup, ale předtím si vytvoříte příležitost, abyste je mohli pořádně „zpražit“. Ve dnech kolem čtvrtka nechoďte nikam bez mobilu a pravidelně kontrolujte zprávy i na sociálních sítích. Mohla by vám uniknout důležitá informace nebo nabídka, živíte-li se intelektem, může jít o návrh na spoluautorství. Dobrou zprávu má víkendový horoskop pro rodiče sdílející postel s potomkem. Dítě už bude bez problémů usínat ve vlastní postýlce.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Aktivuje se váš sektor, který osvobozuje od smutku, trápení a bolesti ze ztráty. Sice vám připomene něco nepříjemného či zraňujícího z předchozích měsíců, nebo dokonce z dávné minulosti, ale jen proto, abyste si uvědomili, že vrátit čas a změnit to prostě nejde, a už se tím přestali zabývat a psychicky deptat. Pokud čelíte v práci či v podnikání nekalé konkurenci nebo se kdosi pokouší vnášet mezi vás a drahou polovičku napětí a nedůvěru, intrikán vám v průběhu víkendu zmizí ze života. Vlastními podrazy si totiž sám pod sebou podřeže větev.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Události potvrdí stálou platnost moudra, že muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. Zejména v zaměstnání se tedy prozatím skrytá rivalita může projevit naplno Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Vypálíte rybník lidem, kteří vám v minulých měsících řekli, že si o něčem můžete nechat jenom zdát. Vy totiž tento týden prožijete ve smyslu rčení: „Nemožné ihned, zázraky na počkání.“ Navíc budete nebývale vtipní, a co se týče kanadských žertíků, patrně padne váš letošní početní rekord. Nervózní budete pouze kolem čtvrtka. Budete totiž netrpělivě čekat na důležitou informaci, bez které se v jisté věci nebudete schopni rozhodnout, jak dál. Něčím se zabavte a pořád na to nemyslete, zpráva se sice objeví „za pět minut dvanáct“, ale dorazí, což je nejdůležitější.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pokud se vaše veřejná nebo profesní pověst otřásá v základech nebo pravidelně čelíte ostré kritice, lunace odhalí, proč se to dělo, a také vám poradí taktiku, jak za tím udělat závěrečnou tečku. Na stranu druhou se konečně vyšplháte výš ve firemním žebříčku nebo uděláte či vymyslíte něco tak chytrého a ohromujícího, že o vás známí z branže začnou mluvit v superlativech. O víkendu se snažte odpočinout si od lidí a zvolte volnočasové aktivity, při nichž se obejdete bez cizí pomoci. Ideální bude relaxace na samotě u lesa, nebude vám totiž do řeči a rozčílí vás i sebemenší šramot.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jste-li na někoho naštvaní jenom proto, že má odlišný světonázor, začnete být mnohem víc empatičtí a smířliví a díky tomu ukončíte stresující kontroverzní diskuse. Pokud řešíte právní spor, konečně se dočkáte závěrečného a skutečně spravedlivého verdiktu. Povšechně se v tomto období zbavíte toho, co ve vás poslední dobou vyvolávalo frustraci a nejistotu. Také to může znamenat, že když žijete daleko od svého rodiště, rozhodnete se vrátit do míst, odkud pocházíte. V závěru týdne mějte na paměti, že stěny vašeho bytu budou „mít uši“, a nemluvte o tom, co by neměli slyšet sousedé.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Skvělé je, že v tomto období snadno rozpoznáte emocionální nepoctivost. Když vás někdo citově vydírá, odhalíte to a propříště už sebou nenecháte manipulovat. Pobíráte-li dávky na bydlení, nezapomeňte podat žádost. Pokud provozujete s jistou osůbkou delší dobu „nezávazný“ sex, začnete být sentimentální a zjistíte, že nejde jen o tělesné potěšení, a bude z toho osudová láska. V závěru týdne vám bude propůjčen řečnický dar. Tak na to myslete, protože dokážete jednou větou rozvášnit i dav, který by se ale vymknul vaší kontrole.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ujasníte si svou roli v životech druhých. Jste-li šťastně zadaní, začnete být mnohem vřelejší, a dokonce se vynasnažíte drahou polovičku ochránit od všeho negativního zvenčí. Naopak když vaše partnerství nefunguje a vy jste pořád doufali, že se to změní, ale už se to táhne příliš dlouho, a je to vlastně čím dál horší, konečně vám svitne a začnete plánovat rozchod. To samé platí pro podnikatele a jejich kontakty. Na cesty se patrně vydáte těsně před víkendem a budou stát za to. Domů se vrátíte se skvělou zprávou nebo jistotou, že vyděláte spoustu peněz.

Foto: InesBazdar, Shutterstock.com

I když rozchod bolí, setrvávat v nefunkčním vztahu bývá ještě horší. S přispěním planetárních konstelací si ujasníte, zda má smysl dál se snažit o nápravu Foto: InesBazdar, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Poslední lunární čtvrtka jako by nakopne jedince, kteří nemají jistotu ohledně zaměstnání, protože se tam pořád mluví o možném propouštění. Najdou si totiž práci, kde konečně pocítí bezpečí i jistotu a budou obklopeni lidmi, mezi nimiž se budou cítit jako v rodině. Druhou variantou je, že půjde o kreativní práci z domova. Těm, kdo mají v péči nemocného člena rodiny nebo jsou invalidní, začne konečně chodit ošetřovné. Ke všemu, co uslyšíte o víkendu, přistupujte s humorem a nekomentujte to. Půjde o fatální neznalost problematiky, a když se pustíte do osvěty ve snaze „to něco“ vysvětlit, bude to marné.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Život si přestanou komplikovat jedinci, kteří už delší dobu cítí, že jejich milenecký vztah postrádá „chemii“. Rozchod iniciují tak chytře, že proběhne bez emočních výlevů. Naopak otočí ti z vás, kteří stále váhají a oddalují založení rodiny, neboť zatouží zapustit kořeny, mít potomky a stabilní domov. Máte-li děti, budete je muset krotit, a to hlavně drobotinu, ale v tom dobrém, protože vám budou chtít se vším pomáhat. O víkendu si vybírejte lidi. Bude to sice netaktní, ale nevybavujte se s těmi, u kterých ať řeknete, co řeknete, je vždycky všechno špatně. Nakazili by vás totiž špatnou náladou a vy byste měli do příští středy noční můry.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám