Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Panny vyřeší vztahové potíže, Lvi odhalí šejdíře a Ryby se obrní vůči rýpalům

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Ve středu 18. září ještě před svítáním, v 4:34 hodin, nastane úplněk. Měsíc se při maximální fázi ocitne blízko vzestupného lunárního uzlu neboli Dračí hlavy a část jeho disku, přibližně osm procent, pohltí zemský stín, což vytvoří částečné zatmění Měsíce.

Článek

Smiřte se dopředu s faktem, že co se odehraje v tomto období nebo do dvou týdnů, nebude možné ovlivnit. Úplňky vždy vynesou symbolicky na světlo i skryté potíže a trable zametené pod koberec, které se před reflektorem Měsíce už nemají šanci schovat. Zatmění přitom fungují jako vesmírní urychlovači řešení problémů, mají za úkol odstranit nedostatky, a tím pádem měnit životy k lepšímu; ani tentokrát to nebude jinak.

Úplněk vás doslova pobídne, abyste šli za svými sny, ale současně si ujasnili, jak moc vaše rozhodování a činy ovlivňují emoce, imaginace a soucit. Částečné lunární zatmění se postará, abyste nefantazírovali, překonali případné překážky a posunuli se vpřed. Platí to i pro jedince, kteří se ocitli v destruktivní roli oběti nebo se při kontaktu s nějakým člověkem už hodně dlouho dostávají do depresí. Měsíc totiž bude ve vesmírném pásmu, kde se sklízí, co člověk zaseje. Navíc je krutě netolerantní vůči jedincům šířícím kolem sebe strach nebo blbou náladu, těm to vrací v mnohonásobné intenzitě.

Během tohoto úplňku se vytvoří planetární konfigurace Drak, na jejímž vrcholu stane právě Měsíc v magických Rybách. Bude mít symbolickou roli hromosvodu, k němuž se sbíhají všechna vaše přání, touhy a sny. Slunce v praktickém a spolehlivém znamení Panny se ujme role bezpečného uzemnění. Slovo drak pravděpodobně pochází z řeckého výrazu dérkomai čili „ostře vidět“ a v asijské kultuře je odpradávna nejposvátnější zvíře. Dodnes je vnímán jako zprostředkovatel štěstí a vy pod jeho záštitou vkročíte do astronomického podzimu.

V neděli 22. září v 14:44 hodin Slunce vstoupí do Vah a nastolí podzimní rovnodennost. V daný moment vládkyně tohoto znamení, tedy i podzimní rovnodennosti, Venuše ve fázi Hesperus neboli Večernice převezme roli ochránce. Bude v meridiánu, jehož další název zní Střed nebe, a doprovod jí bude dělat dvojhvězda Izar, která symbolizuje chytrost Merkura a stabilitu Saturna. Tato kombinace je o radosti ze života a důležité je, že vám propůjčí dar řídit se zkušenostmi z minulosti. Rovněž to ukazuje na návrat k tradicím, což koreluje se zvykem předků, kteří v tomto období utužovali rodinné, sousedské a přátelské vztahy. Takže je jasné, že během letošního podzimu vám vůbec nebude vadit, že se čím dál dřív stmívá, protože budete v pravidelném kontaktu s lidmi, s nimiž je vám opravdu dobře a na které je spolehnutí.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Mluvte otevřeně o tom, co vám už dlouho vadí a co vás trápí, ale necháváte si to pro sebe. A stejně tak, pokud máte nějaké tajemství, prostě jste o něčem neřekli rodině ani drahé polovičce, v první polovině tohoto týdne je ideální jít „s pravdou ven“. Vám to posílí psychiku, utuží vzájemnou důvěru a být silní v kramflecích se vám bude hodit o víkendu, kdy zaúřaduje Pluto. S ledovým klidem ustojíte zradu kolegy nebo někoho ze známých, do nichž byste to vůbec neřekli. Může se ale také jednat o veřejný konflikt s neznámým člověkem, který se pokusí vybít si na vás vztek.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Existuje-li člověk, který shazuje vaše nápady a vize do budoucnosti, je správný čas se od něj odstřihnout. Částečné lunární zatmění vám totiž připomene, že žijete ve světě nekonečných možností a kolem sebe potřebujete lidi, kteří vás podporují, inspirují a neházejí vám klacky pod nohy. O víkendu se ocitne pod tlakem Pluta vládkyně vašeho znamení Venuše a jejich neharmonická vazba naznačuje nebezpečí zranění kvůli odlišnosti názorů. Obloukem se proto vyhýbejte debatám o náboženství či politice, a když se ocitnete na místě, kde se srocuje dav, vezměte nohy na ramena a utečte, což platí i pro případ, že budete v cizině.

Foto: Just Life, Shutterstock.com

Zdá se, že úplněk vyzkouší, kolik scestných názorů a vyložených bludů snesete. Každopádně diskuse na citlivá témata budou dost hlasité a zřejmě skončí hádkou Foto: Just Life, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Konečně si ujasníte, kdo nebo co vám dlouhodobě brání v postupu v kariéře například tím, že očerňuje vaši veřejnou pověst nebo znevažuje profesní autoritu. Skvělé je, že budete mít i patřičné „páky“, jak se s tím chytře vypořádat. Naopak jedince, kteří vyšplhali nahoru „po cizích zádech“, čeká strmý pád. O víkendu můžete čelit manipulaci někoho z rodiny, patrně potomků; jste-li čerstvě zamilovaní, tak své nové lásky. Ze zásady neposunujte hranice tolerance, protože vrátit je zpět na únosnou míru by byl běh na dlouhou trať.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jste-li o něčem skálopevně přesvědčeni, částečné lunární zatmění odhalí, zda skutečně máte pravdu, nebo jste se v úsudku spletli. V každém případě si už příště ověříte z více zdrojů každou zásadní informaci. Je-li vaší zálibou bádání, pořádáte kurzy, živíte se předáváním informací nebo výzkumem, mnohem pečlivěji začnete sledovat nové údaje a objevy ve svém oboru. O víkendu si dobře rozmyslete, které hosty pustíte přes práh. Ideální bude, když volné dny strávíte pouze v úzkém kruhu svých nejbližších. Aspekty totiž naznačují, že by někdo ve vaší rodině mohl vyvolat napětí a chmurnou náladu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Zaměřte se na to, co sdílíte s druhými, což může být nemovitost, stejně tak rodinný nebo firemní účet, a udělejte inventuru. Také byste si měli porovnat znění svých pojistných smluv s konkurenčními nabídkami. Pokud vás někdo „bere na hůl“, odhalíte to a změnit to pro vás bude snadná záležitost. Krušno ale bude jedincům, kteří nesplácejí dluhy, protože věřiteli dojde trpělivost. Jestli inkasujete peníze „načerno“, došlápne si na vás finanční úřad. Horoskop má ale skvělou zprávu pro jedince, které sužuje zdravotní problém, a lékaři dosud tápali ve stanovení diagnózy. Konečně odhalí příčinu a následná léčba vám velmi rychle uleví.

Foto: fast-stock, Shutterstock.com

Hvězdy si konečně pořádně „posvítí“ na to, co vás trápí. Už si tedy nemusíte připadat jako lenoch nebo hypochondr, neb se odhalí zdroj zdravotních potíží Foto: fast-stock, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pokud s vámi někdo jedná hrubě, netaktně nebo se nad vámi povyšuje a je to čím dál horší, částečné lunární zatmění naproti vašemu znamení vám vytvoří ideální příležitost a také dodá odvahu konečně se těmto lidem postavit. Stejně tak, když v sobě už dlouho v manželství či mileneckém vztahu dusíte citovou nespokojenost, nabalují se na sebe další a další křivdy, budete mít sílu ohlásit rozchod a odejít. Předmět, který se vám zalíbí o víkendu, kupte a nemudrujte, že je z druhé ruky. Jeho pořizovací cenu mnohonásobně převýší ta historická: když zapátráte, zjistíte, že to je cenný unikát.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vyčerpání nebo náhlá nevolnost vás přimějí zamyslet se nad každodenními rituály a životním stylem. Lunární zatmění totiž nastane ve vašem sektoru nemocí a nějakou formou vás přinutí víc pečovat o tělesnou schránku. V druhé polovině týdne se v nebezpečné kvadratuře s Plutem ocitne vládkyně vašeho znamení Venuše. Existuje-li člověk, jehož nemůžete vystát, budete přímo posedlí myšlenkou nějak mu zavařit. Nejdřív se ale zamyslete nad důsledky. Následovala by totiž zpětná reakce ve stejné intenzitě a určitě sami uznáte, že za to následné martyrium vám to opravdu nestojí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pokud se pravidelně „posilňujete“ například energetickými nápoji, během tohoto období s tím skoncujete. Signály, že je to špatně, můžou být podrážděnost, otoky a nespavost. Naopak slavit budou jedinci, kteří museli přerušit práci na projektu, protože došly peníze, což se týká také umělců. Najde se nový investor či producent a vše se dá opět do pohybu. Názor změní rodiče, kteří neměli v úmyslu financovat zálibu potomka. Dozvědí se totiž, že dítko je výjimečně talentované. O víkendu se patrně zamilujete nebo s kýmsi uzavřete dohodu, ale před rodinou i přáteli to zatajíte. Dopředu vám totiž bude jasné, že by to neschvalovali.

Foto: bearmoney, Shutterstock.com

Děti každou chvíli baví něco jiného. Tentokrát potomek kápne na činnost, která ho zcela pohltí. Horoskop proto rodiče nabádá, aby ho podporovali a jeho talent rozvíjeliFoto: bearmoney, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Mnohem víc se začnete zajímat o to, jak a kde žijete. I díky tomu se rozhodnete zvelebit domácnost, a je-li pro vás stávající lokalita nevyhovující, poohlédnete se po jiné, patrně v blízkosti přírody. Jedinci pobývající v cizině budou zvažovat návrat domů. V druhé polovině týdne se nenechte zlákat internetovými nabídkami levnějších vstupenek na koncert nebo prožitkový či adrenalinový zážitek. A když vás zaplaví soucit, než přispějete na sbírku, ověřte si, zda je legální. Planetární aspekty naznačují, že by se z vás mohli stát dobrovolní mecenáši podvodníků.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nejspíš se dozvíte něco kompromitujícího, co změní váš názor na někoho ze sousedů či příbuzných. Od těchto lidí si začněte držet velký odstup. Mohlo by se totiž stát, že vás s nimi lidé ve vašem bydlišti „hodí do jednoho pytle“, a o to určitě nestojíte. Zda máte správně nastavenou laťku životních a profesních ambicí, to si ujasníte ve dnech kolem čtvrtka. Buď zjistíte, že máte na víc, a posunete ji výš, nebo že se pachtíte za něčím, na co nemáte, a své nároky snížíte. O víkendu se řiďte rozumem, nikoli touhou, mohli byste se zamotat do vztahu, ve kterém půjde jenom o sex.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Patrně si najdete další zdroj příjmů nebo se vám otevře cesta k neplánovaným ziskům. Jenže ani vy nejste energeticky bezední, tak na to myslete a přizpůsobte tomu další pracovní závazek, jinak se uštvete. Štěstí se usměje na jedince, kteří mají v plánu živit se diplomacií, duchovní profesí, vzděláváním druhých, návrhy oblečení či muzikanty, kteří touží hrát na zaoceánské výletní lodi. O víkendu po setmění nechoďte bez doprovodu do ulic, a když to bude nezbytné, vyhněte se neosvětleným koutům.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Udělejte si rekapitulaci, co jste dokázali za posledních šest měsíců sami, bez cizí pomoci. Také si vybavte, kdo si vždy ověřoval, že to, co děláte či sdělujete, je správné, i kde jste čelili žabomyším sporům nebo kritice. Díky tomu vám vzroste sebevědomí. Uvědomíte si totiž, že vás vesměs poučovali lidé, kteří se dělají důležitější a chytřejší, než ve skutečnosti jsou. Od nich se úplně odstřihnout nepůjde, protože se s nimi profesně, společensky nebo v rodině stýkat prostě musíte, ale obrníte se, takže vás už jejich triviální poznámky nerozhodí. Nebrat si nic k srdci se vám bude hodit o víkendu, neb se provalí něco, co patrně tajíte roky.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Související témata:

Načítám